Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: darek »

Dziwnym TRAFEM dziś w Małopolsce chyba że Krynica Zdrój - Jest na ŚLĄSKU stwierdzo ileś przypadków .
Stwierdzono właśnie w Krynicy DWA -Słownie 2 Źródła gdzie mają być zamknięte czy poddane kwarantanie obiekty.

Oczywiście zaraz Ktoś Napisze że powodem byli Górnicy -Ok
Wszystko co ZŁE w tej chwili to Śląsk i Górnicy.

Acha w Czwartek 30 lipca właśnie do Warszawy pojechało 50 Wyleczonych Górników aby oddać Osocze gdzieś Komuś w Polsce .

Zastanawiacie się DLACZEGO mimo Jarmarku Dominikańskiego gdzie dziś pod Sławnym Żurawiem Było Człowiek na Człowieku gdzie nawet wyprowadzono czy za wezwano Straż czy Policje do Pana Który kaszlał na Ludzi twierdząc że to Tylko TUBERA :)

Że w woj pomorskim jest Tak mało Stwierdzonych objawów ?

Bo nie wykonuje się tylu Testów co na Śląsku.

Jeżeli Kampania Węglowa przeznaczyła ileś na testy to żaden samorząd czy Lekarz Pierwszego Kontaktu nie będzie narażał Budżetu

Test na Coronowirusa kosztuje kwotę x i ta kwota jest pobieran z konta Lekarza Kierującego

To że mam Wielu Znajomych Doktorów niczemu nie dowodzi To tylko Świadczy o tym że Ja Jako Darek po prostu się Ratuję .

Każdy ma wybór może chodzić bez maski może przebywać wśród ludzi Ja nikomu nic nie sugeruję Każdy jest KOWALEM SWOJEGO LOSU .

Tylko dziwnym Trafem Każdy Dba o Siebie i o Swoich Bliskich Choć NIKT nie miał KONTAKTU.

Ja Miałem przez 5 Dni Synowa siedziała w samochodzie bo nie chciała Narazić Kogoś , Było to 5 Bardzo Cięzkich Dni dla Młodej Lekarki gdzie Minister Opowiadał że służba Zdrowia ma Mieć testy SZYBKO

Ja Nie mogłem ze Synową Zjeść Śniadania Wielkanocnego bo Czekała Na Testy .
Ja Tylko Dzięki Lekarzom Miałem prawie na Korytarzu wykonany Zabieg na Otwartym Sercu.

To Nasza Koleżanka Straciła OJCA w ciągu 2-3 dni Ktoś Powie Miał Swoje Lata -ok ale może gdyby Nie ten Wirus Lekarze mogli by POMÓC i dziś Koleżanka nie opłakuje .

Przepraszam Atinko
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Darek małe sprostowanie; Kompanię Węglową w 2016 zlikwidowali towarzysze z PiS,teraz to PGG również do likwidacji przez towarzyszy z tej samej organizacji.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Każdy ma wybór może chodzić bez maski może przebywać wśród ludzi Ja nikomu nic nie sugeruję Każdy jest KOWALEM SWOJEGO LOSU .
I tu się z tobą nie zgodzę. Chodzenie w masce zabezpiecza przede wszystkim innych, byśmy go nie zakazili. I tutaj nie powinno być dobrowolności . Nikt z nas nie wie tak do końca czy w danym momencie jest zdrowy, więc niech nie będzie obrzydliwym egoistą i osłoni usta i nos. Bo osłonięcie samych ust to tak jakby facet spodnie włożył i zawartość wystawił przez nie zapięty rozporek 🥺😡
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Felice,u mężczyzny to początek Alzheimera :cry:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Lubię dosadne porównania 😉 bardziej przemawiają .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

[/quote]
i zawartość wystawił przez nie zapięty rozporek 🥺😡
[/quote]

Akurat mam skojarzenie z jednym zdjęciem a FUJ>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Choć ostatnio słyszałem że Trendy jest chodzenie bez Bielizny damskiej a nóż się cos ..Trafii

Andy

Masz rację mimo że mieszkam w Katowicach osobiście nie nadążam za Nazwami Tych Kopalń
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darek...fakt..to jest na topie z tą bielizną damską....od jakiegoś czasu już nie noszę :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Darku ... Śląsk podałam w przykładach tylko dlatego , że ma najwięcej zarażeń .... Małpolska jest tuż za nim .... zarażamy się na weselach , pogrzebach , dobrze , że nie zarażamy innych nad morzem ;) :D

.. co do noszenia masek ... nośmy je chociażby dla komfortu innych ... ja tak czynię ... gdzie jest nakaz , jest i maska ... na ustach i nosie oczywiscie ... :lol: zabezpieczy , czy nie , ale osoby przechodzące obok mnie , nie będą patrzyły na mnie jak na potencjalnego zabójcę :shock:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Właśnie jakie to jest zastanawiające .
Wchodząc do Prywatnego Pensjonatu - czyli Domu wynajmującego pokoje wczasowiczom pewna Pani zrobiła Zadymę .
O mało Gospodarz zastanawiał się czy za chwilę nie pojawi się Sanepid i inne służby.

Wchodząc do komunikacji miejskiej duzy % ludzi stosuje NAKAZY podobnie wchodząc do Sklepów choć z tym są Problemy bo ....
Ale gdy w pewnym sklepie w Galerii zamknięto sklep to Małżonek latał i wszystkim obiecywał że Nogi po wyrywa za to że Ktoś zaraził Mu Partnerkę .

Osobiście Uważam może dlatego że jestem w tej Grupie Osób może narażonych czy potencjalnych ,którzy mogą załapać ,że przy łubica niewiele kosztuje TYLKO nalezy ją również przecierać bo po 3-4 godzinach widać soczystą wymowę :)
Podobnie jak maseczki max 2-3 godzinach w tych warunkach wymiana bo dłuższe Noszenie może mieć odwrotny skutek .

Dziś Kolejny przypadek Coronowirusa w Senacie czyli mamy 3 wśród Polityków .
pojawią się też wśród Waszych sąsiadów OBY NIE
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 264 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

" Dziś Kolejny przypadek Coronowirusa w Senacie czyli mamy 3 wśród Polityków .|"

W senacie też są ludzie ;) a polityk też człowiek ;) bez względu na kierunek swoich przekonań .. niech zdrowieje :)
ODPOWIEDZ