czas oczekiwania na odpowiedź z nfz

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: czas oczekiwania na odpowiedź z nfz

Post autor: zuza »

Witam. Ja zawiozłam osobiście , składałam razem z koleżanką ( 2 skierowania spięte spinaczem) chcemy wyjechać razem, ostatnio też tak zrobiłyśmy i się udało.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witaj :kwiat: lara .
W śląskim NFZ cie czas oczekiwania na odpowiedź o zakwalifikowaniu się na leczenie sanatoryjne to na moim przykładzie to 38 dni. Aktualnie dziś dostałem odpowiedź ze czas oczekiwania na wyjazd to 26 mc :shock: ale pozostało mi się tylko uzbroić w cierpliwość i grzecznie czekać :) .
Pozdrawiam
seti36
lara
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2013 07:21

Post autor: lara »

zuza pisze:Witam. Potwierdzam że w maz. NFZ tak długo się czeka na potwierdzenie ja wniosek złożyłam 7 05 2013 i nadal czekam cierpliwie
witaj zuza
jak dostaniesz odpowiedź z nfz , to daj znać.bardzo cię proszę
lara
zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 14:39

Post autor: zuza »

Witaj lara . obiecuję że napiszę ale jeszcze czekam. Jak minie 6 miesięcy będę dzwonic do NFZ . Pozdrawiam.
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: marika »

Witam dziewczyny o czym wy piszecie ja myślałam że chociaż taka sprawa jak odpowiedź z NFZ jest w całej Polsce taka sama,wydawało mi się że powinni odpowiedzieć do miesiąca ,ale dodałam ''wydawało''bo piszecie że jest różnie :roll: U mnie w Małopolskim NFZ odpowiedź dostałam po 30 dniach 8-) człowiek uczy się cale życie,Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
mady
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2013 11:10
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: mady »

Witam, jestem z NFZ Mazowiecki, skierowanie wysłałam listem poleconym na początku czerwca i nie mam odpowiedzi do dzisiaj. Trzeba uzbroic się w cierpliwośc bo przepisy sobie " 30 dni na odpowiedż" , a życie sobie. Pozdrawiam wszystkich oczekujących :lol:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Ja dopiero dzisiaj wrzuciłam do skrzyneczki :) a i tak nie mam pewności czy nie odrzucą ,,, :( trzeba czekać ,,,
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzisiaj dostałam potwierdzenie z funduszu ,,,wskoczyłam w kolejkę oczekujących ,,,po 12 dniach ,,,pismo było wystawione 6 listopada ,,,nie żle ,,,i zmiana zamiast sanatorium bo taki wniosek złożyłam ,,,dostałam uzdrowiskowe leczenie szpitalne dorosłych ,,,21 dni ,,,czas oczekiwania 5 miesięcy ,,,,
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Agnes »

Ja również jestem z NFZ mazowieckiego i czekam dopiero miesiąc :? skierowanie wysłałam pocztą pod koniec września aż do Radomia, bo tak powiedziano :o Mam nadzieję, że załapię sie na turnusik wiosenno-letni 2015 r. :lol: Poznanianka, Ty zapewne złożyłaś wniosek poszpitalny i dlatego tak szybko wskoczyłaś do kolejki i masz taki krótki czas oczekiwania :?: Pozdrawiam wszystkich oczekujących ;)
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Agnes no właśnie nie ,,,na poszpitalnym byłam już na przełomie lipca i sierpnia tego roku ,,,teraz składałam na normalne sanatorium z częściową odpłatnością ...Hm,,,,
ODPOWIEDZ