Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Gość

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Gość »

Muzyczko :kwiat: trzymam kciuki za dzieciaki. Mocno
Dziewczyny :kwiat: dziękuję. Jest ok. Gorzej miałaby osoba bądź nie lubiąca samotności bądź .... siebie. Ja lubię jedno bardzo drugie wystarczająco.😆 Ewuniu :kwiat: doły i sztormy nie lubią mnie omijać ale wydaje mi sye6, że zwykle dostajemy tyle ile możemy znieść.
Wkurza mnie to czekanie.... pewnie ponad 48 godzin zejdzie.
Przez 48 godzin można zdziałać cuda.
No nic... spożyłam pyszną kolację pora wskoczyć do kąpieli czyli przetrzeć ciało mokrym ręcznikiem 😉 fajnie jest.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

MAJKA jesteś bardzo dzielna ! Trzymaj się i bądż dobrej myśli ! :kwiat:Wracaj do Anagramów i nie tylko ! :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Kochana, dzielna dziewczyna, takie lubię 👍👏😘
Gość

Dzielna ... dziewczyny macie do czynienia z takim cykorem, że hej. Najlepiej to widać jak napotkam pająka 😆
A tak poważnie to dzielni są wszyscy łącznie z salowymi pracownicy szpitali, ludzie na onkologii, Ci którym przełożyli operacje, tym którzy boją się o bliskich, szczególnie za granicą, kobiety w ciąży.... :serce:
Czytam no składkach, szpital w Wałbrzychu dostał respirator. Zebrano 105 tysiakow w 6 godzin. Ludzie są wielcy... szkoda tylko, że zasługi przypisują sobie bałwany z kurzym móżdżkiem.
A teraz...po wypasionej kolacji i kąpieli prawie perełkowej włączę cda i obejrzę pierwszą część Sali Samobójców.
Fajnie, że jesteście.
Marzę aby to Forum ożyło, aby nikt nie bał się pisać...o wszystkim.
Buźka.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 47 razy

Post autor: ewasz »

Buźka Majko, spokojnej nocy 😊
Przyznam się bez bicia, że przenigdy takiego cykora nie miałam jak teraz. Może to z racji wieku 🤔 a może nie 🤔
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 70 razy

Post autor: darek »

Mamy tutaj Opis z FRONTU -Forumowiczki

CZEKANIE to Najgorsza rzecz .
Bo Zawsze jestesmy pełni obaw.

Intryguje mnie mnie inna opisywana tutaj sprawa .

Kwarantanna dla Powracających ..

Skoro od niedzieli decyzja MZ - zakończono turnusy w obiektach sanatoryjnych gdzie jest podstawowa opieka medyczna .
Dlaczego to ponad 100 000 ludzi nie zostało skierowane na ową kwarantanne właśnie tam.
W każdym obiekcie posadzić Sławne wojska Terytorialne i mamy spokój .
W owych obiektach dać te szybkie Testy -ale nie te na wynik ,którego czeka Majka tylko te szybkiego reagowania i Nie ma Informacji że Jeden Pan pojechał do Żabki czy na Stacje benzynową po flaszkę bo go suszyło czy inny poszedł do sąsiada pomóc przy kładzeniu kafelek !!.

Brakuje Maseczek -pojawiaja się oddolne inicjatywy - Ktoś kupił belę materiału , ktos inny gumki a Osławione Mochery - Babcie szyją na swych wysłuzonych Łucznikach i czują się Potrzebne .
To Kwestia Radnych czy innych słuzb

Babcie Mohery - nie biegają do Biedronki po pałki po 4,99 za kg bo babcie czują się potrzebne
wiem nie każdy ma zdolności.

Sprawa kolejna .

Zakaz przemieszczania się Tutaj to właśnie Policja powinna weryfikować zasadność
Bodajże w Rosji wprowadzono ZAKAZ Opuszczania domów dla 65 +
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: alka50+ »

Majka pisze ,,myślę co zrobię, gdzie pojadę,
Wyobrażam sobie dotyk piasku na stopach,,

Majka tak trzymaj. :serce:

Zapraszam do Kgu, do mnie jak tylko wszystko przetrzymamy a przetrzymamy.Szweda nie będzie, spa u mnie w domu też nie ma hi hi ale będziesz mogła u mnie zagościć i biegać po plaży i cieszyć się życiem.....czekam aby poznać Ciebie osobiście. Dasz radę. :serce: :serce:
Buziaki....alka
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Majka, dziękuję za napisanie.. widzę i nawet humorek masz i też Cb wspieram.. dajesz świetnie radę...u nas bardzo zimno na południu i teraz minus 5 st.
Trzym się cieplutko i miłej nocki oraz ranku życzę.
Podaje z dziś wieści ze świata...

Szan.Pani Pulmunolog z Hiszpanii napisała dziś:

( post do udostępnienia z mojego prywatnego konta , powinien dotrzeć do każdego lekarza )
NAJWAŻNIEJSZY POST JAKI KIEDYKOLWIEK NAPISAŁAM DLA LEKARZY I PERSONELU
Właśnie uczestniczyłam w webinarze prowadzonym przez polskich, amerykańskiego, francuskiego i chińskiego anestezjologów. Podsumowanie :
potrzebne są odgórne wytyczne dotyczące wyboru pacjentów do leczenia na oddziałach intensywnej terapii : wiek, choroby współistniejące, wykształcenie, sytuacja rodzinna.

Pytanie czy przyjmujemy model amerykański ( czyli losowanie czy hiszpański tzw. przydatności społecznej ) Lekarz powinien być zwolniony z obowiązku podejmowania tej decyzji samodzielnie konieczne wprowadzenie tak zwanego triage wojskowego celem zapewnienia jak największej populacji szans przeżycia.

Wprowadzenie zasady im mniej tym lepiej celem zapewnienia najwyższego bezpieczeństwa personelowi czyli : nie robimy rutynowych EKG, nie robimy CT, nie robimy przyłóżkowego USG płuc, praktycznie nie pobieramy badań celem zmiejszenia ryzyka dla personelu. Nie reanimujemy chorych.
tylko Best Suportive Care, żadnego używania sterydów ani antybiotyków w celach osłonowych

Potrzebujemy odpowiedzi na pytania czy z przyczyn bezpieczeństwa personelu, nakładów pracy itd... powinno pacjentów podłączać się do ECMO.

Tlenoterapia, wentylacja mechaniczna oraz prone position podstawą leczenia
śmiertelność na oddziałach intensywnej terapii waha się między 15 a 80 %, średni czas pobytu na respiratorze 10-14 dni.

personel nie powinien wykonywać żadnych zabiegów bez odpowiedniego zabezpieczenia bo jeden martwy lekarz lub pielegniarka = kilkuset martwych pacjentów

personel powinien być testowany codziennie i bez wyniku testu nie powinien wchodzić do szpitala

Szpitale powinny wynająć pracownikom hotele celem izolacji ich od rodzin.

. :kwiat: ....serdecznie pozdrawiam....eh.. Takie czasy....
:kwiat:
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Majka,rób zdjęcia jak wygląda pobyt w szpitalu...ku pamięci ..szczególnie toaleta..
Gość

Dzień dobry. Na froncie spokoj, czekam i czekam i czekam... już brakuje personelu. Ludzie są mega zmęczeni psychicznie, rozumiem to.... powiem Wam, że czuję solidarność z tymi ludźmi i raczej bliżej mi mentalnie do wolontariatu niż zamykaniu się na klucz. Od zawsze. Cały szpital pełny, kolejne piętro to izolatki. 😔
Alu :kwiat: kochana jesteś, dziękuję. Zawsze mówię że przyjdzie czas a polubię Kołobrzeg. Może tylko nie miałam przewodnika, który to miasto naprawdę kocha? Póki co piasek pod stopami czuję naprawdę na bezludnej plaży. Pozdrawiam ciepło.
Alien :kwiat: fotki mam s jakże... królują zdjęcia "posiłków" .😆
ODPOWIEDZ