Rymanów Zdrój Opatrzność

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Gosia1969
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2020 11:16
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Rymanów Zdrój Opatrzność

Post autor: Gosia1969 »

Witam
Własnie udało mi się zakończyć turnus w dobie pandemii.
Sanatorium Opatrzność po gruntownym remoncie, pokoje czyściutkie, łóżka wygodne, łazienka z prysznicem. Jednak to sypialnia na posiłki trzeba chodzić do budynku obok Gołąbek, "jadalnia" zrobiona jak dla mnie w kuchni. 6 stolików, pani obsługująca tłucze Wam nad głowom talerzami, płucze, wkłada do wyparzarki w pomieszczeniu obok .Wszystko podane pod noc, porcje maleńkie (facet nie poje) ale fantazja dietetyka ułańska :lol:
Przykład śniadanie: zupa mleczna dla chętnych 3 plasterki wędliny, maleńka łyżeczka dżemu a do tego surówka z rzodkwi z jabłkiem
Obiad zupa rosolnik ( tak jakbyście wypłukali garnek po zupie) 2 naleśniki z twarogiem i surówka marchwi z jabłkiem.
Kolacja leczo z cukini z kiełbasą.
Wiele by pisać.
Na zabiegi trzeba chodzić do Eskulapa na przeciwko jakieś 200m. Zabiegi spoko.
Był to mój pierwszy pobyt w sanatorium i nie mogę porównywać z innymi ośrodkami ale rozmawiałam z kuracjuszami i stwierdzili, że takiej chały jeżeli chodzi o jedzenie to nigdy nie mieli.
Wracam do domu z mieszanymi uczuciami, cieszę się,że wracam zdrowa.
Pozdrawiam
Gosia
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Rymanów Zdrój Opatrzność

Post autor: ANDY12345 »

Dzięki Gosiu :) , zawsze uważam że do sanatorium jedziemy się leczyć a nie pracować w kopalni :lol: i kaloryczność pod to jest układana, a czy smaczne to już jest inna inszość. Ośrodek z którego na wszystko trzeba dochodzić to niestety nie dla mnie - będę miał to na uwadze .
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

Gosia dzieki za opinie :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Gosiu i ja dziękuję za opis pobytu w tym ośrodku :kwiat: . Każda informacja pomoże innym kuracjuszom a to jest ważne . Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka :kwiat: :) .
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Dziękuję Gosiu :kwiat: .... ale przyznać trzeba ,że z zewnątrz ładnie "Opatrzność " wygląda :)
Korciło mnie,żeby wejść do środka ;) ....ale zakaz...pandemia :roll:
ODPOWIEDZ