Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój subiektywnie

Post autor: sztani »

W jakiej części mieszkają ludkowie na drogi oddechowe ,będę od 07.10 . Czy jedynki mają wszyscy czy już to się zmieniło .Czy osoby z kartą parkingową mają miejsce za darmo a jeśli nie to ile kosztuje turnus. jak z zasiegiem sieci Plus. :) czy duże odległości w chodzeniu na zabiegi. Jakiego lekarza polecasz (może to info być na priV) :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dani nie wiem jaki masz problem z nogą, ale może spróbować złożyć wniosek na rehabilitację ogólnoustrojową. Tam będziesz miała zabiegi wyłącznie na narząd ruchu.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

sztani pisze: 04 wrz 2020 19:52 W jakiej części mieszkają ludkowie na drogi oddechowe ,będę od 07.10 . Czy jedynki mają wszyscy czy już to się zmieniło .Czy osoby z kartą parkingową mają miejsce za darmo a jeśli nie to ile kosztuje turnus. jak z zasiegiem sieci Plus. :) czy duże odległości w chodzeniu na zabiegi. Jakiego lekarza polecasz (może to info być na priV) :)
Sztani jedynkę musisz zacząć biegusiem sobie załatwiać. Kwaterują już normalnie.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Zimne mi nie przeszkadza, bardziej ten moloch i wszystko za pięć dwunasta :roll: . Ja wolę spokój, wtedy odpoczywam psychicznie i fizycznie :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

akurat mam jedynkę to pierwsze co załatwiłem :) , na moje schorzenia mam bez problemu. teraz chyba ze względu na COVID dają bliżej turnusy . Ciekawy jestem czy w tym rejonie są grzyby (może nie teraz ale jak dopisze pogoda?) na nudę i nie pogodę dobra lektura (książka) :) Danii a jak z przepustkami i np. czy można dzień wcześniej wyjechać do domu.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Kochani , za jakiś czas postaram się odpisać a jeśli nie to jutro po południu :serce: .
Sorki , telefonu nie nadążę ładować .... :) . Do miłego .
Awatar użytkownika
jania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2017 15:47
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: jania »

Rok poprzedni,a więc 2019, w analogicznym okresie co sztani-otrzymałam skierowanie do Wieńca Zdrój.Lasy wokół sanatorium obfitują w grzybki,a ja maniaczka grzybobrania codziennie fruuu do lasu!Frajda niesamowita!Niestety,personel uzdrowiska robił niespodziewane naloty np.wycieranie kurzu ale tylko na szafie :D :roll: zaglądanie na balkon,komunikaty przez megafony -nie było łatwo :evil: O sposobach suszenia w/w na forum nie wspomnę,żeby nie spalić pomysłu.Proszę na priv ;)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej , jestem :) .
Sztani , obecnie wszyscy z ZUS-u są kwaterowani w budynku głównym czyli w Jutrzence . Pokoje 1-osobowe są na IV piętrze ale są dwie windy a oprócz tego winda koło dyżurki pielęgniarek ale tu już trzeba troszkę dojść . Dobre wyjście jeśli któraś z głównych wind zepsuje się . Odnośnie kart parkingowych to nie mam pojęcia ale mogę dowiedzieć się . Nie wiem jak działają inne sieci ale ja mam w Orange i działa znakomicie czy to w pokoju , czy na zewnątrz . Internet Wi-Fi również , piszę u siebie w pokoju na 4-ym piętrze i tu właśnie są jedynki :) . Odnośnie innych sieci to nie wiem , nie interesowałam się tym .
Sztani nie zadawaj trudnych pytań - przepustki itd... ja akurat nie potrzebowałam więc nie wiem :) .
Na zabiegi chodzi się kilometrami niestety , chyba , że coś sobie załatwisz to będziesz miał tam gdzie mieszkasz . Skoro masz jedynkę (doczytałam) to gratuluję :D :serce: . Las jest ale odnośnie grzybów to nic nie wiem bo do lasu nie wchodzę , poza tym to jeszcze marny sezon . Nie gorączkuj się tak , masz jeszcze czas :D , pozdrawiam :serce: :) .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Felice pisze: 04 wrz 2020 19:54 Dani nie wiem jaki masz problem z nogą, ale może spróbować złożyć wniosek na rehabilitację ogólnoustrojową. Tam będziesz miała zabiegi wyłącznie na narząd ruchu.
Feli a na czym to polega tak w ogóle ? Wiesz , że w tych sprawach jestem zupełnie zielona ... :(
Poradź mi coś , proszę , z góry dziękuję :serce: :kwiat: .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Andy , tu nie bardzo da się odpocząć , za dużo ludzi , kilometry itd... Może z NFZ mają troszkę lepiej bo mniej zabiegów a tym samym więcej wolnego czasu . Owszem , odpoczywam ale na zewnątrz i w swoim pokoju , tak to wygląda , pozdrawiam bracie ;) :D .
Jania , odnośnie grzybków to nie wiem , obecnie nie ma ich jeszcze , poza tym w pokoju nie ususzy się jeśli nie ma pogody , z prankiem problem więc co tu mówić o grzybkach ? :D Druga sprawa - pandemia a więc na pewno jest inaczej , obostrzenia itd... na tak duży obiekt jest to nawet wskazane .
Dziś dziewczyna próbowała wejść do ośrodka ale ochroniarz jakimś cudem ją wyczaił , zawrócił i poszła z kwitkiem . Była obca i koniec , próbowała chyba wejść do kogoś ale nie wyszło . Myślę , że jest zupełnie inaczej niż przed pandemią . Pozdrawiam i dobrej nocy życzę :serce: :kwiat: ;) .
ODPOWIEDZ