Kołobrzeg 10.03.2020 Perła Bałtyku

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
studeent
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2016 23:29
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Kołobrzeg 10.03.2020 Perła Bałtyku

Post autor: studeent »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Wyjeżdżam do Kołobrzegu - Perła Bałtyku (turnus NFZ szpital uzdrowiskowy ). Może ktoś z forumowiczów już tam był w Perle na turnusie w szpitalu uzdrowiskowym. Czym się rożni od sanatorium, jakieś porady , informacje?
I najważniejsza rzecz wybieram się autem na 90 %, szukam informacji na temat parkingu strzeżonego lub możliwości parkowania koło Perły lub może być dalej. Z góry dziękuję za informacje bo ceny za parking w perle są zabójcze. :)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Re: Kołobrzeg 10.03.2020 Perła Bałtyku

Post autor: Dzia_dek »

Studeent, a nie uważasz, że aby coś stąd wziąć (informację) to wypadałoby też coś włożyć (informację). :roll:
Gdzie jest Twoja opinia o pobycie w Krynicy ("Energetyk"), gdzie informacja np. o parkowaniu. Fajnie jest tu
wpaść co trzy lata, zapytać o to i owo i zwinąć się na lata do kolejnego wyjazdu. A może by tak coś od siebie?
A w temacie, to różnica pomiędzy sanatorium, a szpitalem polega na tym, że w przypadku tego drugiego pobyt
masz bez żadnych opłat sanatoryjnych czy klimatycznych. Płacisz za usługi ponad standardowe np. TV, parking.
W obiekcie o statusie tylko szpitala uzdrowiskowego czasem (nie jest to reguła) jest większa "dyscyplina",
jednak w przypadku obiektu mieszanego (sanatorium- szpital) może być nieco inaczej. Trochę informacji na
temat obiektu znajdziesz TUTAJ. Temat parkowania pozostaje nadal otwarty, ale marzec, to jeszcze nie sezon
więc bez problemu powinieneś coś znaleźć.
mechanik
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2018 21:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mechanik »

perła bałtyku spoko , byłem luty 2019 . wtedy był remont przed ośrodkiem , teraz nie wiem . parkowałem na małym płatnym parkingu [ wtedy 10zł. za dobę ]na posesji przed samym sanatorium , nie polecam parkowania na uliczce dojazdowej [ sępy w czarnych mundurach ] kasują . w sanatorium wszystko cacy za wyjątkiem wind [ kolejki ] może teraz coś się zmieniło :D
Kiss
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2019 20:40

Post autor: Kiss »

Przepraszam za lakoniczne informacje. Widzę, że trzeba być bardziej ,,rozmownym". Panie Studencie pytasz tylko o parking więc wnioskuję, że pasażer Cię nie interesuje . Mój turnus w Kołobrzegu zaczyna się 7 marca 2020 r. sanatorium LECH .
Jeżeli ktoś z okolic Rybnika-Gliwic-Opola wybierał by się autem to chętnie dołączę. Pozdrawiam wszystkich czytających i życzę zdrowia.
Innych przydatnych informacji nie mam bo nigdy nie byłam w Kołobrzegu.
Kiss
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2019 20:40

Post autor: Kiss »

Przepraszam za lakoniczne informacje. Widzę, że trzeba być bardziej ,,rozmownym". Panie Studencie pytasz tylko o parking więc wnioskuję, że pasażer Cię nie interesuje . Mój turnus w Kołobrzegu zaczyna się 7 marca 2020 r. sanatorium LECH .
Jeżeli ktoś z okolic Rybnika-Gliwic-Opola wybierał by się autem to chętnie dołączę. Pozdrawiam wszystkich czytających i życzę zdrowia.
Innych przydatnych informacji nie mam bo nigdy nie byłam w Kołobrzegu.
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: ryszard22 »

Byłem w ubiegłym roku w sanatorium Lech w Kołobrzegu (marzec 2019) który jest niedaleko Perły Bałtyku. Muszę stwierdzić, że w części sanatoryjnej Kołobrzegu są duże kłopoty z miejscami do parkowania. mało które sanatorium posiada swój parking. Perła ma naprzeciwko (na ulicy Chopina) dwa zakopertowane miejsca na którym stoją 4 samochody. Wiem, że można podjechać pod same wejście do budynku, ale tylko po to aby wyładować bagaże. Dłuższy tam postój grozi nieuchronnym mandatem. Ponieważ w tej części stoi jeden przy drugim budynek sanatorium, to dojazdowe uliczki są po prostu zapchane. A weź pod uwagę, że to był marzec, a więc nie był to w pełni sezon. Samochód można odstawić na parkingi, które niestety są dalej od Perły Bałtyku. Taki dość spory bezpłatny jest przy skrzyżowaniu ulic Tadeusza Kościuszki/Fredry -(naprzeciwko dawnego amfiteatru). Dwa płatne parkingi znajdziesz na ulicy Towarowej - przy porcie. Koszt postawienia tam auta wynosi 21 do 25 zł/dobę. Jeżeli jesteś cierpliwy, to pochodź i popytaj w tych sanatoriach, które mają swoje parkingi. Może akurat będzie wolne miejsce. Ja parkowałem w Lechu i udało mi się załapać na wolne miejsce. ( 14 zł/doba) Ale przyjechałem tam raniutko i byłem kuracjuszem Lecha. No cóż... życzę powodzenia.

Obrazek
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: ryszard22 »

Dla tych, którzy nie byli w Kołobrzegu oraz dla wszystkich chcących przypomnieć sobie "stare kąty" - załączam adres mojego krótkiego slajdziku z części sanatoryjnej Kołobrzegu . Marzec 2019 rok. Adres należy wpisać w jakąkolwiek wyszukiwarkę, bo w Naszym Sanatorium nie można podawać linku. :arrow:
slajdzik.pl/slajd/kolobrzeg-marzec-2019-150786
Awatar użytkownika
Kasia_wroc
Na forum od: 05 lut 2020 16:04
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Kasia_wroc »

Też tam jade w tym terminie, z Wrocławia, chetnie sie dołącze do wycieczki ;)
studeent
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2016 23:29
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: studeent »

Niestety nie mogę określić jeszcze dokładnie kiedy będę jechał 8 czy 9 gdyż u mnie wszystko zależne jest niestety od pracy, a że u mnie często bywają zmiany więc będę wiedział na 2-3 dni przed wyjazdem kiedy będę jechał. A też dostałaś Perłe od 10.03?
Awatar użytkownika
Kasia_wroc
Na forum od: 05 lut 2020 16:04
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Kasia_wroc »

Tak, to bedzie mój pierwszy wyjazd, wszelkie sugestie mile widziane.
ODPOWIEDZ