Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: ANDY12345 »

Ja już niedługo kończę, niestety nadal czerwona strefa i nie ma nowych skierowań do nowosądeckiego :roll:
olka44
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 paź 2019 15:11
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 4 razy

Post autor: olka44 »

Dani..fajnie, że piszesz ...a szczególnie cieszy mnie , ze tak sprawnie poszło Tobie z aklimatyzacją i oczywiście towarzystwo dopisuje , a to polowa sukcesu plus rehabilitacja do milego spędzenia czasu w sanatorium.
Milego pobytu Dani... :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Dobry wieczór moi mili .
Andy , którego wracasz do domku ? Chyba pod koniec m-ca o ile pamiętam :) .
Oleńko , piszę trochę zwłaszcza jak już jest po zabiegach i wieczorkiem .
Dziś poczytałam o kwarantannie w Ciechocinku i jakoś tak mi strasznie zrobiło się . Tu też plączą się niektórzy bez masek , nawet w zapchanej windzie :shock: . Wróciłam przed chwilą z podwórka i właśnie w windzie panu kazałam założyć maseczkę . Miał ale po prostu olał , sorki . Myślałam , że dostanie się mi ale założył , ktoś inny mnie poparł i upiekło się mi :lol: :lol: . Odnośnie towarzystwa to dość słabo , niektórzy po prostu chodzą swoimi ścieżkami... Powiem tak - ja przeważnie chodzę sama , czasem przypadkiem spotkamy się na chwilę i tyle tego . Poza tym słaby ze mnie zawodnik przez tę bolącą stopę ale dziś pozbyłam się jednego zabiegu a za to dostałam dwa nowe :lol: :lol: . Mam jedyneczkę , troszkę pusto ale odpoczywam jak sobie chcę , nikomu nie przeszkadzam ani nikt dla mnie i jest ok . Jutro tylko 4 zabiegi i laba do poniedziałku .
Dziękuję Olu , mam nadzieję , że nic złego tu się nie wydarzy i wytrwam do końca . Pozdrawiam Was wszystkich gorąco bo i tu skwar :lol: :kwiat: :serce: .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Dani, najważniejsze byś miała dobrze dobrane zabiegi i porządnie odpoczęła. Jedyneczka to bardzo fajna sprawa. Jest luz blues, robisz co chcesz i kiedy chcesz i nie musisz pod nikogo się podkładać. Inaczej sprawa się ma gdy kobitki się dobiorą i nadają na tych samych falach ale to zawsze jest loteria.
Ciesz się tym co masz, jak zechcesz to sobie wyjdziesz do towarzystwa. Przymusu nie ma. Po tygodniu, no, po półtora powinnaś już odczuć poprawę w chodzeniu. Spokojnej nocy, pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
jaga167
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 08:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: jaga167 »

Dani - zawsze wszystkim zazdroszczę jedynki i jak tylko mogę załatwiam sobie oddzielny pokój. Tym razem mi się nie udało bo byłam na tzw. pobycie szpitalnym i nie było szans. Trafiłam na sympatyczną Panią ale trochę nie z mojej bajki. Jak patrzyłam na niektóre kuracjuszki to dziękowałam losowi, że jednak nie trafiłam źle. Pobyt w Wieńcu uważam za najnudniejszy ze wszystkich dotychczasowych. Ostatecznie doszłam do wniosku (aż sama sobie się dziwię) że ta dwójka była na szczęście! Miałam chociaż z kim pogadać, utrzymujemy kontakty.
Też macie takie kolejki do jadalni? Nigdzie takich nie widziałam. Ochroniarze nie pozwalają fotografować ;) .
Trzymaj się i wdychaj leśne zapachy! :) :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Za tydzień powrót i czeka na mnie parę spraw do załatwienia :roll: , na razie ok. i z pogodą i z zabiegami i z towarzystwem :) , a od poniedziałku wznawiają basen to mniej czasu pod prysznicem się spędzi ;) :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Dani :serce: jak miło czytać , że jestes zadowolona .... a ja mam przydział na wrzesień i się waham .jak ten góral po weselu ... :lol: :lol: ... za kilka dni muszę zdecydować .... nie obawiam sie zarazenia , tam kwaterują tylko w jedynkach , obawiam się kwarantanny :evil:

Spędzaj miło czas :D :serce:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Więc witajcie wieczorkiem :) .
Ewciu , wcale nie żałuję , że jestem w jedynce , mogę śpiewać , mówić do siebie , chrapać i sama przede wszystkim korzystam z łazienki . Pranko namoczę w umywalce i lecę na zabieg , wracam i przepieram :D .
Dziś np. padało trochę więc schowaliśmy się w budce dla palaczy choć nie wszyscy palili i było całkiem miło . Pogaduchy -polityka , o paleniu , trochę o zdrowiu , każdy mówił skąd przybył , żarty itd... Ludzie , których w sumie znałam tylko z widzenia :) .
Jago , kolejki są ale to idzie bardzo szybko , poza tym lepiej iść na styk , wtedy sporo osób przewali się i ok . Stoliki numerowane , posiłki zawsze już czekają więc nie ma biedy . Jedzonko jest smaczne , nawet bardzo a kasza na obiad była chyba dwa razy :lol: . Zupy też smaczne tylko jak dla mnie mogłoby być troszkę więcej bo lubię .
ANDY to i lada chwila wracasz do domciu , ja basenu nie mam i chyba dopominać się nie będę :lol: . Woda w basenie mocno chlorowana ? Upały więc nie migaj się od prysznica :) .
Gieniu , ile dni Ci pozostało na podjęcie decyzji ? Wydaje mi się , że jeśli masz pojechać we wrześniu to lepiej tak zrobić i nie czekać do późnej jesieni . Z tą kwarantanną to wszędzie może być różnie , skupiska ludzi i większe ryzyko , niestety . Głowa do góry i podejmij jakąś decyzję bo co innego pozostało ?
Pozdrawiam Was cieplutko , dziękuję za wszystkie posty i życzenia , zdrówka i powodzenia , buziole :serce: :kwiat: :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakby ograniczenia wprowadzili w wychodzeniu z ośrodka, a nie daj Boże jakieś kwarantanny wprowadzili to tylko w .... sobie strzelić :shock: . A tak to sobie spotkanko na luzie zrobiliśmy :) , a jutro niektórzy pójdą do kościółka ;) :lol:
Woda jest ozonowana i ćwiczenia lepiej w wodzie robić, a prysznic i to zimniutki to obowiązkowo :) .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Uuuuu , nie daj Boże kwarantannę , tu zgadzam się z Tobą , zamknąć mnie w pokoju to jak w psychiatryku , nie wytrzymałabym :evil: . A prysznic letni tylko ANDY bo coś sobie przemrozisz i co będzie ? :lol:
Tu kościółek chyba też jest ale nie pójdę , wolę nie ryzykować , pomodlić się można wszędzie , zwłaszcza teraz :evil: . Do jutra , dobrej nocki , bo śniadanie o 7-ej :evil: :evil: ... , buziole bracie :serce: ;) .
ODPOWIEDZ