Tolerancja -lub Odmiennosc

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Tolerancja -lub Odmiennosc

Post autor: forumowicz »

Pamiętaj że minuta gniewu zabiera Ci 60 sekund szczęścia ;)
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Nie jesteśmy tolerancyjni. Od małego mam pewną wadę wrodzoną, która jest widoczna i jak pamiętam zawsze ( za dzieciaka) byłam mniej akceptowana przez rówieśników czy nauczycieli w szkole. Z wiekiem coraz mnie mnie to bolało i mniej się przejmowałam ,Teraz żyję jak zdrowa osoba, pracuję, chodzę na imprezy, bawię się jak każdy normalny człowiek, czasami jeszcze ktoś głupio spojrzy, ale teraz mam to głęboko gdzieś. Jedyne ograniczenie jakie mam to brak możliwości uprawiania sportów, jedyne co mogę to pływać ( na szczęście uwielbiam), nie mogę również chodzić na szpilkach, ale to jakoś mi nie przeszkadza ;) Może teraz gdzieś to wszystko się pozmieniało ludzie inaczej patrzą na osoby niepełnosprawne, ale do tolerowania nas jest jeszcze długa droga ...
A najmniej tolerancyjni w tym temacie są faceci ...bo oni chcą mieć kobietę z którą można się pokazać itd ale wciąż wierzę, że kiedyś ... ktoś zaakceptuje mnie taką jaką jestem i nie będzie mu przeszkadzał mój mankament :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj aqula :) Oczywiście ,spotkasz na pewno tę jedyną osobę tę drugą połóweczkę jabłka :)
Zyczę Tobie cudownego uczucia ,przyjdzie zobaczysz. :kwiat: :serce:

Odnosnie tolerancji wyraziłam kiedyś swoje zdanie tutaj na forum,tak nie jesteśmy tolerancyjni.
Jako społeczeństwo lubimy używać szumnie tego słowa ,jak też i innych takich np jak demokracja.
Jacy jesteśmy tolerancyjni ,uprzejmi ,wyrozumiali i pokojowo usposobieni można było obejrzeć dzisiaj we wszystkich neewsach i chociaż jest to inny problem ,problemy ,to jednak ,pokazujemy jacy jesteśmy naprawdę.
Może nie chcemy takimi być ,ale czy dokonujemy u siebie zmian ,by być lepszymi,bardziej uprzejmymi,delikatnymi ,nie raniącymi innych ,nie stawiajacymi siebie na piedestale ? bo mamy więcej postów , wieksze grono wielbicieli ,na takim niewiele wnoszącym w nasze życie portalu,takim tylko zabawowym od połowy jego strony tej dolnej połowy.
Czy chcemy się zrelaksować ,czy raczej chwytać za słowa ,kto zrobił za wczesnie pstryk , i poddawać jego zachowania i kulturę do oceny innych forumowiczów, czytać z lupą ,analizować każdą wypowiedż , zdania ze wszystkich tematów ,by potem je cytować ,oceniać intencje autora,autorki ,jak by to były co najmniej dyskuje o sprawach pokoju w W Europie czy na świecie.
Filipiny i klęska żywiołowa ,Europa i świat coraz bardziej pogrążone w haosie ,gospodarczym ekonomicznym i innych.
A my jasne analizujmy dalej ,zdania ,kropki i przecinki i piszmy szumnie o tolerancji ,empatii zrozumieniu innych .
ładnie to brzmi ,może potrzeba nam jeszcze kilkadziesiąt lat by zrozumieć sens tych słów ,ba na zastosowanie ich zabraknie na pewno życia.
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kasia Nosowska
Cudzoziemka

Za mądra dla głupich,
a dla mądrych zbyt głupia. A huuu!
Zbyt ładna dla brzydkich,
a dla ładnych za brzydka. A huu!
Za gruba dla chudych
, a dla grubych za chuda. A huuu!

Spróbuj się domyślić, gdzie to mam.
Gdzie? No gdzie? A huuu!

Za łatwa dla trudnych,
a dla łatwych za trudna. A huuu!
Zbyt czysta dla brudnych,
a dla czystych za brudna. A huuu!
Zbyt szczecińska dla Warszawy,
a dla Szczecina zbyt warszawska. A huuu!

Spróbuj się domyślić, gdzie to mam.
Gdzie? No gdzie? A huuu!

Dokładnie tam, właśnie tam.
Pan wygrał bon, a pani fiat.

[Przerwa ]

Pan wygrał bon, a pani fiat
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kruszynka pisze:Witaj aqula :) Oczywiście ,spotkasz na pewno tę jedyną osobę tę drugą połóweczkę jabłka :)
Zyczę Tobie cudownego uczucia ,przyjdzie zobaczysz. :kwiat: :serce:
Dziękuję Kruszynko :) Gdybym nie wierzyła to chyba zamknęłabym się w 4 ścianach i czekała do us.. śmierci :)
:twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

aqula pisze:Nie jesteśmy tolerancyjni. Od małego mam pewną wadę wrodzoną, która jest widoczna i jak pamiętam zawsze ( za dzieciaka) byłam mniej akceptowana przez rówieśników czy nauczycieli w szkole. Z wiekiem coraz mnie mnie to bolało i mniej się przejmowałam ,Teraz żyję jak zdrowa osoba, pracuję, chodzę na imprezy, bawię się jak każdy normalny człowiek, czasami jeszcze ktoś głupio spojrzy, ale teraz mam to głęboko gdzieś. Jedyne ograniczenie jakie mam to brak możliwości uprawiania sportów, jedyne co mogę to pływać ( na szczęście uwielbiam), nie mogę również chodzić na szpilkach, ale to jakoś mi nie przeszkadza ;) Może teraz gdzieś to wszystko się pozmieniało ludzie inaczej patrzą na osoby niepełnosprawne, ale do tolerowania nas jest jeszcze długa droga ...
A najmniej tolerancyjni w tym temacie są faceci ...bo oni chcą mieć kobietę z którą można się pokazać itd ale wciąż wierzę, że kiedyś ... ktoś zaakceptuje mnie taką jaką jestem i nie będzie mu przeszkadzał mój mankament :)
"A najmniej tolerancyjni w tym temacie są faceci ..."

"Mężczyźni w swej próżności (także w Internecie)chcą być zaczepiani wyłącznie przez piękne kobiety."

"[email] w sieci"

"Może się zdarzyć , że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze , żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć ...:)"

Znalezione w necie.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Czy wiecie , ze dziś jest Międzynarodowy Dzień Tolerancji - święto obchodzone corocznie 16 listopada, ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne ONZ :?: :?: No ja właśnie sie przed chwila dowiedziałam
ODPOWIEDZ