Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
"Główny powód dla którego rząd PL powinien już co najmniej tydzień temu ogłosić kwarantannę dla wszystkich przybywających z Chin do PL jest bardzo długi okres inkubacji wirusa #2019nCoV który może wynieść nawet 14-20 dni u nielicznych zakażonych bez objawów jednak wciąż zakażając"...
Zasłyszane w przychodni ( POZ ).
- Wiesz, większość lekarstw importowana jest z Chin.
- Oj, to trzeba zapisać wykupić duży zapas, bo dostawy zostaną wstrzymane i nastąpi wydzielanie po jednym opakowaniu.
Dziś do mnie dotarła długo oczekiwana przesyłka z Chin i została otwarta. Dokładny adres jest zapisany tylko po chińsku (być może uda mi się przetłumaczyć), więc obecnie nie wiem czy pochodzi z rejonu zagrożonego?
Jakich porad mi udzielicie?
Wystarczy śledzić aktualne wiadomości, to nie trzeba prosić o porady.
- Wiele osób z Polski zamawia w sieci paczki wysyłane z Chin. W związku z tym powstaje pytanie o możliwość zarażenia się koronawirusem właśnie poprzez kontakt z taką przesyłką;
- Jak poinformował w swoim komunikacie z 27 stycznia Główny Inspektorat Sanitarny:
Według aktualnej wiedzy nie ma ryzyka zakażenia się wirusem poprzez towary zamawiane z Chin.
Główny Inspektorat Sanitarny
- Powodem takich zapewnień ze strony instytucji jest żywotność wirusa. Poza organizmem człowieka nie jest on w stanie przetrwać czasu, który paczkom transportowanym z Chin zajmuje dotarcie do Europy.
Każdy wirus poza organizmem traci żywotność. Jednak na wszelki wypadek włóż ręce do sterylizatora A najlepiej było włożyć tam paczkę
Hipokryt pisze: 31 sty 2020 17:12
Dziś do mnie dotarła długo oczekiwana przesyłka z Chin i została otwarta. Dokładny adres jest zapisany tylko po chińsku (być może uda mi się przetłumaczyć), więc obecnie nie wiem czy pochodzi z rejonu zagrożonego?
Jakich porad mi udzielicie?
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny (PZH) przebadał próbki pobrane od 30 osób, które w niedzielę zostały przytransportowane do Polski z Chin. Dotychczasowe badania nie potwierdziły obecności koronawirusa 2019-nCoV z Wuhan.
czytamy dziś na stronie Ministerstwa Zdrowia
Właśnie dziś dowiedzieliśmy się jak ma się nazywać "bohater" niniejszego tematu. Covid-19 - tak będzie się nazywał koronawirus z Chin.
Dyrektor WHO przekazał podczas konferencji prasowej, kiedy mogą być dostępne pierwsze szczepionki.
Więcej dowiemy się na stronie Światowej Organizacji Zdrowia who.int
Hipokryt pisze: 13 lut 2020 08:12
Najświeższe informacje na temat ofiar wirusa to już 60tys. osób zarażonych i 1350 zmarłych
W 30 krajach potwierdzono już przypadki zakażeń
Hipokrycie, wyobraź sobie że mamy świadomość o zagrożeniu umiemy słuchać, czytać i pisać.