Wracając do zaostrzenia poruszania się, to dalej nie rozumiem dwugłosu rządu
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
Wracając do zaostrzenia poruszania się, to dalej nie rozumiem dwugłosu rządu
-
Gość
Więc jak czytam o Niemczech siedząc trzeci dzień w zamknięciu to mnie powoli trafia...
Testy powinny być w ciągu max 6 godzin aby szybko reagować jeżeli chodzi o osoby potencjalnie zarażone.
Co z ludźmi na produkcji pracują nadal. Moja firma już pisze o horrendalnych zwolnieniach w USA...co u nas zobaczymy.
Dzisiejszy dzień lekko w dołku ale dzięki niektórym uśmiech wraca. Dziękuję. Wypiłam też dzisiaj pierwsza wirtualną kawę... aż poczułam aromat.
Trzymajcie się.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
-
Ela 2019
- Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2019 00:32
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Trzymam kciuki, jak się dzisiaj czujesz zdrowotnie? Mam nadzieję, że wyniki lada moment będą i będą dla Ciebie dobre.
My wszyscy też mamy siedzieć w domu i przynajmniej ja siedzę.
Z wnukami widzę się przez okno, nie wchodzą do domu dla naszego z mężem dobra, ale też dla dobra wnuków. Mój 8 letni wnuczek jest alergikiem, już 2 razy miał zapalenie płuc, bierze sterydy wziewne na astmę oraz pastylki na alergię. Tak bardzo się o niego martwię. W mazowieckim 6 dzieci ma wirusa. Może dobrze, że nie podają ulicy, dzielnicy Warszawy lub miejscowości.
Gdyby przyszło znaleźć się na oddziale zakaźnym, jeżeli możesz napisać, co należy zabrać ze sobą?
Ja bez porannej kawy nie wyobrażam sobie funkcjonowania.
Pozdrawiam i życzę dużo, dużo zdrowia i szczęścia.
-
Gość
Czuję się fizycznie lepiej. Psychicznie...no cóż żeby nie przyjaźni ludzie, głównie z Forum byłoby gorzej. Też uwielbiam kawę i bardzo mi jej brakuje... dzisiaj miałam i kawę i jeszcze piękne tiramisu
W razie konieczności pobytu wszystko co potrzebne standardowo w szpitalu. Ale... izolacja zupełna, pokój, bez tv i Ty ze swoimi myślami. Konieczne zabijacze czasu, książka, gazety, robótki ręczne... cokolwiek.
I papu... dzisiaj nikt mi niczego nie przywiózł a potrzebna i woda i owoce i nawet konserwa, ciastko.
Przykład menu ( nie będę już narzekać na jedzenie w sanatorium...) Śniadanie 2 kromki, kostka mixu i stare jajko w sosie chrzanowym, kaszka manna, obiad kasza jęczmienna klopsik z dziwnego mięsa.. kolacja herbata, dwie kromki, 1/4 pomidora, 2 plasterki taniej wędliny. Tyle.
Brakuje mi też balsamu i suszarki, wyglądam fatalnie. Nie ma łazienki a mycie w małym zlewie...no cóż.
Pomaga wyobraźnia... myślę co zrobię, gdzie pojadę , wyobrażam sobie dotyk piasku na stopach...
Ściskam wszystkich...
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Podziękowano: 3 razy
My siedzimy w domach jak w klatkach też....
I jeszcze denerwuję się o dziewczyny studentki medycyny, które są w volontariacie przy szpitalu uniwersyteckim w Krakowie i we Wrocławiu aby nie zachorowały a także i za syna studenta w Katowicach....eh....bo młodzi jak to młodzi...
Dałam Ci dla przykładu, że każdy ma jakieś zmartwienie i proszę żebyś nie denerwowała się wszystko będzie dobrze...
Trzymam kciuki i wspieram..
To wszystko jest chwilowe i trzeba myśleć o piękniejszych rzeczach i o przyszłości , a jak nie to wspominać miłe chwile....i że będzie lepiej...
Ściskam Ciebie mocno i pozdrawiam
-
Ela 2019
- Kuracjusz

- Na forum od: 27 wrz 2019 00:32
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Wydaje mi się, że wiem co czujesz. Byłam w podobnej sytuacji, tylko bez izolacji, pamiętam co wówczas myślałam, co zaczęło być dla mnie ważne. Na szczęście u mnie skończyło się tylko na strachu. I u Ciebie tak będzie . Trzymaj się
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 32 razy
- Podziękowano: 47 razy
Pozdrawiam cieplutko