Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: ANDY12345 »

No i już po zabiegach :roll: .... pranko i to podwójne już przed wyjściem zrobiłem :P , a teraz kończyć zupkę i do obiadku :lol:
A mówiłem Ci Nutko że pośpiech to przy łapaniu pcheł wskazany :o , dobrze że chociaż chleb ze skórka Ci sprzedali :lol: . Kody to zapisz w telefonie to nigdy nie zapomnisz.... No i widzisz że Bożenka to też Człowiek ;) :roll: , nawet prosić nie trzeba bo sama z dobrego serca uziemi nas na ławce :lol:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Oj,Bożenko... nie bój się tak,żeby mówić do mnie tłustymi literami i to ozdobione Belzebubem :roll:
Przecież i tak Ci nic nie uszkodzę,bo kto przywiezie bezę :lol: :lol: :lol:
No chyba,że bez bezy będziesz,to nie wiem ... ;)
A póki co,to mogę Ci pomóc przy tych dywanikach.... w transie jestem jeszcze....swoje poczyściłam,
to mogę tak po koleżeńsku ;) ....przecież mnie nie ubędzie :roll:

Andy... jak mi się udało dostać w maju do lekarza,to mi na cały rok wydruk z kodami dał i trochę się tego nazbierało.
Jakbym tak zaczęła wklepywać w telefon,to mogłabym jakiś czeski błąd pyknąć i po leku ;) ,a wykupić więcej leków
nie mogę,tylko trzeba się trzymać terminów.Po jeden lek idę raz w m-cu,po drugi co półtora m-ca,a po trzeci raz na dwa ;)
Zależy od dawkowania i ile w opakowaniu jest.W telefonie,też bezpieczne nie są,bo nie zawsze go mam przy sobie ;)
Jakbym miała jakiegoś kochanka,to trzymałabym telefon przy tyłku.... a tak :roll: leży gwiżnięty :( :lol: :lol:

Odpoczęło się po obiadku,to można pomyśleć co dalej ;) ...też pranie z rana zrobione,to może prasowanko :twisted:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Prasowanko musi się uleżeć jak obiadek i nabrać mocy urzędowej :roll: i jeszcze jest mała kupka, poczekam jak podrośnie :lol:
Nie wiem czy tak trzeba się kurczowo czasem trzymać , przecież miała być recepta rok ważna :roll: . Będziesz musiała zeszyt założyć z KOD-ami :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: BozenaMat »

No tak. Tylko ta beza mnie ratuje :lol: Co za interesowna Zołza :D
Ale wybaczam, boś wykazała się dobrocią serca i zaoferowała pomoc przy praniu dywanu. Ale rychło w czas. Już wisi na balkonie i się suszy. Chyba będzie się suszył z tydzień :D :D Hektolitry wody w niego wlałam... najpierw wiaderko z kapsułką do prania, szczota, a później płukanko wężem :D Oj lałam i lałam..... i tak nałapał wody, że razem z mężem żeśmy go darli, by powiesić..... 2 godziny ciekło z niego :D i to ciurkiem. Wisi od 14 i nadal mokry jak wyjęty ze stawu :lol:
Nie wiem czy ja dobrze zrobiłam :roll: Chyba prościej by było zwinąć i zawieźć do czyszczenia. Za bardzo puchaty zwierz :evil: Nie wiem czy prędzej nie zgnije niż wyschnie :lol: Ale nic..... zrobione.... czekam na efekt tego prania :D

Andrzeju...... Ty se grabisz
ANDY12345 pisze: 14 wrz 2020 15:09 Bożenka to też Człowiek ;)
No nic, tylko pizgnąć :evil: :lol:

To ja zasłużyłam na relaksik...... idę na jakiś serialik. Jeszcze pobiegłam do córci pryskać iglaka, bo go jakaś zaraza żre :evil: Cały brunatny się robi. Ki czort?? Człek się narobi i masz... wlezie jakiś pajęczak i żre.

Życzę miłego wieczorku :)

Aha.... a Ty Nutko nie dostajesz recepty na maila?? Wtedy idziesz se z fonem i pyk..... pokazujesz maila i skanują kod kreskowy i masz wykupione ;)

A pranko też zrobiłam, aż 2. Prasowanko będzie jutro.... musi swoje odstać :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No co grabię ? przecież prawdę mówię :) ... trzeba było do prania odkurzacz zaprząc, tylko taki do prania to by Ci te dwie wanny coś go w niego wlała odciągnął :lol: . Jak taki puchaty to pewnie lepiej do pralni zawieść, już byłby suchy :) , teraz to tylko modły żeby chmurka albo deszczyk nie przyszły :roll:
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Pracowity dzień mija ,już wieczór :kwiat:
Ogród po pracy ,zawsze dużo do zrobienia :o
Bożenko mam odkurzacz piorący ,chętnie użyczę ,po co się męczyć :o
Czas na spoczynek ,dobranoc pogaduchy :kwiat:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poszłam w ślady Andiego,i moje prasowanko też czeka na lepsze czasy ;) ,nawet wstyd przy takiej
pogodzie prasować :roll: ....poczekam na deszczyk :)

Oho...to dopiero Bożenka dzisiaj drętwotę rąk będzie miała ciemną nocką :roll:
Nie dość,że heblowała po dywanie,to jeszcze dzwigała .....ale co tam,dywanik czysty będzie :)

No nie dostaję recepty na maila Bożenko....myślę,że z prywatnego gabinetu,to nawet lekarzowi nie chciałoby się bawić
w taką formę.Tak jak pisałam,dostałam na 12 m-cy kody z datami wykupienia i lekarz powiedział,że nie chce mnie
oglądać przez najbliższy rok,no chyba,że coś by się działo.Nie ukrywam,że byłam zadowolona z takiego stanu rzeczy,
bo jakby nie było jest to oszczędność kasy,....naciągacz toby kazał co miesiąc czy dwa na wizytę przyjeżdżać ;)
A leki,chociaż mam na nie kody,to niestety nie mogę wykupić wcześniej,muszę trzymać się dat.
Przykład.... z dwoma lekami mam problem,bo są z nimi braki na hurtowniach i ciężko je dostać.....raz przy mnie
pan w aptece sprawdzał hurtownie i znalazł 6 opakowań jednego leku i je od razu zamówił.....one zostały dostarczone
do apteki,ale ja tych 6-ciu opakowań na raz nie mogłam wykupić,one na mnie czekają w aptece,ale co m-c trzeba po nie
iść .Ten drugi lek od półtora miesiąca jeszcze do apteki nie dotarł,bo na hurtowniach braki ;) w takim wypadku wchodzę
na stronę KtoMaLek i szukam,która najbliższa apteka ma na stanie....zamawiam i jadę ;)
Trochę się rozpisałam,ale tak to wygląda w moim przypadku ;)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A co do odkurzaczy piorących Grażynko....też mam,łeb mi zsiwiał jak zobaczyłam ile mąż
za niego zapłacił :shock: ,ale nawet do takich odkurzaczy trzeba mieć zdrowe ręce i kręgosłup szyjny.
Mam ,a i tak czyszczę na kolanach,bo mi wygodniej ....i w nosie mam cały odkurzacz piorący :roll: :twisted:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To po co Ci kuchenka jak można na ognisku :lol: , z wynalazków trzeba korzystać a nie żeby w kącie leżały :roll:
To trochu kłopotliwe tak co miesiąc chodzić, zwłaszcza jak niektórych brakuje :(
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Idż bo Ci cylnę :roll: ognisko se wymyślił :roll:
Ja wiem,że z wynalazków trzeba korzystać,ale jak ułatwiają pracę ;)
a nie,żeby póżniej nie móc ręką ruszać albo nogą :twisted: ... a niech leży :roll:
ODPOWIEDZ