Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Odpowiedz na zadane pytanie i nie wykręcaj się sianem ...

:mrgreen:

Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: GIENIA »

jacky6 pisze: 12 paź 2020 23:10
I kto kogo się boi ?

:mrgreen: :ugeek:

Pracownik - pracodawcy .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Dokładnie , jest tak jak powiedziała Gienia , Jacky . Boją się utraty pracy po prostu .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wczoraj było trochę dyskusji o izolacji (kwarantannie). Podobno przewiduje się sprowadzenie specjalnych kontenerów dla zakażonych. Luksusów nie będzie. Co do pogrzebów osób zmarłych na Covid, to jest trochę zamieszania z pochówkami. O tej sprawie pisze ONET. Trzymajmy się ciepło. W Świnoujściu pichnie tallboyem. Ładna pogoda i fotograficzne niebko z chmurkami. Podobno na południu Polski leje jak z cebra.

[link]
Ostatnio zmieniony 22 gru 2020 19:26 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Gość

Post autor: Gość »

Cześć
Tak naprawdę nie chce mi się nawet pisać ale jak czytam niektóre wpisy....
Od początku pracuję po 10 godzin, nie wziełam zwolnienie a pracodawca ma generalnie wy.....ne w jakiej kondycji psychoficzycznej jesteś. Czy coś Cie boli, czy masz gorączkę produkcja idzie i masz być w pełnej gotowości bojowej.
Mogą rumakować Ci co albo siędzą na zasłużonych emerytuach albo ma ich kto utrzymać albo maja ciepłą , państwową posadkę nie do ruszenia do taka odpowiedź odnośnie pracowników marketów.
Do dzisiaj nie ma mnie w żadnej bazie danych, sanepid od zakażonych umywa ręce (pytanie na jakiej podstawie sa robione te chore rankingi chorych skoro wyniki z prywatnych labolatorium do ich bazy nie docierają). Jesteśmy w izolacji na własne życzenie. Lekarz pierwszego kontaktu na którego według nowej ustawy scedowali odpowiedzialność za covidowców nie ma szkolenia, nie zna systemu zaoferował zwolnienie, którego w moim przypadku pod groźbą utraty pracy przyjąć nie mogę. Na sądy siły nie mam a ofert nowej pracy brak. W chwili obecnej ludzie szukają pracy ponad 6 miesięcy.
Ot odpowiedź czy ktoś faktycznie choruje czy nie. Wirus rozsprzestrzenia sie bardzo szybko i nikomu, naprawdę nikomu nie życze po pierwsze pracodawcy dla którego ludzie sa nikim a po drugie objawów wymagających hospitalizacji bo miejsc w szpitalach nie ma a bałagan informacyjny przechodzi ludzkie pojęcie
Czy pojechałabym do sanatorium? Nie. Po pierwsze z uwagi na termin. Po drugie siedzienie kosztem urlopu w ośrodku mnie nie kręci bo najważniejsze poza zabiegami są wypady w teren. Po trzecie jak to Bardzyk fajnie napisała - skoro jest pandemia i wiemy jak szybko przechodzi się zakażenie i jak wielką niewiadomą jest jak je przejdziesz jak można upychać ludzi w pokojach tak jak kiedyś? Testy to pic na wodę - jeżeli zakaziłeś sie 5 dni przed nic nie wykażą ale już zarażasz innych...jestem tego przykładem. Maseczka daje pozorną ochronę a i tak wielu ludzi centralnie olewa ten zakaz.
Dla wielu ten wirus to mit...spotkanie z nim twarzą w twarz w polskich warunkach to koszmar. A rozmowa o strefach ....cóż to daje jak jedna osoba może załatwić 40 kolejnych bo akurat jechała pociągiem z czerwonej strefy do Świnoujścia np. Kązdy przechodzi to inaczej a straty zdrowotne po zakażeniu są jedną wielką niewiadomą.
Życzę Wam trafionych decyzji i dużo szczęścia - w chwili obecnej zachorowań jest conajmniej czterokrotnie więcej niż podaja służby.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Masz rację Majeczko, ale jak widać na przykładzie z forum "i tak pojadę", a czy rozniose i zakaże innych, najważniejsze że ja nie jestem chory
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Andy, no i pojechałeś. Ja też.
Przed wyjazdem przemyślałem wszystkie za i przeciw. Decyzja była - jadę.
Podejrzewam, że Ty też podjąłeś przemyślaną decyzję.

Dzisiaj, kiedy przyrosty zakażeń są duże, nie wiem czy bym się zdecydował. Nawet o tym nie myślę, bo jest to bezprzedmiotowe (nawet w kolejce do wyjazdu nie mogę się ustawić).
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Zawsze Andrzeju kieruję się rozum, że państwo nie informuje nas o wszystkim to nie znaczy że jest tak jakby chcieli to rządzący.
Zakłamanie i obłuda to domena władzy :evil:
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Maju jedena min :) z najbardziej rozsądnych ocen :serce:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Majeczko pięknie napisane. Trzymaj się, pozdrawiam ❤️😘
ODPOWIEDZ