Przyznam że gubię się w różniących się od siebie zdaniach dotyczących noszenia masek .Z jednej strony tak jak napisała Ewasz ,pojawia się obawa o wszelkie zaraźliwe skutki ich noszenia ,z drugiej strony wielu ludzi szokuje to, że inni ich nie noszą .Takich sprzeczności jest dużo więcej i na pewno nie jeden z nas to zauważa .
Słoneczko rzuciła pytanie co zrobiłby inny rząd w obecnej sytuacji . Przeglądając strony internetu wręcz wylewają się słowa krytyki dotyczące decyzji obecnego rządu .
Czy na pewno jest tak wielu chętnych by zastąpić Panów Morawieckiego i Szumowskiego ?
Tych dwoje musi podejmować trudne decyzje i nie ma takiej możliwości żeby wszyscy się zgadzali z Ich decyzjami .
Cały świat boryka się z walką z wirusem ,liczby wręcz przerażają .Chyba żaden kraj mając zapewne odpowiednie przepisy dotyczące wszelkich epidemii ,nie był przygotowany na to co się dzieje .
I w tym wszystkim najgorsze co może być ,to wzajemna wręcz czasem nienawiść jeśli tylko ma się inne zdanie .
Doszliśmy do tego że cokolwiek by nie zrobił obecny rząd i tak jest to negowane . Czy to że ponad połowa Polaków parę lat temu dokonała takiego wyboru ,świadczy o tym ,że to tylko głupi ciemny naród ,a reszta która przegrała jest nieomylna i bez skazy ?
Polityka od wieków była "brudna" i taka pozostanie ,ale czy to musi być powód aby ludzie się od siebie odsuwali ?
Czy nie potrafimy zauważyć jak zmieniło się nasze życie na przestrzeni ponad 30 lat ,do czego doszliśmy za rządów wszystkich możliwych opcji politycznych ?
Obecnie żyjemy lękając się o swoje zdrowie i życie ,ale widzimy także jak ludzie lekceważą różne przepisy .
Owszem ,każdy chciałby wrócić do całkowitej normalności ,bez zakazów i rygorów ,ale czy za tą najwyższa cenę .
Bardzo możliwe , nie zdając sobie jeszcze tak do końca z tego sprawy ,że nasze życie będzie się musiało zmienić i czeka nas coś na co nie jesteśmy przygotowani . Na pewno większość z nas oglądała filmy lub czytało książki "fantastyczne " o epidemiach ,zarazach itp . Teraz to już nie fikcja ,mamy to na co dzień i w dużej mierze od nas samych zależy jak sobie z tym poradzimy .
Mam nadzieję że nikogo nie uraziłem i przepraszam jeśli w niektórych zdaniach zboczyłem z głównego tematu .
Pozdrawiam i życzę dużo sił w tym trudnym codziennym obecnym życiu