O polityce

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: O polityce

Post autor: Esterka »

Pitolicie Hipolicie :o jeszcze nigdy w moim kraju ludzie po trupach nie szli do wyborów nigdy wcześniej nie umarł mi ktoś bliski bym nie mogła z nim być w ostatnich dniach :evil: ,jeszcze nigdy nie zamknięto mi cmentarza bym nie mogła odwiedzić grobów bliskich mi osób ,a otworzono bezczelnie wybrańcom narodu bo ich bliski był im bliższy niż mój mnie :?
Jeszcze nigdy świat nie izolował się od mojego kraju ,jak teraz ,jeszcze nigdy wcześniej ,jeszcze nigdy wcześniej :shock: .......
Więc nie pitol Hipolicie :roll: tylko dlatego ,że rzucono ci ochlap trzynastej emerytury ,akurat na pasztetową i kaszankę. :twisted:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

W punkt Esterko !!!
Właśnie w tym roku umarł mi ktoś bliski i nie mogłam z nim być...
Właśnie w tym roku chowalam tatę w 4 osoby na cmentarzu...
A inni mogli inaczej....
Było to trudne, a próg bólu mam wysoki !
No tak każdy ma inny ....ból :roll: :roll: :roll:
Rozdawnictwo ....niczego dobrego jeszcze nie zrobilo....co widać wszędzie.
Dzieci mają rodziców aby ich utrzymywali chcieli potomstwo to i odpowiedzialność za nich mają.
Jedyną grupą ktorą trzeba wspierać są to osoby niepełnosprawne.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Naród jest w stanie wybaczyć władzy wiele, bo tam są tylko ludzie tacy jak my.
Ale trudno jest zapomnieć świadomą arogancję człowieka do człowieka.
To zostanie mu niezapomniane.
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Atinko dziękuję :? Nie jestem politykiem ,ale to co teraz obserwuję przechodzi ludzkie wyobrażenie ,nie będę się rozpisywać ponieważ mamy oczy i uszy wszyscy .Tylko jak łatwo jest garstką monet za które całe nic można zdziałać kupić część narodu wydawałoby się tę ,która powinna właśnie być mądra a jest niestety głupia .
Jak się ma dobrą emeryturę to sie klaszcze,(tylko te oklaski pokazują iż ci chorzy ludzie nie myślą o tym by i
ich dzieciom żyło się dobrze ,jest tu i teraz ,na zasadzie jedzmy i pijmy bo niedługo pomrzemy )[/b] a jak się dostanie ochlap po 500 to można nie pracować ,tylko przewalać siatki z piwami,szynką słodyczami aż do zajedzenia się aż do zarz. ....gania, bo nic z tych ochłapów na edukację dzieci nie idzie niestety :shock: Tak masz Atinko rację ,kiedyś rodzic zarabiał na dzieci dziś trzeba ochłapu od rządu by dzieci wychować ,o zgrozo.Rozdawnictwo w okresie tak strasznego kryzysu na horyzoncie to chyba eutanazja na rodakach ma ktoś może wątpliwości ?

[link]

Proszę bardzo ,może to też propaganda ?tylko dlaczego ma mieć dalej zaufanie ktoś kto rozdaje pieniądze ,które bądź co bądź są wspólne na :
młodych nierobów siedzących na ławkach od wsi po miasta ponieważ pracować nie muszą
na kler ,który dostaje bo mu się należy zamiast wziąć się do pracy ba nie jest karany za zbrodnie na dzieciach ,a wręcz nagradzany :evil:
na prezesów banków co to mają tak odpowiedzialne stanowiska ,że muszą otrzymywać miliony pensji a ich glonojady w kieckach dalej dostają sowite pensje
nie starczy tutaj miejsca by opisać do czego można doprowadzić w tak krótkim czasie taki kraj w środku Europy ,rozwijający się dający szansę młodym na rozwój

Smutne i coraz bardziej smutne . :cry:
Ostatnio zmieniony 09 cze 2020 15:34 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Maryann pisze: 08 cze 2020 19:13
darek pisze: 07 cze 2020 20:16 ..ale Pan Prezydent OBIECAŁ dzis Bon na Wakacje dla dzieci

Super a co z Obiecanym BONEM Na Wczasy dla PRACUJĄCYCH

Acha Pan Prezydent Dziś Obiecał Nową przeprawę przez Wisłę
Która obiecał 2 lata temu Pan Premier

Informacja przeprawa ma być za 5 Lat
Kur..... i znowu rozdawnictwo nie ze swoich... Ciekawe jak jeszcze długo ZUS pociągnie. :evil: :evil:
Oj BĘDZIESZ PRACOWAĆ nie do 60 ale do 90 KTOŚ musi zapłacić za ROZDAWNICTWO :)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

jacky6 pisze:(...)Nawet przez dwie kadencje. Ale problemu nie rozwiązał - jak widać, słychać i czuć.
Dwie kadencje prezydenta w USA to zaledwie osiem lat. USA daleko więc popatrzmy raczej na swoje.
Myśmy mieli papieża Polaka przez prawie siedem takich kadencji i co? Również problemu nie rozwiązał.
Raczej zamiatał sprawę pod dywan. Ukryć, wyciszyć to było najlepsze rozwiązanie, a smród niektórych
spraw się ciągnie do tej pory. I co? I dalej wszystko najlepiej zamieść pod dywan.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Esterka pisze: 09 cze 2020 06:49 Jeszcze nigdy świat nie izolował się od mojego kraju ,jak teraz ,jeszcze nigdy wcześniej ,jeszcze nigdy wcześniej :shock: .......
Zgadzam się z każdym Twoim słowem Esterko :kwiat:
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tak drogiego rządu w kraju / poznaliście kwoty wydatków kancelarii prezydenta? / :?:
Jeszcze nigdy żaden rząd w historii ,nie miał takich umiejętności,żeby zadłużyć kraj :twisted:
I dalej się szasta "pińcet"-kami i manipuluje otumanione judaszowskimi srebrnikami umysły :evil:
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witaj, to zaproponuj w swojej rodzinie, by zrezygnowali z 500+. Ktoś pójdzie na to? A może masz ich wszystkich za co najmniej nieudaczników?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Moja rodzina nie korzysta z pis-owskich pięćsetek.
Od pomocy są MOPSy i odpowiednie komisje weryfikujące status materialny rodzin.
A nie jak popadnie,biedy czy nie "trza" dać i kupić sobie głos :roll:
Pozdrawiam :kwiat:
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Są tacy, co biorą 500+, głosują na PO, krytykują PIS i są dobrze sytuowani przy tym...
Zablokowany