Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Sloneczko »

Trudno......Trza założyć temat o bóstwach i Bogu :twisted:
Jacky :kwiat: przepraszam za zaśmiecanie tematu :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Sloneczko pisze: 28 maja 2020 19:51 Dlaczego ma cisza trwać..... nie rozumiem.....Masakra....o czym wy piszecie :o
Bzdety, bzdety i jeszcze raz bzdety.
A co Majka napisała? Że ma pretensję do wszystkich, że ją ktoś obraża ?....itp
Ludzie wszędzie się obrażają, wyzywają, w pracy , w szkole....i nie wiem gdzie jeszcze
Matko :o ludzie gdzie wy tu macie złoczyńców....czyście już całkowicie oszaleli przez tą pandemię :evil:
Gdyby wszyscy zajmowali się takimi pierdołami to naprawdę świat byłby do.......dupy :shock:
Ludzie poczytajcie sobie tematy pisane w latch 2011 - 2015...ludzie pisali co chcieli, nikt się nie obrażał i nikt
nie był tu chuliganem, bandziorem czy typem spod ciemnej gwiazdy.
Dajta se na wstrzymanie. Jak nie macie co robić to zajmnijcie się.....sobą a nie innymi.
Jacky przepraszam
W tamtych latach BYŁY PLUSY

Masz RACJĘ w 100 % a Twój CYTAT Powinni sobie Wszyscy wziąść do Serca niech zacytuję
Dajta se na wstrzymanie. Jak nie macie co robić to zajmnijcie się.....sobą a nie innymi.

I Dlatego napiję się z Tobą Wirtualnie Dziś Portera Żywca ,ale nie dużo 1/2 butelki
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

a odnośnie Koronowirusa
Dzisiejszy Komunikat odnośnie Szpitala w Radomiu nie napawa OPTYMIZMEM
CZYZBY POWRÓT ??
A buska Krystyna to juz malutki Dramat tam mieli być kierowani ludkowie z oddziałów Kardiologicznych z Warszawy Kielc i Zabrza i teraz dodatkowy czas na i Oczekiwanie na wyniki a Zagrożenie w takim Szpitalu istnieje to ponad czy około 500 ludzi zatrudnionych w Szpitalu i podmiotach współpracujących .
No nie ciekawie
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Sloneczko pisze: 28 maja 2020 19:56 Ale Bóg jest jeden :P
Może jednak jest dwóch ?póki co :?: :arrow: jeśli już.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Czas świrusa wcześniej czy później odejdzie w daleką niepamięć.
Ile z tego czasu pozostanie w nas a ile zdążymy przekazać dalej...
Życie powoli się odkręca, aczkolwiek ...
Zgłosiłem się do swojej przyszpitalnej rehabilitacji.
Zabiegi ( tudzież moja lepsza połówka ) mieliśmy rozpocząć w miniony poniedziałek.
Zakład na bezpośrednim numerze nie podnosił słuchawki więc dobiłem się przez centralkę szpitalną.
Owszem, usłyszałem, będą opóźnienia ale nie tylko przesunięcia czasowe wracające do początku epidemii.
Liczba kandydatów do fizykoterapii ( tak mnie potrzebnej ) zostanie przetrzebiona, zamiast np. 60 luda na dzień będzie obsłużonych tylko 30.
Znakiem tego Panie Dziejku - mając zlecenie zabiegów przez swoją panią dr od rehabilitacji równo ok temu i od razu zaklepane miejscówki na termin z upływem roku - teraz będę musiał odczekać co najmniej 1,5 roku.
Chyba, że "konkurujący" pacjenci udadzą się na kurację u Św. Piotra i zwolnią trochę przestrzeni publicznej.
Nikomu tego nie winszuję i obalając kolejnego browara życzę wszystkim mniej lub bardziej życzliwym czytelnikom / czytelniczkom - spokojnych i relaksujących snów.

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 160 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Nie lubię pisać nie w temacie ale...
Piszecie że kiedyś było inaczej lepiej milej itp
Przecież to my tworzymy ten świat ...niech każdy zacznie od siebie a może znowu będzie....pięknie :kwiat: :serce: :kwiat:

Wczoraj zmarł na covid 19 mój znajomy...to już 2 osoby które znałam.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Bardzo Ci współczuję Atina .Mój brat pracuje w szpitalu ,wprawdzie nie jest to szpital zakaźny ale teraz chyba w żadnym szpitalu nie jest bezpiecznie :( Bardzo się martwię o brata ,o ojca który mieszka razem z rodziną brata . Martwię się o męża który ma bliski kontakt z ludźmi ,mam nadzieję że nie wejdziemy do ludzi na kwarantannie np .....Życie teraz jest przepełnione strachem i jeszcze ta cała polityka i to że wielu zagorzałych zwolenników tej czy innej partii uznaje że tylko oni mają patent na mądrość :cry: :cry: :cry: Tu gdzie powinniśmy czuć się swobodnie i gdzie powinniśmy się bawić ,oddychać od tej nerwowej sytuacji spotykamy się z zacietrzewieniem i zajadłością .Jest tyle tematów które można poruszyć na forum ,tyle straciliśmy z forum z tamtych lat świetności .Brak Seleny - alfy i omegi jeżeli ktoś chciał uzyskać jakieś informacje dotyczące ośrodków czy procedur .Brak Małgosi z poranną kawką i śniadankiem .Wszyscy wszędzie włazili i pisali co im ślina na język przyniosła bez obawy że coś się komuś nie spodoba .Przekomarzanek na temat seksu :lol: :lol: Brak Łosia z ciętym dowcipem i jego rymowanek .....Coś umarło :cry: :cry: :cry: I chyba nie da się już wskrzesić tamtej atmosfery :serce: Myślę że zaraz zobaczę tu wpis o użalaniu się .Tak użalam się nad sobą nad Wami nad forum .Ktoś stworzył to forum by pomagać ludziom a wyszło ....jak zwykle :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 160 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Medi zgadzam się z Tobą pamiętam tamtych ludzi i ich pióro :)
Selenę poznałam osobiście :D to było wielkie szczęście.
Czytam nie zawsze wchodzę w jałowe dyskusje. Nie walczę już z ludźmi nie chce mi się starzeją się jestem leniwa :lol: :lol:
Z głupim lepiej coś zgubić niż znaleźć... lubię to powiedzenie ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

U nas rehabilitacja przyszpitalna była zamknięta , w niepublicznej przychodni czynna była cały czas :) oczywiście także na NFZ ..

... minęło już 4 lata odkąd Selene nie ma z nami . Ja miałam przyjemność poznać Ją tylko z Waszych wspomnień .

Atinko , ja znam nieco inaczej .... Lepiej z mądrym zgubić , niż z głupim znaleźć ;) też lubię to powiedzenie :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Tak samo było z USG , RTG , laboratorium , specjalistami .... oczywiście z zachowaniem wszelkiej ostrożności , a także liczba osób przyjmowanych ograniczała się do ilości stanowisk w danym badaniu . Nie było oczekiwań na korytarzu , każdy umówiony telefonicznie na godzinę i było ok ..... nikt się nie zaraził , nie zachorował ....
ODPOWIEDZ