krynica gorska sanatorium mielec

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: krynica gorska sanatorium mielec

Post autor: Selene »

Witaj Andrzeju,

I ja zamierzam się wybrać do Krynicy bo nigdy tam nie była stąd też moje pytania. :oops:
Chciałabym się wybrać prywatnie od 15 marca bo tak mam zaplanowany urlop.
Chciałabym wybrać ośrodek z basenem i z tym mam nie lada kłopot bo nie wiem, który wybrać. :mrgreen:
Niestety ośrodek do którego Ty się wybierasz nie ma najlepszych opinii.
A Ty masz przydział z ZUS czy NFZ :?:

Pozdrawiam
Selene :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

selene jezeli nie bylas w Krynicy to trzeba to nadrobic bo to urokliwe i specyficzne miejsce pod kazdym wzgledem w Krynicy bywam dosc czesto i o kazdej porze roku i zawsze jest inaczej a jezeli chodzi o san. z basenem zobacz Geovite , moge polecic Geovite w Muszynie z ladnym basenem i cala reszta sprawdzilem przez wiele lat poza tym cisza spokoj duzo wolnej przestrzeni i tras do spacerow. Do Krynicy z Muszyny rzut beretem a ciszy i spokoju w porownaniu z gwarna Krynica bardzo duzo,zalezy co kto lubi.Gdybys chciala poszukac w tym rejonie ciszy i spokoju polecam Wysowa Zdroj z wspanialymi wodami mineralnymi smiem twierdzic ze lepszymi niz krynickie, wspanilego zarelka woryginalnej karczmie lemkowskiej i dobrych warunkow pobytu w dawnym Hotelu Glimar obecnie Intytut Zdrowia Czlowieka, fajna nazwa pozdrawiam.Apropo od strony Muszyny konkretnie w Szczawiku stok narciarski z 4 osobowym krzeslem iorczykiem polaczony z Wierchomla tz, Dwie Doliny to informacja dla narciarzy jeszcze raz pozdrawiam i do milego
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,kolego moczyk , bede wdzieczny jesji przekazesz opinie znajomych o Mielcu, to co przeczytalem na jego temat to same skrajnosci, nie wiem czy ludzie ktorzy tam byli mowia o tym samym miejscu czy byli gdzie indziej.Totalny chaos i same sprzecznosci w wypowiedziach,moze niektorym sie wydaje ze NFZ funduje pobyt w 5 gwiazdkowym hotelu. Ale jezeli to prawda tp ktos powinien cos z tym zrobic. Pozdrawiam i dalej czekam na opinie najlepiej bardziej budujace :shock:
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witajcie! W sanatorium Mielec w Krynicy byłam 2 lata temu na przełomie stycznia i lutego. Też naczytałam się niepochlebnych opinii o tym ośrodku ale cóż wzięłam skierowania ze zwrotów. Byłam z mężem więc pokój mieliśmy 2-osobowy, bardzo ładny, czysta łazienka i tu nie można było nic zarzucić. Jednoosobowych nie ma na NFZ bo dzwoniłam tam na początku stycznia. Dwójki raczej tylko dla małżeństw. Inne pokoje to studia 3 os i 1 os , wspólna łazienka. 2 lata temu to wyglądało koszmarnie . Zabiegi kiepskie , wyżywienie dobre. W zeszłym roku był mój mąż i chyba się co nieco poprawiło. Zabiegi już były bardziej urozmaicone , nawet masaż klasyczny czego nie było w poprzednim roku. Pokój miał w studio ale było ich tylko dwóch. Do pijalni dosyć daleko ale cóż spacer się przyda. Dla jeżdżących na nartach jest pokój na parterze gdzie można zostawić sprzęt, jeśli nie chce się targać do pokoju. 2 lata temu dostałam przy wyjeżdzie ankietę do wypełnienia no i się rozpisałam zakładając ,że na pewno do tego sanatorium skierowania nie wezmę. Ale dziś raczej tak nie myślę. Bo jednak poprawiło się tam. Zyczę miłego pobytu i proszę napisz po powrocie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Selene polecam Krynicę ,jak najbardziej
pozdrawiam :D
moczyk
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2011 21:58
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: moczyk »

Witam ,
Słuchaj , Selene w Krynicy ZUS nie ma swojego sanatorium . Kolego Andrzeju bądź cierpliwy , powoli kreśli się wizerunek tego ośrodka .
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Witam,

Kruszynko dziękuję i zapewniam Ciebie, że zdecydowanie się wybiorę. :)
Moczyk ja wybieram się do Krynicy prywatnie stąd też moje pytania ponieważ,
zupełnie nie nam Krynicy. :)
Nie miej wiem że ZUS kieruje pacjentów do Krynicy, do ośrodka LWI GRÓD.
Tak bynajmniej było w roku ubiegłym. :P

Pozdrawiam
Selene :oops:
forumowicz

selene ,czemu nie piszesz wierszy :( co sie stało?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Nie mam weny :(
forumowicz

Selene ,a gdzie Twoja wena? :( ;) to chyba nie mróz? nie jesteś czasem zakochana? ;) :)
ODPOWIEDZ