Kołobrzeg- Mewa

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Re: Kołobrzeg- Mewa

Post autor: darek »

Dziękuję Elu
..............za potwierdzenie moich wywodów dot numeracji i lokalizacji :) .
Widzę jednak że nastąpiła kolejna weryfikacja obiektów.
Niezłomnym od czerwca jest to ,że w Mewie I -Była -Jest i chyba będzie centralna rejestracja dla Mew i w Mewie I jest Najostrzejsza Pani Pielęgniarka w całym PU Kołobrzeg .
I oczywiście niezawodne od lat atłasowe narzuty ,które są już synonimem Mew po remontach
staniwaw
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2017 19:37

Post autor: staniwaw »

Super, dziękuję wszystkim, którzy swoimi wpisami wzbogacili wiedzę przyszłych kuracjuszy SU Mewa w Kołobrzegu. Doceniam, szacunek. Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Elu dziękuję za opis :kwiat:

Przyznam się Wam do czegoś , wiem , że są te numerowane Mewy , ale i tak nie ogarniam która z którą, gdzie i jak :lol:
Ale pewnie gdybym tam pojechała to opisy przydałyby się :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

darek pisze: 11 lut 2020 20:06 Dziękuję Elu
..............za potwierdzenie moich wywodów dot numeracji i lokalizacji :) .
Widzę jednak że nastąpiła kolejna weryfikacja obiektów.
Niezłomnym od czerwca jest to ,że w Mewie I -Była -Jest i chyba będzie centralna rejestracja dla Mew i w Mewie I jest Najostrzejsza Pani Pielęgniarka w całym PU Kołobrzeg .
I oczywiście niezawodne od lat atłasowe narzuty ,które są już synonimem Mew po remontach
Darku , to ja dziękuję , bo dzięki wstępnej wiedzy udało mi się wylądować w fajnym obiekcie . Na tej Mewie C jest stary napis Mewa 4 i ma wejscie od Konopnickiej na przeciwko Gryfa 2 .Mewa 3 to ta przy Słoneczku .Co zaś tyczy się pielęgniarki to faktycznie z taką się jeszcze nie spotkałam a mam z nimi do czynienia bardzo , bardzo często w pracy . Przyznam się ze miałam z nią ścięcie po 3 minutach kontaktu . Wyraziłam swoja opinie na temat jej podejścia do kuracjuszy , oczywiście w bardzo grzeczny sposób . Próbowała mnie umoralniać kiedy spytałam recepcjonistki o miejsce do palenia . Delikatnie sprowadziłam ją na ziemie . Może dla tego dostałam jedyny pokój z balkonem :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

BarbaraSzczepanska pisze: 11 lut 2020 18:53 Fionka cieszę się że jesteś w fajnym sanatorium :kwiat: bo ja wyjeżdżam do Juloanowki w Ciechocinku byłaś też prawda porównanie prawda :kwiat: pozdrawiam serdecznie miłych zabiegów :kwiat:
Julianówka nie jest zła . Oczywiście warunki z innej epoki , nie zbyt estetyczne to wszystko ale zabiegi były dobre , kawiarnia , basen na miejscu , trzeba tylko przez stołówkę przebiec . Ostrzegam przed tym wędrowaniem na basen bo po wyjściu ze stołówki zimny korytarz i można się szybciej przeziębić niż wychodząc na zabieg do innego obiektu . Radzę do tego podejśc jak wyjście na zewnątrz . Atmosfera bardzo domowa no i bardzo smaczne jedzenie . Ja ogólnie nie lubię Ciechocinka ale Julianówa nie jest zła .
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Dziękuję bardzo pozdrawiam :kwiat:
WiesiaZg
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2020 08:28
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: WiesiaZg »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, kuracjuszy :kwiat:
Jutro zaczynam swój pierwszy pobyt w sanatorium (Kołobrzeg, Mewa) stąd mam pytanie do stałych, doświadczonych bywalców. W jakich godzinach najlepiej się stawić w centrali? Czy jest sens przyjeżdżać wcześnie rano? Na skierowaniu widzę informacje, że powinnam się pojawić do godz.14. Z góry ślicznie dziękuję za odpowiedź i wyrozumiałość :) Pozdrawiam, Wiesia
Ostatnio zmieniony 09 mar 2020 08:39 przez WiesiaZg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Jest niepisana zasada aby być jak najwcześniej :)
Pozdrawiam i życzę udanej kuracji :kwiat:
WiesiaZg
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2020 08:28
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: WiesiaZg »

Ślicznie dziękuję za ekspresową odpowiedź :) Pozdrawiam :)
staniwaw
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2017 19:37

Post autor: staniwaw »

Przychodzisz pod recepcję ustawiasz się w kolejce. Recepcja użycza oczekującym salę narad z serwisem kawy i herbaty. Tak ok 10.oo gdy pierwsze pokoje opuszczają kuracjusze są bieżąco sprząrane i dopiero kwsterowani są nowi kuracjusze. Nie ma ciśnienia ale dobrze być najpóźnie.j ok. 9.oo /O godz.7.oo nie ma nikogo.
ODPOWIEDZ