Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: GIENIA »

Tak to jest Maxiu z pozytywnymi :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

No niestety Gieniu 😔
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A co nas Ewaszko jeszcze czeka :?: :( jesli wprowadzą stan wyjatkowy :?: :roll:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Tego nam jeszcze brakuje.... :evil:
Nie dość , że koronawirus , obostrzenia z innej planety to ma być jeszcze i TO ?
Żadnych zapasów w domku nie mam , nie robiłam .
Dziś udało mi się być w poradni pulmonologicznej :o ale to tylko dzięki kochanej mojej pani doktor .
Na wejściu mierzenie temperatury , osoby towarzyszące nie wchodzą , oświadczenie , że nie było styczności itd..., maska , rękawiczki , pod gabinet ... W poczekalni były tylko 4 osoby , drzwi wyjściowe otwarte szeroko ale pani pilnuje aby nikt nie wlazł ot tak . Odczekałam jakieś 10 minut i weszłam do gabinetu . Sprawę załatwiłam od ręki , podziękowałam ...i po wizycie , papier mam .
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witam Wszystkich! :serce:

Nie było mnie wczoraj na forum i dziś prawie cały dzień też poza domem :mrgreen:

Korzystam puki mogę, bo dzieci obiecały, że przykują mnie do kaloryfera, żebym nigdzie nie wychodziła i karnie siedziała w domu. Chleb, ziemniaki i cebulę z garażu mam mieć dostarczone raz na tydzień na wycieraczkę :twisted: No i oczywiście jabłka, sztuk 7, bo to podobno dobre na wirusa :lol:

Wczoraj zrobiłam z tej okazji większe zakupy, a dodatkowo załapałam się na pół reklamówki grzybów od sąsiada z garażu, który przywlókł z lasu ponad 12 kg :shock: .

Postanowiłam więc zrobić obiad na wynos (na wynos wolno, czyż nie :lol: ) z grzybków i mięska dla córki i jej czterech mężczyzn w wieku od 45 lat do pół roku. A ponieważ jako senior, dostarczając obiad narażam zdrowie i życie, nasmażyłam ca 30 naleśników na jutro żeby było za jednym ryzykiem :twisted:

Dziś to zawiozłam. Wiem, że teraz to stąpanie po cienkim lodzie, ale byłam u nich 10 minut w dobrze wywietrzonej, sporej kuchni, ze starszymi chłopakami się nie kontaktowałam, a najmłodszemu został obstukany pierwszy ząbek, co usłyszałam z przepisowej odległości 1,5 m :( .

Potem zaliczyłam cmentarz, zmieniłam kwiatki na ciemniejsze, mniej brudzące się i zebrałam większość zniczy, bo licho wie, czy nie zabronią wizyt na cmentarzach jak na wiosnę.

Dani Obrazek mam nadzieję, że u Twoich dzieci już po strachu a u Ciebie też do przodu.

Mój średni wnuk we wtorek zakończył oficjalną kwarantannę, ale przynajmniej objawowo nikt się na szczęście nie zaraził.

Ewasz, witam krajankę :kwiat: :serce: :kwiat:

Ciekawe, gdzie Ty te pola uprawne widzisz, bo koło mnie owszem, 40 lat temu były pola a nawet PGR i krowy się pod blokami pasły, ale teraz nabudowali tam marketów, domów i domków i już pola nie ma. Natomiast tak sanatoryjnie, to mam niedaleko (10 km) tężnie z solanką więc prawie jak w Ciechocinku :lol: :lol:

Emeryturę też mi ukradli, tę rodzinną, bo biorę moją (35 lat czystej pracy + okresy bezskładkowe) bo jest wyższa troszkę niż te 80% . Był już taki moment kilka lat temu, że chcieli nam dać 30% tej rodzinnej jak się bierze swoją, bo tylko my i Bułgaria w całej Unii mamy prawo tylko do jednego świadczenia, ale sprawa ucichła. Może coś się zmieni, jak to zacznie bezpośrednio dotyczyć Pań Parlamentarzystek, a my tego doczekamy i będziemy jeszcze szaleć Obrazek

Pozdrawiam ciepło i życzę zdrówka :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kiedys , chyba Marek zadał pytanie .... gdyby ktoś z nas został zarażony , czy o tym napisze .... niedawno pisała MAJKA , potem Dani , a teraz piszę ja ... przed momentem mój syn odczytał wynik wymazu - pozytywny ...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Gieniu bądź dobrej myśli... to jeszcze nie wyrok.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wiem Felice .. dzięki
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Gieniu , bo ja jestem szczerą osobą , chyba to zauważyłaś , dziękuję za troskę o mojego syna :serce: a teraz ja Ci mówię - będzie dobrze , nie martw się . Twój syn też wyzdrowieje , zobaczysz . Swoje obawy przeżyłam ale myśl kochana pozytywnie , młodzi jednak znoszą to lepiej , ściskam mocno :serce: .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję Dani :serce: kolega z pokoju w pracy syna zachorował na COVID i burmistrz nakazał zrobić synowi test ... wyszedł pozytywny , ale na szczęście , na razie syn nie ma żadnych objawów :) żartuje , ze choruje na chorobę bezobjawową :lol:
ODPOWIEDZ