Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: ZenekM197 »

Andrzej1958 pisze: 30 paź 2020 19:40 Widzę, że po ogłoszeniu zamknięcia sanatoriów znacznie zmalał ruch na forum. Tak jak na wiosnę. Wtedy był apel, żeby pisać, żeby forum żyło.
Chyba apel trzeba ponowić.

Zastanawiam się czy nie odnowić wiosennego romansu z RudąAndzią? ;)
Zawsze to kilka postów dziennie więcej.
Tylko co na to ZenekM???
Andrzej,
RudaAndzia lubi romansować ;) 8-) i chyba zna się nawet na żartach ;) , o czym mieliśmy już okazję Wszyscy się przekonać, oczywiście oprócz tych, co tylko swoje żarty cenią.

Ruda, o lala, to exspose niezłe wygłosiłaś :o :lol: :lol:
Nie wiem czy teraz ośmielę się stanąć w Twojej obronie, bo chyba oprócz Ciebie mnie też mogą "Forumowe Misie" :P zjeść ;) 8-) :lol: :lol:
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

dani888 pisze: 30 paź 2020 21:12 Az strach coś napisać :shock: :lol: , oglądam właśnie protest w Warszawie , przed chwilą miałam rozmowę z bratową , brat nie wychyla się :evil: . A bratowa też już nie odbiera z poczucia winy ?
Syn już czuje się się lepiej i choć z tego powodu cieszę się . Pozdrawiam :serce: :kwiat: ;) .

Dani, najważniejsze zdrowie Syna i naszych bliskich. Życzę dużo zdrowia :kwiat:
Niestety się teraz porobiło :roll: , że chyba o takich czasach to nikomu się nie śniło, bynajmniej mi nie :?
Nie możemy się jednak poddawać, a bratowej przejdzie, teraz Wszyscy jesteśmy bardziej podatni na jesienne wahania nastroju 8-)
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witajcie :kwiat: :kwiat:

Wczoraj, przed apelem do seniorów o siedzenie murem w domu, zawiozłam moim chłopakom "coś dobrego na ząb". Zapukałam cichutko, bo najmłodszy sypia w ciągu dnia, a dwaj jego braciszkowie chodzą do szkoły zdalnej. Postawiłam torby pod drzwiami i uciekłam pod windę (starszy ma jeszcze auto -kwarantannę w związku z kontaktem z zarażoną nauczycielką).

Mała, długa, chuda rączką uchyliła drzwi, porwała torby z progu i drzwi przymknęła, ale nie zamknęła, więc stałam w masce pod windą dalej. Po chwili torba z pustym garnkiem pojawiła się na progu, drzwi otworzyły się szerzej i na drugim końcu przedpokoju zobaczyłam mojego zamaskowanego jedenastolatka, który oplótł chude, długie rączki w pasie i zrobił minkę jak Nutka na awatarze. I tyle :o .

A mnie ścisnęło się serce :serce: więc zabrałam torbę i pojechałam sobie powzdychać na cmentarz. Jeszcze wczoraj całkiem legalnie :evil:

Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia :kwiat: :kwiat: :kwiat:

Od jutra siedzę w domu, dwa tygodnie :?:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Dzisiaj zadzwoniła siostrzenica ( była u nas tydzień temu ), że test świrusowy u jej męża ( pracownika największego zakładu metalurgicznego ) wypowiedział się wczoraj zdecydowanie pozytywnie.
Jedyne objawy to brak węchu i smaku.
Zatem ona na kwarantannie ( nie ma objawów - więc nie testowana ) a on w izolatce.
Nie wiadomo, kiedy się nabawił - przypuszczenia mówią, że wtedy jak był dwa tygodnie temu na imprezie koleżeńskiej.
Obydwoje uziemieni domowo a my jako seniorzy nie możemy im pomóc w zakupach.
Ona właśnie tydzień temu zrobiła nam małe zakupy i przyszła na pogaduchę.
Moja zaś połowica w strachu strasznym - co to będzie za tydzień z nami ?
...
Oglądając telewizornię przypomniał mi się wiec ( i to wielotysięczny ) w Madrycie na początku pierwszej fali pandemii.
Czy można być optymistą ?
Jeśli pożyjemy i dożyjemy to obaczymy.
...
Dobranoc.

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: ewana »

Bardzyk bardzo współczuje ,brakuje mi słów ... :(
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Bardzyk, przykro mi :( i mnie się ścisnęło serce jak czytałam Twoje słowa :( :(
Trzymaj się, życzę zdrowia i pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Każdy z nas ma podobne sytuacje już teraz...
Mój tata zmarł 7 kwietnia jako pierwszy w pomorskim chowalam w 4 osoby :?
I teraz cmentarz znowu zamknięty, ja to rozumiem. A że późno ogłoszone...kogo to :roll:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Bardzyku, Atino przykro mi :serce:
Nie jest łatwo pogodzić się ani z chorobą.ani ze śmiercią bliskich, tym bardziej w takich okolicznościach kiedy atakuje wirus. Wiemy, że jest, ale kiedy dopiero mamy bezpośredni kontakt z chorą.osobą, bliską nam osobą albo z jej śmiercią to widzimy naszą bezradność wobec całej tej sytuacji. Decyzje na górze, :cry: a w naszym życiu pozostaje ból i żal i pytanie: dlaczego tak się dzieje :?:
Gość

Post autor: Gość »

Bardzyk ostatnio bardzo sporadycznie tu zaglądam (a kiedyś Forum było dużą częścią mojego ja :cry: ) - rozumiem wszystko to co czujesz.
Zaciskam obydwa kciuki chociaż wiem, że wszystko będzie dobrze. I wiesz ...już po człowiek taki spokojniejszy się staje.
Wirus stał się naszą codziennością. Ale jak i każdy wcześniej w końcu zginie.
Cieplutko pozdrawiam. :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Moim zdaniem jutro lub w poniedziałek PIS wprowadzi w kraju Stan Wyjątkowy, bo już nie daje rady z Cowidem i z protestami na ulicach.
Policja stwierdziła, że już nie jest w stanie obsługiwać kwarantanny i protestów na ulicach.
Zamknięcie cmentarzy musiało nastąpić, bo brakuje policjantów do pilnowania ruchu drogowego i porządku w rejonie tych cmentarzy.
Policjanci z całej Polski zostali oddelegowani do obstawiania biur posłów PIS, zabezpieczenia protestów, co jest widoczne na naszych drogach i w miastach.
Ostatnio kilka dni temu wróciłem z Kołobrzegu i po przejechaniu 500 km nie widziałem żadnego patrolu drogówki i ani jednego pomiaru szybkości radarem ręcznym"suszarki".
Już MON zarządził dla żołnierzy WOT powrót do swoich jednostek.
Zostaną ograniczone nasze prawa i będą wtedy mogli nami rządzić w/g uznania i zgodnie z wolą Naczelnika Państwa. :shock:
ODPOWIEDZ