Ciechocinek (30.03.2020)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
user2
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2020 15:03
Oddział NFZ: Mazowiecki

Ciechocinek (30.03.2020)

Post autor: user2 »

witajcie, wybieram się do Ciechocinka od 30.03.20. sanatorium z NFZ co możecie doradzić?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2020 17:01 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Pogaduchy

Post autor: margot »

Witaj
ja nie doradzę :? nie byłam tam w sanatorium , ale są tu inni i nawet uprzejmi ;) co pomogą :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Nutko popatrz na Margotkę, tak lubi zajęcia kuchenne że sprawia Jej to ogromną przyjemność , a jak coś nowego skomponuje to widzisz jak radość Ją ogarnia :D ... i dlatego mam być zakłopotany :lol:

User zapoznaj się z działami "Sprawy formalne" i "Inne sprawy okołosanatoryjne", tam jest wiele tematów interesujących Cię i w paru zdaniach nic się nie wyjaśni, pozdrawiam :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

user2 pisze: 23 lut 2020 15:38 witajcie, wybieram się do Ciechocinka od 30.03.20. sanatorium z NFZ co możecie doradzić?
User , a jakiej porady Ty oczekujesz ?
user2
Kuracjusz
Kuracjusz

Może ktoś jedzie w tym samym terminie? Zamierzam chodzić z kijkami w wolnych chwilach. Są w Ciechocinku trasy? Bywaliscie na basenie? Pytam o praktyczne porady, co robić w wolnych chwilach
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Poczytaj w dziale "Oceń sanatorium. Opinie o sanatoriach." , jest wiele opinii o ośrodkach w Ciechocinku, każdy ma inne wymagania i możliwości w poruszaniu. Załóż temat w "Wyjeżdżam do sanatorium. Planuję wyjazd do sanatorium." z nazwą ośrodka i terminem.

Basiu ja już po, ale dziękuję i mogę potowarzyszyć :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

User załóż przede wszystkim temat w dziale "Wyjeżdżam do sanatorium" z datą i nazwą ośrodka.
W Ciechocinku jest ogromny park , tężnie, także jest gdzie chodzić , jest bardzo dużo opisów .
W dziale Uzdrowiska , jest temat poświęcony Ciechocinkowi .
Dużo ośrodków ma swoje baseny , najbardziej (tak myślę) pożądany jest basen solankowy , zbawienny dla zdrowia . Wiele dowiesz się wchodząc na stronę internetową ośrodka do którego jedziesz, tam są podstawowe informacje , więcej znajdziesz na naszym formum w dziale Oceń sanatorium. Wpisujesz w wyszukiwarkę Ciechocinek i nazwę ośr. i masz masę wiadomości .
Po zabiegach robisz to co lubisz, chodzisz na spacery, na tańce, do kawiarni, czytasz, spotykasz się z innymi kuracjuszami, bierzesz dodatkowe zabiegi ..... wybór należy do Ciebie
user2
Kuracjusz
Kuracjusz

Ciechocinek 30.03.20

Witam, będę w Ciechocinku od 30.03.20, czy ktoś wybiera się w tym terminie?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Ciechocinek (30.03.2020)

Post autor: jan19557 »

Obejrzyj mapę Ciechocinka , również z satelity to zobaczysz trasę w kierunku Wisły. Są różne i nie wiem z której skorzystasz ale po dojściu do wału ul. Traugutta należy pójść lekko w prawo, przez wał i po tamie kawałek o ile nie będzie zalana i pójść dalej do głównego nurtu około 2 km. Ciekawa wycieczka. Uwaga na możliwość spotkania z dzikami w gęstwinie . Przez wyspę szeroka droga na kilka metrów. Powrót może być ul. Mickiewicza. Nie pamiętam na której z nich przed prywatnym domem 2 piękne armaty jako ciekawostka. Powodzenia.
Awatar użytkownika
ryszard22
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2019 08:31
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16

Re: Ciechocinek (30.03.2020)

Post autor: ryszard22 »

Byłem w Ciechocinku w 2016 i 2019 roku. Jeżeli nie byłeś w Ciechocinku, dla orientacji, załączam adres slajdzika, który powstał ze zdjęć zrobionych w tamtych latach. Wystarczy skopiować lub wpisać w wyszukiwarkę adres: images91.fotosik.pl/322/6408db4581213c0fgen.jpg Ciechocinek jest kolorowy przez mnóstwo dywanów kwiatowych. Polecam zwiedzić warzelnię soli Ciechocińskiej. Spory to kawał historii polskiego warzelnictwa. Powodzenia i życzenia skutecznych zabiegów.

Deptak w Ciechocinku
Obrazek

Wisła w Ciechocinku
Obrazek

Prom przez Wisłę w pobliskiej Nieszawie
Obrazek
ODPOWIEDZ