POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Janek
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2019 20:58
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: Janek »

BarbaraSzczepanska pisze: 27 sty 2020 21:41 Janek przy nowych przepisów jest , że można składać od ostatniego pobytu 12mc ale musisz się dowiedzieć w NFZ jak jest z honorowym dawcą krwi ? Bo tak to rozumiem ale masz dobrą wiadomość że nie będziesz czekał długo i możesz wybrać sobie sanatorium gdzie będziesz chciał jest to dobre bo każdy kto oddaje krew tak powinien być uchonorowany pozdrawiam :?:
Dziękuję Basiu za szybką odpowiedź. Wygląda na to ,że będę się starał złożyć wniosek za rok w kwietniu aby wyjazd był latem. Na poprzednim wniosku ,można było zaznaczyć tylko czy chce się wyjechać w góry ,nad morze czy w środkowej Polsce. A teraz można wybrać sanatorium to by było super ,chociaż nie wiem gdzie by było najlepiej ale na pewno gdzieś w górach ewentualnie nad morzem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: BarbaraG »

Felice pisze: 27 sty 2020 23:13 Powiem Wam,że w Wojskowym w Krynicy gdzie aktualnie przebywam jest dużo ludzi z Pomorskiego,czyli oddział ma tu dużą pulę skierowań.
Krynica ma bardzo dużo ośrodków sanatoryjnych i stąd takie oblężenie. Tyle, że to tereny górskie. Ja czekam na podgórskie. W tym rejonie byłam wiele razy, że czas na zmianę .... :)
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Witam wszystkich oczekujących. U mnie minął rok od złożenia wniosku,zrobiłam wyliczenie .Przeciętna miesięczna spadku numerków to 2068.A jak u Was?Pozdrawiam i miłego oczekiwania życzę. :kwiat:
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Dorotka65 podobnie jak u Ciebie może wydzwonie jakieś podwójne zwroty bo czekam razem z mężem :kwiat: pozdrawiam serdecznie :oops:
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Basiu ,a od kiedy zaczynasz dzwonić o zwroty?
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Będę dzwonić jutro pojedynczych jest więcej a podwójnych jest mało :kwiat: zobaczę co jutro załatwię pozdrawiam
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To daj znać czy jest coś ciekawego.Ja muszę jeszcze trochę spraw pozałatwiać i dopiero będę mogła jechać. :kwiat:
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dorotka65 pisze: 28 sty 2020 15:09 Witam wszystkich oczekujących. U mnie minął rok od złożenia wniosku,zrobiłam wyliczenie .Przeciętna miesięczna spadku numerków to 2068.A jak u Was?Pozdrawiam i miłego oczekiwania życzę. :kwiat:
U mnie miesięcznie spada 2098 numerków. Dzisiaj mam numerek 10728. Wychodzi, że czerwiec/lipiec wyjazd, ale wątpię. Zacznie się teraz sezon i wkroczy komercja, więc będzie mniej miejsc. Tak myślę. :)
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Podziękowano: 2 razy

Post autor: krychna »

Dzisiaj mój numer 2170 bliżej coraz bliżej, oby do wiosny ;)
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Krychna, to ja w 2018 roku przy tym numerku dostałam już skierowanie - internetowo lipiec, sierpień papierowa forma i we wrześniu wyjazd. :)
ODPOWIEDZ