Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: zbigniew165 »

Gienia ja chodzę już od 8 maja bez maseczki w ośrodku wczasowym, gdzie przebywa non stop ok 300 ludzi z załogą i nikt nikogo nie linczuje za brak maseczki. Wczasowicze jak i załoga nie chodzi w maseczkach, z wyjątkiem kelnerek, które w czasie podawania posiłków tylko je zakłada.
Do zakończenia sezonu i zamknięcia ośrodka zostało tylko 3 dni i nic nam nie jest wiadomo, żeby ktoś zawiózł wirusa do domu.
Mamy w większości wczasowiczów z woj. mazowieckiego i śląskiego, które przodują w rankingach Ministerstwa Zdrowia i to wszystko w tym temacie.
Dodam, że chętni na pobyt cały czas dzwonią i nawet do połowy września przyjedzie trochę wczasowiczów, ale już bez basenów z ciepłą wodą i bez wyżywienia. :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Taaa a ja muszę prawie non stop mieć maseczkę na buzi i powiem Wam , że aż mnie dusi , czuję się gorzej , zaczynam kasłać i klapa :( :evil: . Dodać do tego wysiłek fizyczny ..totalna masakra . Na powietrzu zdzieram szybciuśko ale na zabiegach niestety ...dusi . Szlag by to trafił , że znalazłam się w sanatorium akurat w takim czasie :shock: :evil: . Pozdrawiam wszystkich i trzymajmy się jakoś :serce: :kwiat: :) .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Ja na zabiegach opuszczam poniżej nosa i przez niego oddycham, bo przy wysiłku czy ćwiczeniach ciężej oddychać. Na pozostałych zabiegach jestem sam otoczony przepierzeniem i zasłonką to tym bardziej. Jak rehabilitantka przy mnie wykonuje zabieg to maseczka na usta i nos.
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

Te maseczki już zawsze z nami zostaną ??,
do diabła mam ich dość chociaż tylko zakładam wchodząc do sklepu, pociągu, czy tramwaju.
Czy "korona" odpuści kiedyś??
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY musimy troszkę luzować bo inaczej podusilibyśmy się :lol: :lol: . Ale nie jest z tym wesoło...
Jowitko zapowiada się to raczej na dłużej kochana , my szaraczki nie mamy na to żadnego wpływu .
Pozostaje chyba tylko modlić się o to , żeby nas , bliskich i wszystkich ludków ta zaraza nie chwyciła w swoje szpony . Pozdrawiam i dobrej nocki :serce: :kwiat: :) .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszek , Danii , Jowitko , Andrzeju ... dzięki Wam za te wpisy .... :serce: :serce: :serce: :serce:

Przed momentem oglądałam program o mężczyźnie , który nie mógł skorzystać z kontroli onkologa przez pandemię .... przez jaką .... pandemie :?: :?: :?: :?: faktycznie ... my szaraczki nie mamy na nic wpływu ...
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu :serce: :kwiat: , zrozumiałam Twój przekaz i powiem , że szlag mnie trafia bo dostać się do specjalisty osobiście to zakrawa na cud :oops: :evil: :evil: .
Mam RM głowy a właściwie mózgu i czekam na powrót do domu i może na jakąś wizytę u neurologa , neurochirurga czy onkologa . Przed wyjazdem nie miałam szans na to żeby dostać się do specjalisty a teraz ? Wiadomo , w sanatorium nikogo to nie obchodzi . Sorki , że o tym piszę ale uważam , że bez sensu byłoby ukrywanie tego . Na pewno mądry człowiek zrozumie to co ja przeżywam i nie tylko ja . Ale kończę , czas odpocząć przed jutrzejszym kieratem :D . Dobrej nocki :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dani :kwiat: wszyscy powinniśmy o takich sprawach pisać , a nie udawać , że jest cacy :? właśnie przez te szmaciane kagańce , obawę przed zamknięciem w razie gdyby ktos kichnął , prawdopodobnie zrezygnuję z turnusu , który mam pod koniec września . A rehabilitacja jest mi na prawdę potrzebna .

W moim powiecie jest na chwilę obecną kilka osób zarażonych . Taka ilość utrzymuje sie praktycznie od początku . Ktoś się zaraził , ktoś wyzdrowiał .... tak na prawdę chorowały tylko 4 osoby , pozostali zarażeni , to osoby z " przypadku" .. po kwarantannie granicznej lub wpółmieszkający z chorym . Gdyby nie przypadkowe testy , nie wiedzieliby , że są zarażeni .

Może to zasługa tego , że jesteśmy zdyscyplinowanym powiatem :lol: wszyscy w maskach , przyłubicach , dusimy się , ale nosimy :lol:

W mieście powiatowym mamy dużą poradnię specjalistyczną , przyszpitalną , gabinety wszelakiej diagnostyki i rehabilitacji , GOZ , a także niepubliczne ośrodki ze specjalistami , rehabilitacją ,T K , USG , mammografia , laboratorium , stomatologią , .... w niepublicznych cały czas wszystko działało , w przyszpitalnych NIC .. wszystko jest zamknięte ... chyba chirurdzy już przyjmują , co najlepsze jest w tym wszystkim , gro specjalistów przyjmujących prywatnie w niepublicznych , to lekarze naszego szpitala i naszych poradni przyszpitalnych :) przyjmują też tam przez cały czas lekarze z Krakowa i Katowic ....
Na rehabilitacji maski nieobowiązkowe ... nosi kto chce ... rehabilitanci w maskach ....

Tak to jest u mnie z pandemią ..... :)
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

[link]
Tak sobie dla draki zamknęli ludzi i postawili policję . :evil:
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2020 13:43 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Esterko , wiadomo , że nie dla draki ... mają wytyczne i muszą się do nich stosować ...

Mocno współczuję tym ludziom :(
Jedna osoba chora , ponad 300 zdrowych , zamkniętych , pod nadzorem policji ..... bez napojów , pozostaje woda przegotowana z czajnika , o ile są czajniki w pokojach .... brak słów ....
ODPOWIEDZ