Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: andrzej590 »

Gdzie dostales.
emran
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2020 07:56
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: emran »

Sanatorium Wisła Iwonicz zdrój.
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

To gratulacje, W ubirgly roku Lipiec bylem w ziemowicie.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Sztani .
Przepraszam , że dopiero dziś odpisuję ale mam troszkę różnych zawirowań . Odnośnie narządu ruchu wszystko jasne ale z oddechówką nie wiem jak będzie bo u pulmonologa jeszcze nie byłam i stwierdzoną chorobę mam tylko w karcie informacyjnej ze szpitala .
Poza tym dostałam wezwanie z ZUS-u na badanie do lekarza orzecznika , mam zgłosić się w dniu 11.02.2020 r. Biorę wszelką dokumentację , którą posiadam i jadę....boję się okropnie :? .
Złożyłam dwa wnioski - o świadczenie rehabilitacyjne i o prewencję , mam nadzieję , że od razu będą załatwione dwie sprawy bo 16-go lutego mija 182 dni zwolnienia lekarskiego . Wiem , że w tym roku narząd ruchu i oddechówka w Wysowej , w Wieńcu i chyba w Inowrocław . Wieniec-Zdrój najbliżej bo ponad 400 km ode mnie . Liczyłam na Gołdap bo bliżej i byłabym zawieziona autem ale w tym roku chyba leczą tam tylko narząd ruchu i choroby psychosomatyczne , Augustów też odpadł :evil: . Dziękuję za odpowiedź i rady z całego serducha