Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam serdecznie
Mam pytanie ile teraz czeka się na sanatorium z ZUS?
Tzn decyzję że mam je przyznane otrzymałem w połowie lipca tuż po operacji kolana. W połowie października kończy mi się L4 i chciałbym wrócić do pracy najlepiej poprzedzając to rehabilitacją w sanatorium. Czy uważacie że jest na to szansa czy muszę składać wniosek o świadczenie rehabilitacyjne i dalej czekać na wyjazd? Może ktoś mnie oświeci czy najpierw wyjeżdżają zalegli kuracjusze czy ZUS wysyła tych którym kończy się L4? Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź Basia
Tylko tak się zastanawiam czy szanowni orzecznicy nie będą robili problemu z tym świadczeniem. Nie chcę wracać do pracy np na miesiąc i wkurzać pracodawcy że za chwilę znowu będę na L4 bo sobie pojadę do sanatorium
Witaj, zadzwoń do ZUS bo osoby na świadczeniach, czyli L4 mają pierwszeństwo. Albo podjedź do pań, które dzieła terminy i otrzymasz od ręki. Życzę powodzenia
No właśnie dzwoniłem do ZUS i miła pani powiedziała e trzeba czekać bo takich jak ja mają pełno Tak więc postanowiłem jednak złożyć dokumenty o świadczenie i zgodnie z życzeniem pan z ZUS czekać
Szanowni kuracjusze
Pragnę poinformować że w dniu dzisiejszym lekarz orzecznik mnie ozdrowił i nie przyznał świadczenia rehabilitacyjnego. Mam w związku tym pytanie czy skoro mam przyznane sanatorium i obecnie czekam na skierowanie to w przypadku gdy pracodawca mnie teraz zwolni będzie mi ono nadal przysługiwało?
Pozdrawiam