Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: GIENIA »

" to o czymś świadczy ;) "

O tym właśnie piszę Ewaszko :D ciekawe , czy gdyby Ci górnicy pojechali nad morze ;) zarazili by kogokolwiek :?: :roll: sądzę , że nie .... tam nie może być wykrytych zarażeń ;) ... a ludzie i turysci tam żyją i dobrze się maja :D

:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Gieniu w zasadzie odpisałam...
Napisałam, że nie analizuję i nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, teorii spiskowych też snuć nie będę.
Myśląc jak nie fachowiec mogę przypuszczać, że bierze się to głównie z tego, że są to krótkie pobyty, nie testowane. Taka myśl i dyskutować o tym nie będę.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

GIENIA pisze: 02 sie 2020 11:17 .. a ludzie i turysci

:oops:
Oczywiście , że miałam na myśli miejscowych i turystów :oops: :lol: nie zdążyłam edytowac ;) :lol:

Felice , też nie jestem ani ekspertem , ani spiskowcem , ale będąc przed wyjazdem , czasami włączam tryb - myślenie - ... ;) ... i dopadają mnie refleksje i pytania , które zadałam ;) są one oczywiście retoryczne ... bo tak na prawdę nikt mi na nie nie jest w stanie odpowiedzieć , ale być może ktoś czytający je , zastanowi się nad tym ;)
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

Chcecie wiedzieć jak wyglądają plaże w 3-city?
Koc przy kocu :roll: Takich tłumów nie pamiętam.
Dakladnie tak, jak na zdjęciach w necie. Z drugiej strony po ciezkiej i zesrtesowanej wiośnie czy można się dziwić, że chcemy ,, odpocząć,, podczas urlopu ?
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01

Post autor: Esterka »

:lol: Śmiech ogarnia ,czemu wirusa nie ma nad morzem tam tyle ludzi ,czemu jest na Śląsku czemu nikogo nie znamy ,który by chorował itd .Darek odpowiada ,ale kto by tam wierzył Darkowi mającemu lekarza w rodzinie i wśród przyjaciół, kto by tam wierzył lekarzom ,ze jedni przechodzą bezobjawowo i są nad morzem zarazają innych ,z których część będzie miała objawy po powrocie do domu, ale że zdążą pójść do kościoła ,to będą poszukiwać innych z tegoż kościoła ,nie znad morza itd itd . :o A kto by tam wierzył Felice :shock: itd A wirusa nie ma to bajki ,lepsze niż Andersena .
Zdrowia wszystkim i rozsądku też. :kwiat:
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

Są wyjaśnienia wirusologów. Wiart , parawany .... Można się zastanawiać czy rzeczywiście...
Zachorowania nad morzem to , moim zdaniem , kwestia czasu ( patrz katamaran ).
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Esterko :kwiat: i mnie śmiech ogarnia :lol: :lol: koronawirus jest , jak i wiele innych wirusów ... i wielu z nas przechodzi go bezobjawowo , lub z niewielkimi objawami ... mam podstawy sądzić , że moja rodzina juz jest ozdrowieńcami , chociaż nie zdiagnozowanymi .... jak i wiele innych rodzin ....
Cały czas zastanawia mnie jednak to , czemu osoby np. ze Ślaska nie zarażają nad morzem .... nie wszyscy są kilka dni , gro osób jest 2 tygodnie ... zdążyli by zarazić cały osrodek ... nie ma jednak takich doniesień ;) i to jest zastanawiające ;)
Pomorze jest czyste ;) jak długo :?: do października :?: ;)

Również zdrówka życzę :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Gieniu to są właśnie te teorie spiskowe 😎
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

To tylko moje przemyslenia Felice ;)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Dziewczyny! Dajcie spokój...to jest i polityka i biznes.Wirus jest,był i będzie. Jestem z małopolski,ba,pracuję na kopalni i uwierzcie...to nie kwestia czy ktoś zaraża czy nie, tylko kwestia ilości przebadanych w danym miejscu. Miałem wielokrotnie styczność z osobami ,,zakażonymi" nie wiedząc o tym. Jadąc do sanatorium musiałem przejść wymaz byłem czysty,ale nie wiem czy po powrocie też tak jest. Jeśli już miałoby to być miarodajne to NFZ powinien do tygodnia po powrocie pobrać każdemu kuracjuszowi ponowny wymaz.
Otoczą Kołobrzeg kordonem wojska,przebadają plażę,puby,restauracje ,wszystko i wszystkich i będzie totalne ognisko koronawirusa...identycznie w każdy skupisku ,osiedlu,zakładzie pracy.
Osobiście mam znam kilka osób które przybyły,lub są po covidzie. Owszem,jest jedna osoba na kilkanaście,która ma powikłania (włókniak na płucach) ,ale tutaj bardzie poszłoby na karb stresu,bo po całości jest zdrowa bez chorób współtowarzyszących,nikt z jej najbliższego otoczenia nie zaraził się.
A 90% które przebyło chorobę to były przypadki bezobjawowe. Wirus podobnie jak grypa..zabija i jest groźny ,ale też nie dajmy się zwariować!
W maseczce i rękawiczkach można zginąć na pasach przez idiotę.
ODPOWIEDZ