NOCNE GADANIE
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
Re: NOCNE GADANIE
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Córcia szybko doigrała się TOTALNEGO BRAKU ZABEZPIECZENIA.
...od około godziny 9 kiedy pobrano próbki ...oczekuje teraz już Koleżanką z oddziału na wynik TESTU -Gdzies pod płotem Szpitala w Prywatnym samochodzie - Czy Ktokolwiek go w przypadku + podda ozonowaniu - Zapewne Syn Dlaczego nie Szpital .
Zadzwoniłem i zadałem Bardzo Głupie Pytanie czy i co By Chciała ???
Odpowiedział Krótko SPokoju i SZYBKIEGO WYNIKU TESTU
Fakt jako pracownik Służby Zdrowia nie ma bonusów ... Któraś z Koleżanek przyniosła im Termos do samochodu i po sznicie chleba
Czekają a Jak wiadomo Czekanie jest Najgorsze.
Jaki był powód ?
Tego Nikt nie docieka
Szef Sam wyznaczył Córcie do testów ....bo ta nawet nie wiedziała że Miała przyjemność z Panią ,Która Odeszła {+} z podejrzeniem - bo Odeszła zanim pojawi sie wynik ( czyli Zgon na choroby współistniejące DLACZEGO aż tak Zaniżana jest Statystyka )
Proza Polskiej Służby ZDROWIA
LEWKU TRZYMAJ SIĘ nie daj się tak jak dała się Moja Córcia -Młoda Głupia Niedoświadczona Lekarka
-
RudaAndzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2019 13:01
I muzykę zostawiam:
Holland Got Talent Amira Willighagen 26 oktober 2013
https://www.youtube.com/watch?v=ocnqRuSyoOQ
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 42 razy
Trudny to czas i często nie wiadome jakie słowa powiedzieć a chciałoby się tylko pozytywne.
Dobrego wyniku.
Ktoś podrzuci kolejną kromkę i gorącą herbatę. Bądż dobrych myśli...
Pozdrawiam.
-
RudaAndzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lis 2019 13:01
Piękny słoneczny dzień za oknem i tak niech pozostanie,
a Tym co niepokoją się o zdrowie Najbliższych
dobrego zakończenia tych problemów życzę
Darku jesteśmy z Tobą
Miłego i spokojnego dnia życząc zostawię muzykę:
Edvard Grieg - Poranek
https://www.youtube.com/watch?v=ECG26fw1i_c
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
Ja wczoraj na dyżurze zostałam oddelegowana do pracy na SOR. Nie miałam wyjścia - zeszłam. Początkowo pani koordynująca zapytała się czy pójdę do namiotu, do wstępnej segregacji. Powiedziałam, że nie zgadzam się, bo nie mam ubrania. My Ci damy kombinezon. Nie zgodziłam się ponieważ byłam w szpilkach. Wyobrażacie mnie sobie w olbrzymim kombinezonie, bo z reguły w namiocie są ratownicy i w szpilkach.? Przecież bym co chwila leżała jak długa. Póki co nie wyszła procedura, że mam przychodzić do pracy w adidasach. Zostałam w oddziale SOR. Przydzielili mnie do pacjenta, u którego było podejrzenie Covit 19. Poprosiłam ubranie plus maskę z filtrem. Owszem dostałam wszystko. Obrobiłam pacjenta z ratownikiem, on się nie ubierał w żaden fartuch, był młody, to był jego czwarty dyżur w szpitalu. Po jakimś czasie miałam na głowie ordynatora i panią koordynującą. Pytanie zasadnicze - dlaczego założyłam maskę z filtrem jak to jest tylko podejrzenie. Ja swoje, oni swoje. Ja gębę mam, więc nie przegadali mnie. Dojechaliśmy tylko do windy i przybiegł inny ratownik i kazał mi się wrócić na SOR. Wróciłam się, a tamci pojechali z pacjentem na TK płuc. Powiedzieli żebym się rozebrała i wróciła na oddział. Im potrzebne są osoby potulne jak baranki, a ja nie mam zamiaru narażać siebie, swojej rodziny na chorobę. Oszczędzać nie będę, jeśli tylko jest zabezpieczenie będę z niego korzystać. Tak to wszystko wygląda.
Zdrowia, spokoju i cierpliwości życzę w tym trudnym czasie. Pozdrawiam.