Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Chciałam napisać coś o mojej macosze , która opowiadała o wojnie ale nie będzie to na temat więc...na tym poprzestanę .
Ale to co przytoczyłeś Jacky było bardzo ciekawe .
Pozdrawiam .
Gieniu , nie tutaj bo znów będzie post zgłoszony i usunięty . Napiszę w luźnych tematach - Pogaduchy , Nocne Gadanie lub Paczka z Olecka . Ale jutro , dobrze ? Albo później jeśli nie będę mogła usnąć .
Gadasz... poważnie ? Mieszkają nie z Wami ? A niech to...... Ale Gieniu , bądź dobrej myśli , proszę , poza tym te testu są do kitu moim zdaniem . Mój lekarz twierdzi , że przeziębienie albo zwykła grypa też może dać wynik pozytywny testu na COWID ! Nie martw się , będzie dobrze , zobaczysz .
Temat tu inny ale to wyjątkowa sytuacja , zgłaszający powinni to zrozumieć o ile nie są bezduszni .
Nieee Dani , nie mieszkają z nami za duzo by nas było ...
Tajemnicą Poliszynela jest , że przeziębienie albo zwykła grypa też może dać wynik pozytywny testu na COVID !
A szwagier ma po prostu podwyższona temperaturę , katar i kaszel
Moja koleżanka z którą uczyłam się w szkole podstawowej leży w szpitalu , miała duszności i zabrano ją .
Nie wiem jak jest teraz ale o tym dowiedziałam się od siostry bo są sąsiadkami . Ojca koleżanki też położyli na oddziale szpitala .
Pilnie i uważnie śledzę w tv i sieci informacji związanych ze świrusem.
Niektóre są przydatne ( jako praktyczne porady ) inne zaś co najmniej bulwersujące.
Otóż pewien portal zamieszcza artykuł, gdzie autor zamartwia się, że "pracownice seksualne" ( np. te z kraju za Odrą i Nysą ) pozbawione zostały pomocy państwa i są bez grosza ( czytaj €rasów ).
Może z czasem się przekwalifikują.
Znana krajowa wokalistka głosowa zasłynęła w sieci stwierdzeniem, że w szpitalach covidowych leżą statyści.
Znany krajowy polityk a drzewiej reżyser zasłynął z publikacji książkowej twierdząc że pandemia jest fałszywa.
I nawet próbował ją promować w telewizyjnym programie "on - line"
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
ewasz pisze: 12 lis 2020 18:30
Jacky, między innymi ja miło wspominam pobyt w "Janie"
Post o izolatorium w "Janie" w skrytości ducha dedykowałem Tobie, bo zapamiętałem Twoją tamże kurację.
I z całą pewnością pensjonariusze - "izolacjusze" będą zadowoleni z warunków bytowych.
Zresztą od tego czasu zaistniał fan klub lądeckich kuracjuszy - obecnie lekko albo i mocno zapomniany.
I od razu pojawiło mi się skojarzenie z Gołymi Czałkowicami.
A tamże Azalia, Magnolia, Wrzos, Krokus i Limba straciły od 17 września funkcję izolatorium. Funkcję izolatorium przejął ośrodek Mufllon w Ustroniu.
O ile Limbę można by zaliczyć do strefy skromnych sanatoriów to pozostałe baraki ( kiedyś służące budowniczym Gwarka jako zakwaterowanie ) powinny być po spełnieniu swoich zadań wyburzone.
Wg info z sieci - obiekty owe zostały zdezynfekowane i otwarte dla wrześniowych kuracjuszy.
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia i spostrzeżenia.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...