z ostatniej chwili (Ciechocinek)

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: z ostatniej chwili (Ciechocinek)

Post autor: darek »

Generalnie zastanawiam się .
Kilka znajomych Osób otrzymało przydział do różnych obiektów sanatoryjnych w Ciechocinku.
Wg podawanych informacji w mediach potwierdzone zostały przypadki Coronavirusa.
Do sanatoriów udają się Osoby z grupy ryzyka wg MZ a do dziś te Osoby nie otrzymały informacji
CO w takim przypadku ?
Dziś rozmawiałem ze Znajomą ,która jest w tzw grupie ryzyka -Mieszka w tzw Żółtej Strefie a planowany wyjazd ma na 10 września.
Owa Znajoma postanowiła dziś Oddać do krakowskiego NFZ Podanie o przesunięcie miejsca oraz informację że mieszka w żółtym powiecie
Aż jestem ciekawy co wskórała tzn czekam na pismo , bo jak wiadomo biuro podawcze to skrzynka na portierni
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

na szczęście wszystko jasne już w Domu Zdrojowym, 25 osób hospitalizowana (jeszcze wykryto 4 nowe przypadki) reszta wraca do domu. Zdezynfekują i od środy rusza nowy turnus w Domu Zdrojowym. Swoją drogą nie zazdroszczę tym kuracjuszom co w tym tygodniu przyjadą na zabiegi ...
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Jowitko, z jednej strony to fakt, kuracjusze, którzy przyjadą za kilka dni mogą czuć niepokój,
ale z drugiej strony też czekali na wyjazd do sanatorium,
jeżeli sanatorium nie zostanie zamknięte to moim zdaniem Dyrekcja Domu Zdrojowego dołoży wszelkich starań,
żeby wszyscy kuracjusze byli zadowoleni.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Te osoby nie są hospitalizowane , przebywają w izolatorium z powodu pozytywnego wyniku .
Piszesz Jowitko , że przyjeżdża nowy turnus ... a ciekawe co z zabiegami tych osób , którym turnus przerwano , wracają do domu tak po prostu :?: :roll:
Awatar użytkownika
To_ja_Jowita
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 22:02
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: To_ja_Jowita »

Gienia ciekawa jestem jak NFZ zrekompensuje im niewykonane zabiegi. Na dzisiaj najważniejsze jest to, że mogą spokojnie wrócić do domów. Pewnie im samym odechciało się i zabiegów, i tańców i pewnie całego Ciechocinka :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Hm... a od nas , z Wieńca kobietki wybierały się do Ciechocinka na balety i niestraszny był im koronawirus :o :shock: :lol: :lol: . Ale cóż , każdy ma prawo wyboru .Pozdrawiam :serce: :kwiat: :) .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

..... cała Polska miała okazję ich balety zobaczyć w telewizji :shock:
Wszyscy bez maseczek a dystans społeczny był zerowy :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Jak słucham czy czytam o COVID-ie to już mi niedobrze się robi. Jakoś wszyscy zapomnieli, że już nie jeden COVID pod inną nazwą przeszliśmy i mamy tego wirusa w sobie. Jedni w mniejszym a drudzy w większym stopniu. Jakoś nie mogę przyjść do porządku dziennego nad tym, że teraz się choruje bezobjawowo - świat tego nie widział :shock: :shock: a jeszcze ciekawsze jest to, że niektórzy nie mieli próbek pobranych przez sanepid a mają wyniki i to o dziwo dodatni (+) :lol: :lol: Przekręty za przekrętami. Od kiedy to stan podgorączkowy jest wymiernikiem choroby :roll: :roll: a jeszcze rok temu nawet 38 stopni temperatury nie uprawniało do L4. :shock: :shock:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Czaszka mi już dymi :roll: :twisted: ,
bo wirus jest jak zagadka,
jeżeli bezobjawowo można go przejść
to czemu mamy się tak ciągle izolować,
a jak ludzie chcieli się bawić to się bawili,
bo imprezy się odbywały i odbywają,
a wnioski same się nasuwają :oops: :mrgreen:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

GIENIA pisze: 29 sie 2020 16:15 Te osoby nie są hospitalizowane , przebywają w izolatorium z powodu pozytywnego wyniku .
Piszesz Jowitko , że przyjeżdża nowy turnus ... a ciekawe co z zabiegami tych osób , którym turnus przerwano , wracają do domu tak po prostu :?: :roll:
Gieniu moja Koleżanka była w sanatorium jeszcze nim zostały zamknięte przez pandemię i było podobnie, jak teraz w Ciechocinku, bo już w trakcie pobytu zabiegi były tylko wykonywane częściowo i wróciła wcześniej do domu i przy wypisie otrzymała informację, że w związku z zaistniałą sytuacją nie wykorzystała w pełni sanatoryjnego pobytu i może złożyć w związku z tym nowy wniosek, żeby mogła przez cały okres pobytu w sanatorium skorzystać ze wszystkich zaleconych zabiegów
ODPOWIEDZ