To było Ewaszko wiadome , a teraz dzięki posłance jest - pewneewasz pisze: 02 lis 2020 16:58 Wysypała się posłanka z PIS-u i zamiast przesłać informację do prywatnej osoby, puściła na ogólnodostępnym forum. Otóż z informacji tej dowiadujemy się, że dlatego postanowiono zamknąć cmentarze by w razie zwiększenia zachorowania na COVID będzie można winą obarczyć ludzi strajkujących...![]()
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 256 razy
- Podziękowano: 137 razy
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowano: 51 razy
Wszystko zaczyna im się wymykać, nad niczym nie panują ...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Cóż pozwoliłem sobie na Sprawdzenie .
Oczywiście wykonałem około 20 telefonów odrywając co niektórych od pracy ale zasięgnąłem języka odnośnie osławionych PULSOMETRÓW
Zapewne kilka Osób z Forum miało wykonane badanie .
Fakt w portalach sprzedażowych są ceny od 50 zeta ale niestety nie dostępne dziś Srednia cena wynosi od 150 w górę .
Co nam daje ów PULSOMETR
Sprawdzenie czy to JUŻ czy już mamy prawdopodobieństwo COVIDA bo wg wypowiedzi Pana z TV musimy mieć kilka Objawów aby udać czy Prosić o testy .
Okazuje się że zdania są PODZIELONE wśród lekarzy te Pulsometry są tak jak Ciśnieniomierze nadgarstkowe czy glukometry i tak WYROK wydaje Doktor wykonując pomiar na Swoim
Kupić nie kupuć kolejny Gadżet.
Co zaś Tyczy się Protestu .
Kolejny RAZ STARE CHOPY chcą zawładnąć Kobietami wpieprzając się w ich 4 litery .
Pamiętam w latach 90 -tych te Rozmowy Nocą te Święto jebliwe Matrony wypowiadające się n/t Aborcji te wspomnienia .
Wtedy nie szło Żyć Dobrzze że były VHS i Sławny RAMBO czy Halski w Ekstradycji
Najsmutniejsze jest to że KAZDY GRZESZY ale też Każdy Stary chce NAPRAWIĆ SWE BŁĘDY .
Kiedyś słyszałem takie Zdanie Pytanie
ile zostawiłeś dzieci na prześcieradle ??
TEMAT ZASTĘPCZY nie powinien być drążony
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Jeszcze muszę zakupić Spirometr do użytku domowego, ale tu już ten przyrząd kosztuje od 1000 zł wzwyż, oczywiście kieszonkowy i można nim mierzyć wydolność płuc nawet w podróży.
Co do saturacji krwi, to w/g mojego pulsoksymetru jest w granicach od 94 do 97 %SpO2, ale większość wyników mam na 94, czyli w dolnej granicy.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
Jaki jest najokrutniejszy żart na świecie ?
Powiedzieć dzieciom, że Św. Mikołaj właśnie zmarł na COVID i prezentów nie będzie.
-
forumowicz
Kiedyś byłem przebrany za św Mikołaja. Wnuczek mnie nie rozpoznał, ale powiedział na wstępie że jeśli mu nie przyniosłem to o co prosił to mam spadaćjacky6 pisze: 03 lis 2020 15:14
Jaki jest najokrutniejszy żart na świecie ?
Powiedzieć dzieciom, że Św. Mikołaj właśnie zmarł na COVID i prezentów nie będzie.
![]()
![]()