ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Elaszka51
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 wrz 2018 05:46
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: Elaszka51 »

Witam! Ja sprawdzam w Przeglądarce skierowań na leczenie uzdrowiskowe tj skierowania.nfz.gov.pl Wpisuję tam nr skierowania oraz datę
urodzenia i jest aktualny nr w kolejce oczekujących.Serdecznie pozdrawiam Ela :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

I ja tak sprawdzam, ściągnęłam sobie na telefon ☺️
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

Moje drogie, tak to i ja sprawdzam aktualny stan kolejkowy...chodziło mi o coś innego. Swego czasu ktoś tu na forum wrzucił adres strony, na której wpisując aktualny numer i i coś tam jeszcze można było wyliczyć, za ile miesięcy nastąpi wyjazd. Ta ilość miesięcy, która jest na stronie NFZ jest statyczna - informuje, ile się czeka w danym oddziale - u mnie od samego początku wynosi 34 ( i patrząc na to ile numerów schodzi nijak się ma do rzeczywistości ). :kwiat:
Elaszka51
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ktoś mi podał taką inną przeglądarkę ale niestety nic mądrzejszego bo pokazuje taki sam termin jaki zaplanował NFZ.
Nie ma tam korekty tego co się dzieje naprawdę. Ja sobie notuję moje nr w kolejce co jakiś czas i z tego mogę wyliczyć
ile średnio spada. Czyli statystyka w swoim wydaniu a i tak przydzielą kiedy nadejdzie właściwy czas. ;) :) :o
Elaszka51
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Odszukałam ten wątek to była aplikacja -----.pl Można spróbować może będzie to bardziej dokładne.
Kiedy ja sprawdzałam termin był ten sam co na skierowaniu NFZ.
Pietka 50+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 lut 2017 14:04
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Pietka 50+ »

dzięki Elaszka51, właśnie o to mi chodziło :D Wiem, że też tylko przypuszczalny czas tam się generuje, ale nadzieja.....itd ( to po prostu strona dla leniwych , nie musisz nic liczyć, pokazuje Ci od razu miesiąc, w którym wyjedziesz :lol: ) pozdrawiam :kwiat:
kasia72
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2012 11:13

Post autor: kasia72 »

Witam jak wyglądają przydziały mam nr 40136 i miałabym wyjazd w lipcu 2021 ,czy są jakieś opóznienia .Miałam w tym roku jechać na wczasy końcem maja za granice ale z powodu wirusa przełożyłam na wrzesień ,jednak z pewnych powodów nie moge jechać i albo zrezygnuje lub przełoże na przyszły rok tylko teraz jaki termin wybrac :?:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kasiu72, trudno powiedzieć .... W ostatni tydzień to nawet 150 numerków nie spadło :shock: (reumatologia)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Trudno powiedzieć bo w ostatni tydzień !!! to nawet 150 !!! numerków nie spadło, :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Samosia »

kasia72 pisze: 16 sie 2020 18:43 Witam jak wyglądają przydziały mam nr 40136 i miałabym wyjazd w lipcu 2021 ,czy są jakieś opóznienia .Miałam w tym roku jechać na wczasy końcem maja za granice ale z powodu wirusa przełożyłam na wrzesień ,jednak z pewnych powodów nie moge jechać i albo zrezygnuje lub przełoże na przyszły rok tylko teraz jaki termin wybrac :?:
Witaj....Na moim liczniku jest około 35000 jeszcze do rozdania przydziałów zanim przyjdzie kolej na mój wyjazd i wedle tego co było miałam wstępnie wyjechać maj-czerwiec 2021 jednak po ostatnim przestoju i w obecnym momencie gdy zwolniło wszystko na maxa jeśli uda mi się wyjechać jesienią 2021 to będę zadowolona :? :? :? Choć nie ukrywam,że wolałabym jechać w cieplejszych miesiącach bo każdy mój poprzedni wyjazd to zawsze zima :roll: :roll: :roll:
ODPOWIEDZ