ZUS Warszawa

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
pablo
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 paź 2013 11:25
Oddział NFZ: Mazowiecki

ZUS Warszawa

Post autor: pablo »

Macie jakieś doświadczenia z komisją w Warszawie?
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27
Staż sanatoryjny: 5

Re: ZUS Warszawa

Post autor: Agnes »

pablo
stawałam na komisję na Podskarbińskiej potem na 11go Listopada w sumie 4 razy. Za każdym razem trafiłam na bardzo gburowatego lekarza ale zawsze udało mi się dostać przydział leczenia w ramach prewencji rentowej :) W tym roku jednak było inaczej, niestety po raz piąty nie dostałam już sanatorium :o choć pani doktor, która mnie badała była przemiła - ku mojemu zdziwieniu oczywiście :shock: zatem stwierdzam, że wolę tarfić do lekarza mało sympatycznego ale pozytywnie załatwiającego moją sprawę :lol: pozdrawiam i powodzenia życzę :)
pablo
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

dzięki za info :D
poinformowali odrazu na komisji, czy listem przysłali decyzję?
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

2 razy zostałam poinformowana na komisji (kazali chwilę poczekać za drzwiami i potem decyzja do łapki) :lol: w przypadku odmówionego sanatorium niestety nic mi nie chciała powiedzieć, a jak spytałam, to w odpowiedzi usłyszałam DECYZJA PRZYJDZIE POCZTĄ :!:
pablo
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Jak na komisji będę miał taki zespół bólowy jak dziś i dadzą mi odmowe to chyba pobiję komisje :D
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

"KOMISJA" to szumnie powiedziane :shock: w tej niby komisji jest tylko jeden lekarz :!: a korzystałeś już kiedyś z rehabilitacji ZUS :?:
pablo
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Nie, nie korzystałem, mam dyskopatie L5-S1 i tylko korzystałem z rehabilitacji NFZ. Tylko ciężko jest godzić prace i rehabilitację, dlatego mój lekarz zaproponował sanatorium :)
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To wydaje mi się, że na 100% dostaniesz ;) Jak tylko coś będziesz wiedział to daj znać :P
pablo
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Agnes
wczoraj byłem w ZUSie u lekarza na 11 listopada w Warszawie i dostałem odmowe wyjazdu. Lekarka stwierdziła, że moje dolegliwości nie są spowodowane chorym kręgosłupem :evil: tylko dlatego ze trafił mi się knował to będę się odwoływał, a jak to nie pomoże to złoże wniosek w innym ZUSie. Podam poprostu czyjś adres zamieszkania.
Pozdrawiam
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Witaj pablo :) W lipcu 2013r. dostałam z zus-u odmowę - złożyłam ponownie w październiku 2013r.i dostałam sanatorium ;) Złóż za jakiś czas bo to tylko zależy od lekarza.Powodzenia
ODPOWIEDZ