Lista sanatoriów 2019r.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Lista sanatoriów 2019r.

Post autor: forumowicz »

dorotka65 pisze: 15 lut 2020 15:27 Super propozycja.Myślę ,że dla osób ubiegających się o sanatorium ze zwrotów będzie pomocne.Proponuję oprócz dobrych pod względem rehabilitacji napisać o tych gorszych. :kwiat:
Dorotko , swego czasu Admin robił ranking najlepszych ośrodków , natomiast ten negatywny chociaż wiele osób było za tym żeby go stworzyć nie mógł byś wykonany . Każda próba założenia tematu była torpedowana , na początku tego nie rozumiałam , teraz wiem dlaczego taka lista nie może oficjalnie funkcjonować . W naszych rekach jest opisywanie - rzetelne opisywanie ośrodków , różnie z tym bywa ale duża część z forumowiczów opisuje pobyty w sanatoriach czy miejscach gdzie odbywają rehabilitację .

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Moim zdaniem to powinno inaczej wyglądać. Nie ranking, bo jak wcześniej niektórzy zauważyli każdy ma inne priorytety. W dziale OCEŃ SANATORIUM powinny byś pogrupowane sanatoria i ośrodki (ZUS) alfabetycznie po jego nazwie . Obecnie jest wg. forum ponad 1400 ośrodków :shock: , są niepotrzebnie zakładane kolejne tematy dotyczące jednego ośrodka, kto będzie miał ochotę i czas przebijać się przez tyle stron żeby coś więcej się dowiedzieć. Każdy kolejny wpis byłby aktualnym i moglibyśmy porównać jak się zmienia dany ośrodek, czy na lepsze czy gorsze. Każdy z nas miałby podgląd w jednym miejscu na dany ośrodek podobnie jak to jest zrobione w dziale MIEJSCOWOŚCI UZDROWISKOWE .

PS czy ktoś ma pomysł ja przekonać Admina ?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Niejednokrotnie pisałam (zresztą nie tylko ja), że gdyby wszyscy co poszukują tu wiadomości o obiektach, do których jadą napisali pokrótce swoją opinię to byłoby cudownie. Niestety, wpadają żądając, tak wręcz żądają by im na tacy podano wszystko co tyczy się danego ośrodka i .....znikają 😈
Zachowując się w ten spósób to niestety nie będzie świeżych przekazów ....
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Ewasz ja zanim założył ten temat również pisałam do admina czy może zrobić taki temat i dostałam odp.że mam poddać dyskusji innych czy jest sens zakładać taki temat...więc może teraz admin coś z tym zdrobi skoro jest oddzew na mój post.Miłej niedzieli Wam życzę 💐
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Witam :D
ewasz ma racje jakby karzdy opisywał pobyt to by bylo ok
ja zawsze pisałem 90 procent ludzi nie pisze opini bo po co
ale jak jadą to proszą o opinie tego już chyba nie zmienimy
tacy sa kuracjusze tylko ubolewać jescze słówko o sanatoriach
fakt faktem sa dobre i złe sanatoria tego już nie zmienimy
człowiek czeka 3 lata i wysyają do dziury zabite dechami
my jezdzimy sie leczyć w tych sanatoriach a co nie kturzy
ubolewają e tak jest zle i tego nie zmienimy sanatoria to nie
hotele 3 gwiadkowe to na tyle narka :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czy ktoś będzie chciał zrobić wpis to zrobi, nie mamy na to wpływu, to my się zgadzamy na udostępnienie tych opinii i niech czytają jak są zainteresowani. Bardziej mi się rozchodzi żeby nie powielać tematów, a tym samym szybciej odnaleźć interesujące nas sprawy, ranking nic nie załatwi a jeszcze bardziej utrudni szukania opinii.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Według mnie sam pomysł żeby pogrupować sanatoria np. po nazwie jest bardzo ciekawy, ale trzeba by
zrobić taki mini dział w "Oceń sanatorium" dostępny dla ogółu forumowiczów tylko w formie "do odczytu".
Wybrane posty, które opiniują dany obiekt musiałyby być przenoszone do tego działu przez Admina.
Wtedy wyszukując po nazwie obiektu mielibyśmy tylko same opinie bez żadnych podziękowań i tego
typu "zbędnych" postów w opisie/opinii o danym obiekcie, a które jak sami wiecie znacznie utrudniają
wyłuskanie samych istotnych lub mniej istotnych, ale ważnych aspektów każdego sanatoryjnego pobytu.
Sam główny dział straciłby na "wartości" i służył przede wszystkim wstępnemu zamieszczaniu opinii,
które później można przenieść dalej. Bardzo pomocny (wg mnie) byłby również "szablon" według, którego
zakładałoby się nowe tematy; czyli np. nazwa ośrodka - miejsce wyjazdu - sponsor - termin od do.
Ujednolicenie zakładanych tematów też pozwoliłoby na łatwiejsze odszukiwanie poszczególnych obiektów.
p.s. Andy z tą ilością (1400) ośrodków to wydaje mi się, że chyba trochę przesadziłeś.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przepraszam pomyliłem się ale około 1200, tyle jest założonych tematów dot. obiektów, co nie znaczy że mamy tyle ośrodków (pewnie mniejsze byłyby kolejki). Niestety wiele się powtarza i opinie znajdują się też na bardzo odległych stronach, wtedy nie do końca mamy możliwość ocenienia, a nie każdy wpis mówi o wszystkich aspektach ośrodka .
Awatar użytkownika
barbarka634
Na forum od: 29 gru 2019 12:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: barbarka634 »

Moim zdaniem, bardzo dobre sanatorium to wojskowe w Ciechocinku i Busku-zdrój.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Tylko moge potwierdzić wojskowy w Busku jest ok a co do ciechocinka