Biały Orzeł-Iwonicz Zdrój 26 maja 2019

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
rysiek46
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2012 18:05
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Biały Orzeł-Iwonicz Zdrój 26 maja 2019

Post autor: rysiek46 »

Proponowałbym pojechać dzień wcześniej. Zapłacisz 50 zł. za nocleg, ale większe prawdopodobieństwo na ogarnięcie lepszego pokoju. Proponuję pokój na parterze z wyjściem na duży taras (ogólnie dostępny). Balkony na piętrach są drewniane, stare, spróchniałe (strach wychodzić). Oczywiście pokój od strony wschodniej. Po przeciwnej stronie MASAKRA
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Rysiek, ale na dole są pokoje ciemniejsze, wilgne.... zimniejsze, wyżej lepiej.... jaśniejsze, cieplejsze, byłam dwa razy i tak uważam....latem na dole to i mrówki wchodziły do pokoi i zawsze na dole większy ruch innych osób, zimą mniej, ale to zależy kto jak woli.... oczywiście podłoga trzeszczy drewniana, ja miałam dwa razy o pokój na I p. i oczywiście o tej samej stronie piszę, od wschodniej, czyli od głównego frontu z balkonami..... Jest jeden łączony pokój skrajny płd. 2+1 i tak jest jedynka...z dużą łazienką, na I p. Po przeciwnej stronie od wejścia..
Serdecznie pozdrawiam.. :kwiat:
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 42 razy

Post autor: lawenda »

Ewelizarda również polecam pokoje na wyższych piętrach. Zimową porą są cieplejsze. Ja mieszkałam na ostatnim piętrze w pokoju naprzeciw windy z widokiem na górę. Okno maleńkie usytuowane bardzo wysoko, wpadało mało światła, a żeby wyjrzeć przez nie trzeba było się wspinać na paluszkach, :lol: ale za to pokój bardzo cieplutki. Niejednokrotnie zakręcałyśmy kaloryfer, albo otwierałyśmy okno bo było za ciepło, a na niższych piętrach zwłaszcza w pokojach od frontu ludzie narzekali, że marzną, bo okna duże i bardzo nieszczelne.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

No tak, reasumując nasze pomocne podpowiedzi, albo pokoje za ciemne od strony góry czyli z tyłu Białego Orła, albo za zimne z przodu, / w zimie / bo nie szczelne okna i przez balkon, a i te pierwsze są od strony zachodniej , pod górą, tyły budynku, a te drugie od frontu, że wschodu, ale jednomyślnie, że lepiej jednak wyżej, nie na parterze.. jak się okazuje, do koloru i do wyboru..oby było z czego wybierać, czego życzę z całego serca....
Serdecznie pozdrawiam :kwiat:
ewelizarda
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2017 18:31
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: ewelizarda »

Dziękuję za informacje,po tych ,które czytałam wcześniej,istnaa załamka.Jutro jadę po bilet do Katowic.Nic tylko zabrać wielka pakę optymizmu ,zamówic super towarzystwo ...i z rehabilitacji na pewno coś będzie :) :kwiat:
Monika 012
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2019 12:15

Post autor: Monika 012 »

Ja również byłam w Białym Orle w listopadzie 2019. Miałam pokój z balkonem na 1 piętrze od wschodu. Na balkon wychodziłam, trochę trzeszczał 😀, krzesełko, ciepły polar, gorąca herbatka i łapałam słoneczko. W pokoju trochę chłodno, ale jak miło porozmawiasz z recepcją dostaniesz piecyk elektryczny do pokoju, grzeje tak, że w środku nocy trzeba było wyłączyć. Jak chcesz mieć pokój bez balkonu, to pokój 208 jest cieplutki.
ewelizarda
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2017 18:31

Post autor: ewelizarda »

Fajnie,że kuracjusze udzielają takich przydatnych informacji.Ja czsem też starałam się to czynic.Kocham góry,ale nie mam z kim tam nawet jechać,więc jedyna okazja,rehabilitacja i góry.Pozdrawiam :serce: :kwiat:
Jasiek59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2020 08:33
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Jasiek59 »

Witam wszystkich użytkowników forum ,proszę o podanie szczegółów pobytu w Orzeł Biały ,jaki standard pokoju ,jakie wyżywienie ile się płaci za parking i w ogóle czy da się fajnie przeżyć te 3-tygodnie ,dziękuje za info ,serdecznie pozdrawiam.Jasiek
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Wszystkie informacje znajdziesz wklepując w prawym górnym rogu nazwę sanatorium i miejscowość (szukaj) . Powodzenia
Awatar użytkownika
andrzej590
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 12:58
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: andrzej590 »

Jedziesz z ZUS czy NFZ ? Ja jade z ZUS od 18 czerwca.
ODPOWIEDZ