Pobyt na urlopie.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
marmaj19700624
Na forum od: 16 lut 2020 10:17

Pobyt na urlopie.

Post autor: marmaj19700624 »

W styczniu 2020r., spędzaliśmy urlop w ośrodku sanatoryjnym LWIGRÓD. Byliśmy gośćmi prywatnymi. Nasze odczucia są dalekie od ideału. W trakcie pobytu aura była zimowa i to było bardzo miłe, że trafiliśmy na zimno i śnieg. Jednak to było to powodem oblodzenia wejścia prowadzącego do ośrodka od strony parku oraz drogi dojazdowej. Problem moża rozwązać w sposób banalny przy użyciu łopaty, miotły, piasku i soli oraz 20 minut pracy pracownika. Z budynku zwisały sople, które zagrażały bezpieczeństwu gości hotelu. Generalnym problemem był brak miejsc parkingowch co zmusiło nas do poszukiwań miejsca postoju na terenie miasta często bez skutku.
Pokoje hotelowe przyjemne i czyste jednak brak podstawowych środków czystości mydła, szamponu itp. Jednak brak w/w chemii jest niczym przy wystających śrubach z listwy podłogowej pomiędzy łazienką ,a przedpokojem co groziło niebezpieczeństwem uszkodzenia stopy.
Zrezygnowaliśmy z obiadokolacji ponieważ nie były smaczne w przeciwieństwie do śniadań.
Napewno nie polecimy znajomym pobytu w Lwimgrodzie w zimie.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Pobyt na urlopie.

Post autor: Dzia_dek »

Hmm. Zastanawia mnie mocno co miało na celu napisanie tych kilku słów o Lwigrodzie.
Opinia z tego opisu prawie żadna; chyba, że jest to "brudna robota" jakiejś konkurencji.
Kto będąc na urlopie jako gość hotelowy opisuje swój pobyt na portalu sanatoryjnym?
Na "łopatki" rozłożyło mnie ostatnie zdanie: " nie polecimy znajomym pobytu w zimie".
Rozumiem, że latem to obiadokolacje będą smaczne, wkręty nie będą wystawać z podłogi,
mydła i szamponu będzie pod dostatkiem tak jak i miejsc parkingowych; wtedy jedynym
problemem będzie tylko brak śniegu, mrozu i sopli niebezpiecznie zwisających z dachu.
Tak generalnie, chyba nie jest problemem forumowiczów to, że ktoś nie potrafi zorganizować
sobie swojego własnego urlopu bez względu na to, jakiego obiektu wyjazd dotyczy. :roll:
p.s. nazwa obiektu pochodzi od Lwowa (miasta), a nie od lwa (kota). :?
Gość

Post autor: Gość »

Słuszna uwaga Dzia_dku. Sama trafiłam ostatnio do fatalnego ośrodka, ale pretensje miałam do siebie. Jeżeli chodzi o Lwigród dotychczasowe opinie były pozytywne, chętnie wybiorę się tam prywatnie, nawet w zimie.
Drogi Marmaju życzę Ci aby przydziały z NFZ spełniły Twoje oczekiwania, a ośrodek Lwigród jest raczej na początku peletonu niż jego końcu. 😉
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Marmaju a gdzie opinia o zabiegach,basenie,spa itp.Byłam w Lwigrodzie i z NFZ i prywatnie,bylo to wyjazdy przed i po modernizacji bazy zabiegowej i wierz mi,że kwestia czy jest śnieg czy go niema ( a byłam też w zimie) była najmniej istotna bo jedzie się tam po to by podreperować swoje zdrowie a nie by narzekać,że jest śnieg na drodze dojazdowej.

P.S. A może to opinia konkurencyjnego ośrodka 🤔🤔🤔
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mnie to nie zaskakuje, że opisywany jest pobyt prywatny , nie jedna osoba to robi .
Zadziwia mnie to , że osoba 50-letnia nie rozróżnia ośrodka sanatoryjnego od hotelu .
W hotelu mamy , szamponik , mydełko itp itd.... myślę , że Prezydent spełnił by wymagania , Witoldówka także i wiele innych pensjonatów.
Z tego co wiem Krynica zimą jest soute i nie dotyczy to tylko Lwigrodu

mimo wszystko każdy głos opisujący pobyt w jakimkolwiek ośrodku wart jest godny podziękowań :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jeżdżę z wyboru rokrocznie do Krynicy zimą i nie dziwi mnie brak posypywania solą bo wiem,że mają zakaz,a co roku Lwigród zamyka schody od strony parku. Widocznie jakiś powód jest...i myślę że nie jest niechęć do odśnieżania.
Moja siostra była w grudniu na pobycie prywatnym i wróciła zachwycona. Co prawda nie oczekiwała szamponu i mydła więc rozczarowania nie było. Posiłki bardzo chwaliła. W pakiecie poza zabiegami miała 10 wejść do strefy spa, chwaliła poziom obsługi i czystość. Sama jej ten ośrodek poleciłam i i zapewniam, że ona z czystym sumieniem poleci go innym.
Śruba w podłodze mnie nieco rozbawiła.. 😂. Myślę że jeden telefon do recepcji rozwiązałby problem,wszak tam się zgłasza wszelkie usterki techniczne i te duże i te całkiem malutkie.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

marmaj19700624 pisze: 16 lut 2020 10:49 W styczniu 2020r., spędzaliśmy urlop w ośrodku sanatoryjnym LWIGRÓD. Byliśmy gośćmi prywatnymi. Nasze odczucia są dalekie od ideału. W trakcie pobytu aura była zimowa i to było bardzo miłe, że trafiliśmy na zimno i śnieg. Jednak to było to powodem oblodzenia wejścia prowadzącego do ośrodka od strony parku oraz drogi dojazdowej. Problem moża rozwązać w sposób banalny przy użyciu łopaty, miotły, piasku i soli oraz 20 minut pracy pracownika. Z budynku zwisały sople, które zagrażały bezpieczeństwu gości hotelu. Generalnym problemem był brak miejsc parkingowch co zmusiło nas do poszukiwań miejsca postoju na terenie miasta często bez skutku.
Pokoje hotelowe przyjemne i czyste jednak brak podstawowych środków czystości mydła, szamponu itp. Jednak brak w/w chemii jest niczym przy wystających śrubach z listwy podłogowej pomiędzy łazienką ,a przedpokojem co groziło niebezpieczeństwem uszkodzenia stopy.
Zrezygnowaliśmy z obiadokolacji ponieważ nie były smaczne w przeciwieństwie do śniadań.
Napewno nie polecimy znajomym pobytu w Lwimgrodzie w zimie.
?????
Gmina Krynica jako miejscowość uzdrowiskowa - Nie używa do posypywania środków chemicznych - Informacja przy wjeździe do Krynicy
Fakt oblodzenia można zgłosić do Recepcji -pojawia sie Osoba od odkucia do chodnika -Troszkę empatii .
Krynica boryka się z miejscami Parkingowymi tymi ogólnodostępnymi bo w miejscowości jest zbyt duzo samochodów .
Do Krynicy proponuje przyjechać środkami komunikacji masowej .Kraków ma połączenie co max 90 minut , Tarnów podobnie a Nowy Sącz co 30 minut.
Ale skoro lubimy wygodę musimy liczyć się że miejsc Parkingowych zwłaszcza Zimą i podczas Ferii może BRAKOWAĆ podobnie jak winnych miejscowościach ulokowanych w górach.
Wg standardu chyba nie tylko europejskiego ,ale i światowego w pokojach Hotelowych od 3*** jest zestaw Startowy
Mydło jednorazowe, szampon,nakładka na wc, prezerwatywa ,cukierek.
W Hotelach od 4**** jest wymiana ręcznika jeżeli odpowiednio go umieścimy.
Nie ma uzupełniania środków Higienicznych ze względów na indywidualne Ph - Gościa
Zdarza mi się bywać w Hotelach i wszędzie jest tylko zestaw startowy
Nawet szlafroki sa ale tylko w Hotelach 5 ***** natomiast w Polsce raczej za kaucją ( my lubieliśmy sobie przywłaszczać nawet stare sprane szlafroki
Co do wyżywienia ????
Na ponad 10 000 Forumowiczów Każdy ma inne kubki smakowe Każdemu smakuje inna Potrawa.
Nieraz w polskich obiektach podziwiam jak My zachowujemy się na stołówkach
Nie omieszkamy zabierać potrawy na ...zaś bo Będę GŁODNY
O Kulturze na stołówkach Restauracji nie wspominam

Natomiast inne niuanse ???
Prosze Państwa jeżeli recepcja nie wie że to NIKT prócz Serwisu sprzątającego NIE MA PRAWA WEJSĆ do Naszego Pokoju no chyba że było by zagrożenie lub wyższa konieczność

A tak na marginesie dziwię się że nie zakwaterowaliście się Państwo w Hotelu ..Prezydent
Obiekt nowszy to i mankamentów mniej
Pozdrawiam

PS

Nie byłem , Nie znam i nie jestem powiązany z Obiektem LWIGRÓD
ODPOWIEDZ