Lista sanatoriów 2019r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Lista sanatoriów 2019r.

Post autor: Samosia »

Witajcie🙂
Mam propozycję.Stwórzmy listę sanatoriów 2019r. by soby dzwoniące po zwroty wiedziały.które sanatorium wybrać z puli proponowanych przez NFZ...czasem lepiej wiedzieć wcześniej czego w danym miejscu możemy się spodziewać i na co już przed wyjazdem się nastawic🤔🤔🤔
alaxa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2016 09:35
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Lista sanatoriów 2019r.

Post autor: alaxa »

Byłam w 4 sanatoriach i najlepsze warunki, tzn zarówno zabiegi ,wyżywienie jak i pokoje miałam w Lwigrodzie w Krynicy, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale wtedy byłam na poszpitalnym z NFZ i zabiegi miałam SUPER, teraz w Lwigrodzie jest już basen, więc myślę, ze jest to dodatkowy atut tego sanatorium. Polecam jak najbardziej, ja z przyjemnością bym tam wróciła. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Alexa podpisuję się pod Twoim postem👍👍👍rownież byłam w Lwigrodzie z NFZ i prywatnie i przyznam,że zawsze wracałam zadowolona i dodam,że mam zamiar znów tam wrócić🙂🙂🙂
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dla mnie najwyżej w rankingu Busko Wojskowy,później również Wojskowe Krynica i Ciechocinek /rehabilitacja . Wysoko oceniam Wielką Pieniawę i wspomniany Lwigród. Nie najlepiej Krystyna Busko, nieco pogorszył się Wojskowy Lądek.
Mam to szczęście,że poza wspomnianą Krystyną trafiam do dobrych obiektów.
A jeszcze Helios Sopot bardzo pozytywnie i dużo gorzej MSWiA Kołobrzeg.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Wydaje mi się, że tworzenie kolejnej listy rankingowej obiektów sanatoryjnych nie ma większego sensu. Każdy z nas ma inne schorzenia i inne oczekiwania - jedni oczekują ciszy i spokoju, inni pobytu w kurorcie. Ważne by po powrocie z sanatorium rzetelnie opisać warunki zakwaterowania, bazę zabiegową. podzielić się opinią, która z gruntu rzeczy subiektywna nie zawsze będzie miarodajna. Nawet posiadający niezbyt pochlebne recenzje obiekt po remoncie może stać się luksusowym lokum i na odwrót, remont w luksusowym ośrodku może skutecznie zakłócić naszą kurację i wypoczynek. Są rzeczy na które nie mamy większego wpływu i każdy wyjazd jest swoistą loterią, ale śledząc uważnie wpisy na NS czy opinie na innych stronach możemy sobie wyrobić zdanie, które i tak zweryfikuje pobyt w danym ośrodku.
Więc po raz kolejny apeluję,zdając sobie sprawę, że mój głos będzie głosem wołającego na puszczy ;) - Kochani piszmy, piszmy, piszmy...
Może niekoniecznie takie elaboraty jak ten mój ostatni... ;) :D :lol:
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :D
Co do tematu to proponuje
Iwonicz Zdrój- Górnik
Wojskowy - Busko Zdrój
MSWIa-Kołobrzeg
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Proponuję sanatoria w Lądku Zdroju np. Wojciech czy nawet Jubilat, najlepiej gdy jest ciepło bo tam dużo chodzenia na zabiegi a zabiegi najlepsze w świecie.
Poza tym np. Horyniec - Dom Zdrojowy czy KRUS.
Kołobrzeg Arka
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Super propozycja.Myślę ,że dla osób ubiegających się o sanatorium ze zwrotów będzie pomocne.Proponuję oprócz dobrych pod względem rehabilitacji napisać o tych gorszych. :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Inowrocław sanatorium Przy Tężni
Krynica Zdrój Szptal Wojskowy
Polecam te dwa sanatoria pod każdym względem :)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Może przy okazji warto napisać w kilku słowach dlaczego akurat to sanatorium polecamy. Ja polecam Wojskowy w Krynicy bo wszystkie zabiegi na miejscu. Fajny budynek, w centrum miasta i fachowy personel.
ODPOWIEDZ