O polityce

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: O polityce

Post autor: Sloneczko »

A ja chyba powinnam się w końcu ogolić :lol: ;)
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Max-R pisze: 07 maja 2020 19:21 Medi, Słoneczko wytrwałości,wirusowi zostało jeszcze 7 dni, dacie radę bez fryzjera :D
Nie wytrzymam :evil: :evil: :evil: Słoneczko też nie wytrzyma ,czytałeś .Słoneczko chce się ogolić :o :o :o
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,oglądałem właśnie relację jak dziennikarze usiłowali złożyć wnioski paszportowe w Wydz.Paszportowych i.......wydziały pracują ale wnioski przyjmują tylko w UDOKUMENTOWANYCH i POTWIERDZONYCH PRZYPADKACH-śmierci za granicą kogoś z rodziny-wymagany dokument-Akt Zgonu,wyjazdu do pracy-Umowa o pracę,wyjazdu na wczasy-potwierdzenie rezerwacji,wszystkie te przypadki będzie rozpatrywał kierownik lub dyrektor wydziału i to od nich zależeć będzie czy taki paszport możemy dostać-KOMUŚ SIĘ POPIER....ŁO w mózgach :!: uzasadnienie jest takie że mamy czas epidemii,granice są pozamykane-to po co nam paszport,rozporządzenie ponoć wydał wojewoda,albo minister mswa,przypomina mi się stan wojenny kiedy to paszporty powinno się zdać w wyż.wymienionych wydziałach-teraz policmajstry będą przychodzić do domu-bez żadnego trybu i je...ZABIERAĆ,PEŁZAJĄCY ZAMACH STANU-a mnie się wydawało że nikt żadnego stanu nie ogłaszał-sprawdźcie z ciekawości w swoich biurach paszportowych czy mam rację,Dużo Zdrowia Życzę i Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

medi pisze: 07 maja 2020 22:10
Max-R pisze: 07 maja 2020 19:21 Medi, Słoneczko wytrwałości,wirusowi zostało jeszcze 7 dni, dacie radę bez fryzjera :D
Nie wytrzymam :evil: :evil: :evil: Słoneczko też nie wytrzyma ,czytałeś .Słoneczko chce się ogolić :o :o :o
A mam inne wyjście :?
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Prezydent podpisał ustawę w sprawie głosowania korespondencyjnego w wyborach prezydenckich 2020 r. :D
Uchwalona 6 kwietnia przez Sejm ustawa o szczególnych zasadach przeprowadzania wyborów powszechnych na prezydenta RP zarządzonych w 2020 r. zakłada, że wybory te mają odbyć się w drodze głosowania korespondencyjnego. Ustawa wejdzie w życie dzień po ogłoszeniu w Dzienniku Ustaw. :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

O polityce

Post autor: jacky6 »

I tutaj szykuje się zagwozdka.

1. Wybory w nowym terminie, czyli tak zwane "przesunięte w czasie". Kandydaci pozostają niezmieniani, co najwyżej mogą się wycofać.
lub
2. Nowe wybory, czyli zaczynamy od punktu zerowego. Nowi kandydaci a więc zbieranie list poparcia. A koronawirus nie zasypia i zbierających podpisy i podpisujących atakuje, tak jak podczas bezpośrednich wyborów w lokalach.

Oj będzie siem działo.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Wybory nie mogły się odbyć z prostej przyczyny, a mianowicie z takiej że nie było normalnej kampanii przedwyborczej. Czy to takie trudne do zrozumienia 🤔 Nie mieszaj noszeniem maseczek z kampanią, chociaż jedno i drugie g...o warte.
Gość

Post autor: Gość »

Nie przestaje mnie zadziwiać, że ludzie z pozoru lotni, wykształceni mają głowy nabite trocinami z przeinaczonych wiadomości.
Musimy być świadkiem wyborów niekonstytucyjnych, ani równych, ani wolnych, o zmianach wprowadzanych na łapu capu, chorej indoktrynacji, kłamstw serwowanych w publicznej, braku tajności, zwykłej cholera przyzwoitości wobec Narodu. Co mają do tego maseczki?!
To Państwo na chwiejnych nóżkach niedługo walnie o glebę z wielkim hukiem. Oby ten huk obudził tych głuchych i ślepych. I na koniec kto prezydentowi wybranemu w ten sposób rękę poda?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: ANDY12345 »

Komuchy też się na wszystko skarżyły , tylko nie na siebie :evil: ... ciekawe że jeszcze imię Tuska nie zgłoszono jako winowajcę :lol:
Gość

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Gość »

Opozycję zgłoszono... opozycję, która podobno w ustach tych samych ustach praktycznie nie istnieje...Tusk też się pojawi...w w odpowiednim czasie.
Moja mama wspomina do dzisiaj sprzedawczyków partyjnych, donosicieli, opływali w dostatki, mieszkania dostawali bez problemu a dzisiaj siedzą z białymi rączkami na emeryturkach.
Jako ktoś kto zna ten czas tylko z opisów osób bliskich, które mówią, że będziemy niedługo w równie "demokratycznym" Państwie prawa żyć to zwyczajnie się boję. Szczególnie o młodsze pokolenie wychowane we względnym komforcie.
😔
Zablokowany