Rymanów Zdrój Gołąbek Opatrzność

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Gosia1969
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2020 11:16
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Rymanów Zdrój Gołąbek Opatrzność

Post autor: Gosia1969 »

Hej
Mam być na turnusie w sanatorium Gołąbek-Opatrzność był tam może ktoś? Poproszę jakieś informacje na temat pobytu, zabiegów itd
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Rymanów Zdrój Gołąbek Opatrzność

Post autor: Dzia_dek »

Gosia nie napisałaś czy turnus jedziesz sama czy z dzieckiem? Na naszym Forum ostatnia opinia o tych obiektach jest z 2015 roku.
No i właśnie był to pobyt z dzieckiem, bo "Gołąbek" kiedyś pełnił funkcję sanatorium dla dzieci. W willi "Opatrzność" również były
pokoje dla kuracjuszy, biblioteka, księgowość. W latach 2018 - 2019 obydwa obiekty przeszły gruntowny remont. Więc standard
jest na pewno wysoki. Jedynie z zabiegami i wyżywieniem był problem. W takim sensie, że trzeba było spacerować; na zabiegi do
szpitala "Eskulap" (około 150 m przez park), a na posiłki (b. smaczne) do sanatorium "Teresa" (to 50 m po drugiej stronie drogi).
Zabiegi nadal są w szpitalu, o którym napisałem wcześniej, ale nie mam pojęcia gdzie podawane są posiłki. Zaglądnij sobie TUTAJ.
Na dole tej strony masz nr telefonu do recepcji tych obiektów. Myślę, że jedna Twoja rozmowa i wiele się wyjaśni.
Awatar użytkownika
Gosia1969
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2020 11:16
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Rymanów Zdrój Gołąbek Opatrzność

Post autor: Gosia1969 »

Dziękuje za odpowiedź jadę sama, sprawa z kręgosłupem. Szukałam opinii ale właśnie wszystkie opinie są o pobytach z dziećmi.
ODPOWIEDZ