Witam
Znam ten obiekt z widzenia (olbrzymi, nowoczesny, wysoki) i z opinii kilku znajomych, którzy tam byli. Plusy to: pokoje jedno i dwuosobowe, zabiegi na miejscu, piękne widoki i spacery (z górki i pod górkę

). Wady: bardzo duży obiekt, dużo ludzi, windy, wielka stołówka co w sytuacji, że Ustroń jest na Śląsku i w lecie jest tu bardzo dużo ludzi z Górnego Śląska, może dla niektórych być problemem. Sanatorium sprzedaje dużo miejsc komercyjnych, a ci kuracjusze nie muszą robić testu i większość pewnie nie robi ze względu na koszty.
W innym czasie większość była zadowolona, ale Ci co lubią ciszę i spokój, albo typowy klimat uzdrowiska (park zdrojowy, urokliwe kawiarenki itp. troszkę marudzili). No ale zawsze tak jest.
Życzę Ci miłego pobytu i dobrych zabiegów.
Pozdrawiam serdecznie
PS Ja w tym czasie będę kilka kilometrów dalej w Wiśle Jaworniku z wnukami. Do sanatorium mam niski nr w kolejce śląskiej NFZ, ale najpewniej zrezygnuję jak dostanę coś na drugim końcu Polski. Przeraża mnie zwłaszcza długa podróż pociągiem w ciasnym przedziale. Troszkę żal, czekam już 3 lata, ale strach ma wielkie oczy.