jakie zabiegi polecacie na ostrogi i staw skokowy

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
slawekZG
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2013 07:02
Staż sanatoryjny: 2

jakie zabiegi polecacie na ostrogi i staw skokowy

Post autor: slawekZG »

Witam doświadczonych w lecznictwie Kuracjuszy i Kuracjuszki . Podpowiedzcie mi jakich zabiegów się domagać lub wykupić dodatkowo w celu poprawienia ruchomości zniszczonego, bolacego stawu skokowego oraz na boląca ostrogę piętowa? Czy macie swoje doświadczenia z zastosowanymi przez siebie zabiegami, będę wdzięczny za każda podpowiedź. Pozdrawiam
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: jakie zabiegi polecacie na ostrogi i staw skokowy

Post autor: Rachel »

Kurcze, a już myślałam, że czegoś się dowiem a tu nic :) Za dwa tygodnie wyjeżdżam do sanatorium. Od kilku lat mam bolące stopy. Nie wiem czy to ostrogi, ale bolą mnie obydwie stopy jednakowo i to całe. Nie ma znaczenia czy po kilkugodzinnym marszu czy tuż po wstaniu z łóżka. Właściwie to bardziej bolą mnie "na czczo" niż po wysiłku. Kilka razy wspominałam lekarzowi, ale ponieważ mam problemy krążeniowe, problemy z kręgosłupem to na te dolegliwości mam skierowanie do sanatorium. Też chciałabym wiedzieć jakie zabiegi pomagają :)
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Na ostrogi fala uderzeniowa
Halipka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2013 10:25

Post autor: Halipka »

Na ostrogi, a zapewne to one tak ci dokuczają, skórki od banana,wewnętrzną stroną przyłóż na piętę, załóż skarpetkę i pochodź na nich ile możesz . Mi pomogło. Pozdr.
trs
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2013 16:11
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: trs »

Byłem 2 lata temu w Lechu w Kołobrzegu . Tam zastosowano na moje ostrogi laser Pomogło , do dzisiaj nie odczuwam bólu
ODPOWIEDZ