Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
andrzej1955 pisze: 01 maja 2020 18:27
Witam,czas epidemii i dużo wolnego-z punktu widzenia zwykłego zjadacza chleba i w miarę wprawnego słuchacza-po wielu latach upodlenia i sowieckiego buta-po tym jak do wiatru wystawili Nas pseudo-sojusznicy w Jałcie bo już byliśmy niepotrzebni i sprzedali sowietom-wiele długich lat okupacji,wyrzeczeń i okradania Polskiego Państwa,pod przewodnictwem jednej jedynej partii narodu-wybiliśmy się na Niepodległość i bez krwawo przeszliśmy proces przeobrażeń na rzecz budowania demokracji,klocek po klocku reformując lub tworząc nowe Prawo,USTAWĘ ZASADNICZĄ i wszystko co potrzebne jest dla normalnego życia ludzi w wolnym państwie,rożne były koleje tych reform,różne partie,lepsze lub gorsze,jednak Młoda Demokracja i jej bezkrwawe budowanie podziwiała cała Europa i Świat,aż przyszła ekipa która w ramach partyjnych interesów,a nawet zemsty za jakieś wyimaginowane krzywdy-wszystko to burzy,skłóca i przekupuje ludzi,za nic ma Ustawę Zasadniczą,Uchwały Sądów Polskich i Trybunału Unii Europejskiej,nie uznaje żadnych autorytetów i uzurpuje sobie prawo narzucania w niedemokratyczny sposób jak mamy żyć,ciekaw jestem jak taka Zbrodnia-bo to jest Zbrodnia na Naszej Młodej Demokracji się skończy,kiedy i kto zostanie Surowo Ukarany na łamanie Konstytucji i Prawa,Mądrzy Ludzie mówią że Polacy jednoczą się jak są poranieni bo jak mają za dużo demokracji to w głowach im się przewraca,Pozdrawiam z Nadzieją że tych ran jednak nie będzie a Wszystko Wróci do Demokratycznego Porządku i Normalności za czym Wszyscy-przynajmniej JA-Tęsknię
W 85 % to się mogę z Tobą Andrzej zgodzić .Nie przepadam ani za poprzednią ani teraźniejszą władzą ale Andrzej bez kitu co do tej młodej demokracji to przesadziłeś .Bezkrwawy przewrót, też coś .Uwłaszczyła się ubecja na tym co kto miał w swojej pieczy i Ty to nazywasz demokracją ? U nas nie było i nie ma demokracji .To są nadal Ci sami ludzie ,albo ich dzieci lub wnuki .Trzeba właśnie było pod mur postawić i kulę w łeb wpakować,wtedy może moglibyśmy teraz mówić o demokracji .
Idę stąd bo mnie zęby zaczynają boleć ...jak można być tak zaślepionym w tą lub w tamtą stronę
A przynajmniej może by się toto nie rozmnożyło i linia genetyczna na nich by się skończyła .Wszyscy Ci którzy w jakikolwiek sposób byli powiązani z naszą socjalistyczną idealną do 10 pokolenia powinni mieć zakaz zajmowania jakichkolwiek stanowisk w rządzie ,sejmie ,senacie nawet kurcze jeden z drugim wójtem nie powinien zostać
Witam, Medi skoro uważasz że jestem zaślepiony w jedną stronę to Ty się więcej nie męcz i nie komentuj moich wpisów-po co Ci mają zaszkodzić,a co to tego muru-to masz rację-trzeba było jak Ty to piszesz-wystrzelać parę tysięcy-może milionów-podobnie jak sowieci i hitlerowcy,a co do Demokracji-to przypomnij mi gdzie i jak długo mieszkałaś w kraju w którym jest według Ciebie prawdziwa DEMOKRACJA-bo z tego co piszesz to masz porównanie Pozdrawiam
A Ty mieszkałeś ? Ja jestem z tych co to ani w tym ani w tamtym ustroju układów nie miały. Za moją matką bezpieka łaziła jak Ty jeszcze koszulę w zębach nosiłeś . Ktoś kto wyjeżdżał za czasów np.wczesnego PRL-u za zachodnią granicę nigdy tego paszportu nie dostał za darmo .Moja matka za wyjazd do swojego ojca do RFN-u zapłaciła utratą mieszkania w bloku.Pamietam królewny-żony milicjantów pracujące w Konsumach .Pamiętam nazwiska chodziłam do szkoły z ich dziećmi i wiesz każde z nich jak chorągiew na wietrze zmieniło kierunek i przylepiło się do nowej władzy. Tak jak już kilkakrotnie podkreślałam polityka to jedno wielkie szambo.Nie ekscytuje się żadną partią i nie ufam jej ,każda za pazurami ma wiele brudu.
Medi ale nie tak ostro, wystarczy porozliczać owe towarzystwo, zresztą tutaj poniektórzy się tego domagają, wystarczy konfiskata mienia i minimalna emerytura, ale spokojnie na wszystko przyjdzie czas, pozdrawiam
Oj Max jaki Ty naiwny jesteś. To nie jest nawet kwestia pieniędzy tylko wpływów, kumoterstwa. Co z tego że zabierzesz staremu emeryturę? To będzie tylko zemsta .Ja piszę o przerwaniu kręgu zależności i o nie tworzeniu nowych.Z resztą Ci co tym wszystkim trzęśli nachapali się tyle że te emerytury to na waciki dla ich żon akurat.A karanie szaraczków ,przydupasów poprzedniej władzy tylko syci zemstę A to nie o to chodzi.
dzwoni wybitna marszałek do wybitnej magister prawa odkrycia towarzyskiego-powiedz mi kiedy ja mogę te wybory jeszcze ogłosić-słuchaj,ja to nie bardzo wiem,ale jakbyś zapytała wybitnego prokuratora z egzekutywy,albo tej co ciągle wciąga żarcie to jest szansa że pomogą ci wybrnąć z kłopotu bo oni na takich szpagatach się znają i je stosują