Nie LATO w tym roku będzie od 5 do 15 sierpnia
A wracając do Plotek Ploteczek.
Jak zapewne wiecie w zeszłym tygodniu byłem na Konsultacjach we wrocławskiej klinice kardiologicznej wykonali badania i zaprosili na Kolejne.
Jako ,że już byłem ,ale że przebywałem po za musiałem przejść kolejny raz Pełną Procedurę Covidową
I Kolejny raz mam BRAK COVIDA
Wczoraj miałem przyjemność Rozmowy z dwoma Panami zajmującymi się Wirusami i min Covidem.
Doszło na oddziale na malutkich przepychanek Jeden z Pacjentów wprost chciał wymusić skierowanie na leczenie do ..Polanicy na oddział Kardiologiczny.
Okazuje się drodzy Państwo ,że mimo ,że Sanatoria Zostały OFICJALNIE OTWARTE to niestety nie WSZYSCY mogą Korzystać z dobrodziejstw.
Na dziś jest około 10-15 schorzeń ,które wstępnie eliminują Pobyt w środowisku OTWARTYM -choć wg Osób Publicznych - Wyszliśmy z Pandemii .
Pan Prof wirusolog wyraźnie zaznaczył Panu ,że w Jego Wieku -Pan lat około 70 Nie mam ZALECENIA KURACJI - dodatkowo schorzenie oraz leki ELIMINUJĄ Pan z możliwości pobytu w Sanatorium -nawet w tym z tzw oddziałem Szpitalnym.
Pan poinformował że nawet przemieszczanie się w środkach komunikacji nie jest zalecane.
Podczas luźnej rozmowy nawet Kilkukrotnie zwrócił Uwagę że Noszone przez Nas Maseczki zaczynają nam SZKODZIĆ
TAK SZKODZIĆ
Bo jak Stwierdził Polak Jest Oszczędny i Jedną Maskę nosi przez Tydzień , a czas to max 3-4 godziny i maseczka powinna być wymieniona na Nową Lub wyprana A tego nie stosujemy , podobnie z przy łubicami powinny być dezynfekowane co 2-3 godziny