Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ula56
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2012 12:20

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: ula56 »

Witam
W 2012 pażdzierniku wróciłam z sanatorium w Ustroniu,w lutym 2013 złozyłam wniosek,w lipcu dostałam pozytywną odpowiedż i nr 77000 na dzień dzisiejszy nr 63200.
Czas oczekiwania około 20 miesięcy.Jestem pozytywnie nastawiona i będę bliżej lata dzwonić ,może zwroty jakieś będą? Nie napisałam jakie schorzenie-reumatologia.
Jakieś cztery lata temu pojechałam ze zwrotów ,wyjazd był w przeciągu 5 dni ,wspominam bardzo pozytywnie.
pozdrawiam wszystkich kuracjuszy.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

W końcu dostałam przydział.Numer 4000. Nie wiem czy cieszyć się czy płakać. Termin.... grudzień.
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

Ewiko...Te przydziały do sanatorium to dają na chybił-trafił...jak w totku.
Życzę Ci udanego pobytu .Oby rehabilitacja była skuteczna a koleżanki z pokoju miłe i pogodne.
Na święta jesteś w domu?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj Mirabello, mam wiele wątpliwości. Po pierwsze..... nie mam już urlopu na ten rok. PO drugie..... święta poza domem z dala od domu i najbliższych. Niby jest jeden mały plusik..... nie muszę szykować świąt ale to akurat wcale mnie nie pociesza. Pora roku nie sprzyjająca długim spacerom (ciemno) i co robić w długaśne wieczory. Sanatorium do którego jadę znam doskonale, byłam tam kilka lat temu . Połczynem jestem zauroczona więc w tym temacie wszystko jest OK. Przeraża mnie jedynie czas w którym przyszło mi wyjechać. :cry: Pozdrawiam. :kwiat:
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Mam nr. ok.33000 jak myślicie kiedy przypadnie mi przydział(reumatologia),zimą numerki będą szybciej spadały, aby nie przyszło mi jechać na Wielkanoc też bym nie chciała na święta.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ewiko jaki okres oczekiwania był w Twoim przypadku?
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

ewa11 pisze:Mam nr. ok.33000 jak myślicie kiedy przypadnie mi przydział(reumatologia),zimą numerki będą szybciej spadały, aby nie przyszło mi jechać na Wielkanoc też bym nie chciała na święta.
Moim zdaniem wyjedziesz latem.
W miesiącu ubywa 3 do 4 tyś .
U mnie w styczniu minie 2 lata,a dopiero teraz dostałam weryfikacje.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ewuniu, w moim przypadku okres oczekiwania wyniósł pełne 24 miesiące. Sądze ze w Twoim przypadku (ale niezbadane są wyroki NFZ) wyjazd będzie około maja. Na początku tego roku w jednym miesiącu spadło aż 10000 numerków. Wiadomo im bliżej lata tym wolniej spadają. Ale i tak w okresie zimowym spadek wynosi od 4 tys. do nawet 6 tys. Więc wszystko wskazuje na to że będziesz miała wyjazd w pięknym terminie, czego z całego serca Ci życzę. :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję, :) pasował by mi maj :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Ewiko, nie martw się. Wiem, że to specyficzny czas- okres świąt, ale wszystko jest do przeżycia. Dwa lata temu wylądowałam w sanatorium na turnusie obejmującym Boże Narodzenie. Nie było źle, naprawdę. Do spacerów trzeba znaleźć towarzyszkę/towarzysza i będzie dobrze. Wigilia była sympatyczna,menu bogate, większość ludzi odświętnie ubrana, choć trafiali się panowie w rozciągniętych dresach i gumowych klapkach :). Moja rodzina spędziła te jedne święta beze mnie, ale absolutnie nic się nie stało :)). Spojrzyj na ten termin optymistycznie. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ