Komisja ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Komisja ZUS

Post autor: dani888 »

Witam Was .
Dagno , kadry dziś mi znów powiedziały , że skoro sprawa w toku to moja nieobecność w pracy jest usprawiedliwiona i czekają ze mną na decyzję ZUS-u .
Mega dziękuję Ci bardzo za podpowiedź , spróbuję to sprawdzić choć nie wiem czy nie jest do tego potrzebne jakieś konto .
MOPR może zgłosić mnie do ubezpieczenia ale od kwietnia jeśli jeszcze będzie taka potrzeba bo dochód netto nie może przekroczyć 701 zł. netto czyli na rękę a że w marcu dostałam za 16 dni lutego troszkę więcej to nie mogą tego zrobić . Tak to wygląda , jutro jeszcze mają do mnie zadzwonić konkretnie .
Gdybym np. w marcu znalazła się w szpitalu (pfuj-wypluwam)to zapłaci za pobyt MOPR gdyż zostaję bez dochodu . Oferują inną pomoc gdyby komisja również dała mi decyzję negatywną i gdybym musiała odwoływać się do Sądu Pracy . W każdym bądź razie sytuacja wygląda nieciekawie i nie wiem jak będzie . Pozdrawiam wszystkich ciepło :kwiat: :serce: .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dani, bardzo Ci współczuję tych perypetii.
U nas wszystko jest takie zagmatwane.
Trzymam ✊ byś wszystko załatwiła pomyślnie.
Pozdrawiam 😊
mega
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 sie 2016 17:43

Post autor: mega »

dani888 Na pacjent.gov każdy już ma swoje konto trzeba się tylko zalogować przez profil zaufany , jest tam też wersja za pomocą konta bankowego. Można to spokojnie ogarnąć.
Co do nieobecnosci w pracy to w kadrach dobrze ci powiedziano.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Ewciu dzięki bardzo za te kciuki , im więcej tym lepiej :) :kwiat: .