Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Agnes1403+
Na forum od: 05 lut 2020 11:08
Oddział NFZ: Śląski

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: Agnes1403+ »

Pytanie do osób które i brały udział w wycieczkach.Jakie koszty wyjazdu do Wilna?
Braconier
Na forum od: 05 lut 2020 13:35
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Braconier »

pomyliłem datę wyjazdu. muszę być 20 lutego. Wyjazd Siemiatycz lub Białegostoku ale może być z okolic
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Witam
Mam pytanie czy ma to znaczenie w tym sanatorium godzina przyjazdu a dobre zabiegi ?
Czy warto przyjechać dzień wcześniej, ponieważ w dniu rozpoczęcia turnusu byłabym dopiero koło gidziny 20 :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Turnusy NFZ zdaje się zawsze zaczynaja w Witalu w sobote. Wizyta lekarska jest w niedzielę. Czyli godzina przyjazdu nie ma aż takiego znaczenia. JAk jest z Zus tego nie powiem, ale raczej też w tym samym dniu nic nie robią,
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 sie 2013 14:37
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Dagna »

No raczej nie słyszałam, żeby od razu pierwszego dnia zabiegi były - chodzi o to czy mają określoną liczbę konkretnych zabiegów na turnus np borowina i kto pierwszy na badaniach to jeszcze może powybrzydzać, a ostatni dostaną co łaska. Jak ktoś wie to chętnie się dowiem, chociaż ja raczej nie mam szansy na wcześniejszy przyjazd.
forumowicz

Napisalem czytaj. Jest dzien przyjazdu i nic wiecej, Na drigu dzien czyli w niedzielę jest wizyta u doktora i on przydziela zabiegi. Tak więc godzina przyjady nie ma w tym zakresie znaczenia. Ale zanzaczam i zrozum że tak jest z NFZ, z zusu może ktoś inny napisze.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

My z ZUSu własnie jedziemy - mój turnus we środę się zaczyna. Jeśli nie ma ustalanych godzin wizyty u lekarza według przyjazdu tylko jak kto przyjdzie pod gabinet to ok. Bo tu tez może być kto pierwszy ten lepszy.To poczekamy, ktoś może jeszcze się odezwie. Dziękuję i pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Duzo z zusu tu pisalo ludzi a przynajmniej pytalo co i jak to miejmy nadzieję że i Tobie coś napiszą/
aleksandra72
Na forum od: 12 lut 2020 21:01
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: aleksandra72 »

Ja jestem osobą niepalącą, jadę pierwszy raz i mam termin od 8 kwietnia do 1 maja.
Dagna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Super to już 2 jesteśmy. Ja pewnie około 16 dojadę autobus z Warszawy będzie.
ODPOWIEDZ