Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- alien
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2016 09:00
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 11
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 53 razy
- Podziękowano: 91 razy
Alien nie powinno być żadnej kołomyi z zaświadczeniem. NFZ dając Ci skierowanie powinienalien pisze:(...) A teraz kołomyja się zacznie z zaświadczeniem o zdrowotności (...)
wyznaczyć punkt, w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania, w którym można zrobić badanie.
Problemem może być to, że są to punkty tzw. "drive-thru", a co to oznacza chyba większości
wiadomo. Badanie powinno być wykonane na sześć dni przed rozpoczęciem kuracji, a jego
wynik (raczej w formie elektronicznej) otrzyma badany i ośrodek sanatoryjny do którego masz
skierowanie. Ośrodek ten, bodajże na dwa dni przed rozpoczęciem turnusu, powinien potwierdzić
gotowość do przyjęcia danego delikwenta na kurację. Tak to ma wyglądać w teorii, a jak będzie
w praktyce, czas pokaże. Problemem dla niektórych osób może być badanie w tych punktach.
Trzeba do nich podjechać samochodem, a ich godziny pracy są krótkie i bardzo różne nawet,
jeśli dotyczy to jednego miasta. Np. jeden punkt jest czynny w godz. 9 do 11, a inny 16 do 18.
- lawenda
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 cze 2014 15:01
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 42 razy
- Podziękowano: 59 razy
A ostatnio usłyszałam taką historię....pewnej parze urodziło się dziecko, no i jak to bywa wszyscy członkowie rodziny chcieli zobaczyć dzidziusia, ale młoda mama stwierdziła, że boi się wirusa i nie życzy sobie odwiedzin. Jeden z członków rodziny postanowił zasponsorować wszystkim test, żeby wszystko było jasne. Na badaniach wyszło że wszyscy łącznie z młodą mamą mają przeciwciała. Nikt z nich nie miał żadnych objawów chorobowych. Wniosek......albo testy do bani...albo większość z nas przeszło to choróbsko bezobjawowo.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Siedzieć w domu nie będziemy.....
- alien
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2016 09:00
- Staż sanatoryjny: 11
Z drugiej strony mam służbę zdrowia w domu i wiem,że badania same w sobie są ważne dwa dni.
W moim przypadku turnus rozpoczyna się w poniedziałek,więc wymaz musiałby być pobrany w sobotę,a nie wierzę,że laboratoria pracują przez niedzielę pełną parą..to tyle teorii.
Praktycznie wiem,że nawet w służbie zdrowia czekają na wyniki ponad 48 godzin,więc co dopiero robaczek taki jak ja ...
To jest pierwszy turnus z NFZ który rusza w Ciechocinku.
Będę miał papiery w ręce to opiszę Wam jak wygląda dalsza procedura.
Sami w w sanatorium po rozmowie telefonicznej jeszcze nie wiedzą na czym stoją . Teoria i przepisy swoje,a ekonomia i zysk swoje... np. co do lokacji kuracjusza w pokoju teoria-sztuk jedna na pokój,a już wiem,że są do pobytu szykowane pokoje dwu i trzy osobowe.
Popłynę na fali hejtu ,pracuje na kopalni ,więc bójta sie wszystkie i dajta jedynkę...
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
Przez ostatnie 3 dni w Szwecji ponad 4,3 tys nowych przypadków COVID-19 a do tego 171 osób zmarło.
Przy uwzględnieniu proporcji, to tak, jakby w Polsce było 16,2 tys nowych przypadków i 644 ofiar śmiertelnych.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Przyroda się odpłaca i niestety tak jak u niej przeżywają najsilniejsze osobniki... niekoniecznie mądre.