Wyjazd ze zwrotów
Re: Wyjazd ze zwrotów
U nas było tak samo i przy ustaleniu terminu badania w szpitalu nie było mowy o skierowaniu, natomiast dziś zadzwonili, że badania przejmuje ktoś inny i procedury są nieco zmienione, dlatego dodatkowo chcą skierowanie.renatka11 pisze: 30 wrz 2020 19:47Witam. Ja miałam test i nikt nie wymagał skierowania. Podczas rozmowy o zwrot i decyzji, że go biorę, pani z NFZ poinformowała, żebym zadzwoniła do sanatorium, bo to oni wprowadzają do systemu dane na test. Kiedy na drugi dzień zadzwoniłam do sanatorium, otrzymałam informację, żeby wykonać test najwcześniej 6 dni przed terminem przybycia do sanatorium. Skierowanie odebrałam osobiście. Pozdrawiamolikkk pisze: 30 wrz 2020 19:14 Procedury się opóźniają ...
Jutro mamy badanie na kovid a nie przyszły jeszcze z NFZ skierowania, które są wymagane przy testach ...
Możemy nie zdążyć jak się przyczepią że musi być skierowanie ...
Ale dzięki![]()
![]()
Trochę mnie to dziwi, bo skoro sanatorium zleca skierowanie na badanie do systemu NFZ to wiadomo, że nas tam skierowano.
No zobaczymy jak to jutro się pokłada.
Dam znać
No właśnie o to pytałam przy ustalaniu terminu badania i poinformowali mnie, że nie musimy być naczczo, bo badanie polega na pobraniu wykazu z nosa, natomiast dziś już jest wersja taka jak u Ciebie ....Magdala50 pisze: 30 wrz 2020 19:39 W sumie jak się umawiałam na termin testu nic pani o skierowaniu papierowym nie mówiła. Tylko o takich technicznych.. Nie jeść, pić tylko wodę, nie myć zębów..
No to już nie kumam dlaczego z dnia na dzień zmienia się procedura, bo ktoś inny wykonuje badanie ....
Dziwne to jakieś ....
-
Magdala50
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 27 sie 2020 12:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Tak, tak, zgadza się Lwiczko
Nie uogólniałam bo nie można wszystkich mierzyć jedną miarą
Pisząc powyżej może niezbyt precyzyjnie się wysłowiłam i stąd taka reakcja.
Przepraszam wszystkich tych co poczuli się urażeni moją nieprecyzyjnością wypowiedzi
Teraz tylko czekać na dobry wynik
Wyniki już przyszły i są ok
Co ciekawe mało pocieszający jest dopisek o treści "wynik ujemny nie wyklucza zakażenia"