Skoki narciarskie

Kuracjusz sportowiec, kuracjusz kibic. Sport to zdrowie, a więc... kibicujcie swoim drużynom, piszcie o wydarzeniach sportowych, pochwalcie się swoimi osiągnięciami.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Skoki narciarskie

Post autor: dani888 »

Hm..fatalnie to zakończyło się , jedna z pań ( Rajda ) upadła i znalazła się w szpitalu , oby nic strasznego jej nie stało się . Warunki były do kitu , ostatecznie zakończyło się na pierwszej serii , pięknie skoczył Tomek Pilch ( złoto ) , drugi był Kubacki a trzeci Stękała . Szkoda , że nie wyszło Stochowi i Żyle . Ale może niech młody też ma radość ? :D Prezent świąteczny ?
Niedługo TCS , tu pewnie będzie walka , początek chyba 28-go stycznia 2021 . Godziny nie sprawdzałam jeszcze :lol: .
A w ogóle to moim zdaniem dzisiejsze skoki powinny być odwołane .
P.S. Hipokrycie a możesz dać na luz i nie czepiać się Zbyszka , którego bardzo lubię , innych również ?
Tu pisz konkretnie , pozdrawiam fanów skoków narciarskich :serce: ;) .
Kaziu :?: Oglądałeś ?
Gość

Post autor: Gość »

Oglądałem Dani, ale jeszcze mi nie przeszło, tak się zdenerwowałem. W takich warunkach kazali skakać młodym dziewczynom, które normalnie na mniejszych obiektach startują. A naszej kadrze też były potrzebne te zapasy z wiatrem i rozmiękłym zeskokiem, na parę dni przed ważnym turniejem :shock:
Pewnie telewizja koniecznie chciała reklamy wyemitować :shock:
Masz rację, zawody powinny być odwołane.
A co do TCS... dziewczyno, budzimy się :)
Zaczynamy w tym roku, 29 grudnia :)
Pozdrawiam kibiców :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kaziu , w pełni zgadzam się z Tobą :) .
Ale czasem 28.12.2020 to nie są kwalifikacje ? Nie chce mi się otwierać drugiego okna aby to sprawdzić .
Wydawało mi się , że jednak w poniedziałek tym bardziej , że drugiego dnia świąt chłopcy już wyjeżdżają .
Może mylę się po prostu . W TCS może być ciężko ale liczę na to , że nasi postarają się i szczęście im dopisze bo niestety , w tym sporcie dużo zależy od warunków pogodowych i nastawienia . No cóż , czekamy , pozdrawiam ciepluśko :serce: :) .
Gość

dani888 pisze: 22 gru 2020 17:29 (...) początek chyba 28-go stycznia 2021 (...)
Dani, ja tylko zareagowałem na to :D Ale wiadomo było, że to tylko paluszek na klawiaturze się omsknął ;)
Masz rację, kwalifikacje już 28 grudnia :D
Pozdrawiam z deszczowego, wietrznego Mazowsza
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No widzisz Kaziu , kobietka ale jednak trochę zorientowana :lol: :lol: .
A w sekrecie Ci powiem , że jeśli trwa transmisja skoków to dzieci , rodzeństwo i przyjaciele w tym czasie starają się do mnie nie dzwonić . Wiedzą o tym , że jestem niezadowolona , że przeszkadza się mi i że jeśli to nic ważnego - dzwonią w innym czasie :D .
Gość

Wcale nie jestem zaskoczony, że przedstawicielka Płci Pięknej jest tak dobrze zorientowana w tematyce sportowej :)
Mam przykład w domu. Żona na temat turniejów tenisowych i siatkówki (liga i reprezentacja) też czasem wie więcej niż ja :)
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Więc mnie rozumiesz doskonale jak tak :D .
Przyznaję , że tenis i siatkówka odpada , niestety ale dobrze , że Twoja żona ma takie zainteresowania .
Moja koleżanka wie wszystko o siatkówce i koszykówce ale ja nic.... Kiedyś w liceum grałam , owszem ale jakoś nie przypadło mi to do gustu .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Dziękuję za dokładne omówienie wyników dzisiejszych zawodów :D
Rozumiem, że tą swoją wiedzę czerpiecie z innych źródeł jak oglądana przeze mnie TVP Sport. Powód tego podałem wcześniej.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tu również wszystkim fanom tej dyscypliny sportowej życzę wesołych i zdrowych świąt Bożego Narodzenia , dużo wiary w siebie i optymizmu , pozdrawiam ciepło :kwiat: :serce: :kwiat: :serce: ;) .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Jakub Wolny został zwycięzcą niedzielnego konkursu Pucharu Kontynentalnego w szwajcarskim Engelbergu (HS140)! Reprezentant Polski triumfował dzięki skokom na odległość 127 m oraz 133,5 m. Drugi był Słoweniec Tilen Bartol, a trzeci Austriak Gregor Schlierenzauer. Punktowało pięciu Biało-Czerwonych.
2020-12-27 15:03
źródło: serwis skijumping
ODPOWIEDZ