Lubię Ciebie ale zanim co to poprzestanę na swoich obserwacjach , pozdrawiam
Szczepionki na korona wirusa
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Szczepionki na korona wirusa
Lubię Ciebie ale zanim co to poprzestanę na swoich obserwacjach , pozdrawiam
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
Co do obietnic, to jestem przekonany, że tak będzie jak podają, bo muszą zachęcić resztę społeczeństwa do zaszczepienia się, a zwłaszcza tych niedowiarków nawet na naszym forum.
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 5 razy
W styczniu minie 4 lata, tak więc zwroty od zaraz aktualne
Pozdrawiam
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Bardzyk, to nie musisz się martwić, bo po zaszczepieniu się dzwonimy po zwroty i jedziemy w wybrane przez nas miejsce.
Już w rozporządzeniu Ministra Zdrowia jest zapis, że zaszczepieni mogą bez problemu zostać skierowani na rehabilitację w każdej formie.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
A ja właśnie nie pozostawię go bez komentarza.Esterka pisze: Dziecięca naiwność .Lot w kosmos też w nagrodę .
To właśnie dzięki takim wpisom, a przede wszystkim takiemu myśleniu będziemy "bujać się" z tym wirusem nie wiadomo jeszcze ile.
Najpierw jest płacz; wszystko zamknięte, do lekarza nie można się dostać, na wypoczynek nie ma gdzie pojechać, biznesy upadają,
a co za tym idzie ludzie tracą pracę i w miarę godne życie, ale jak trzeba, chociaż trochę się potrudzić przez założenie maseczki
czy też chwilową izolację, to już jest problem; zaszczepić się - nigdy w życiu - choćby miała sczeznąć - za żadne skarby, ale nadal
jest płacz i narzekanie bo nic w tym kraju nie działa jak należy. Tylko żeby coś zaczęło iść do przodu to każdy z nas powinien,
w miarę możliwości, dołożyć swoją cegiełkę. Nie chcę wszystkich wrzucać do jednego worka. Są osoby co nie mogą tego zrobić
(zaszczepić się) ze względów medycznych to ok., inni chcą szczepienie odsunąć na chwilę w czasie, potrzebują tego czasu na
podjęcie decyzji, też ok., ale najbardziej irytują mnie takie irracjonalne wpisy, tak jak ten zacytowany powyżej. Bez żadnej
argumentacji, ale na zasadzie nie bo nie i już. Czemu lub komu ma służyć ten infantylny sprzeciw? Oby tylko Ci, co są tak bardzo
przeciwni temu szczepieniu nie wyszli na tym jak w powiedzeniu, że: "Jaś zrobił mamie na złość i odmroził sobie uszy". Żeby tylko
czasem nie było zbyt późno na żal, że nie skorzystało się ze szczepienia we właściwym czasie, właśnie jak była okazja. Decyzja
o szczepieniu, lub nie, to nie jest tylko kaprys Kowalskiego, to również świadectwo dojrzałości społecznej i odpowiedzialności
za zdrowie lub nawet życie naszych bliskich, znajomych, współpracowników, a nawet przypadkowe osoby. To właśnie takie wpisy
jak ten powyżej ładnie obrazują w jak głębokim poważaniu mamy otaczających nas ludzi. Jestem pełen podziwu dla entuzjazmu
Zbyszka jeśli chodzi o szczepienie, u mnie jest go nieco mniej. Mała podpowiedź: jeśli ktoś chce szybko skorzystać ze szczepienia,
a choruje na jedną lub więcej chorób uznanych w Narodowym Programie Szczepień, za przewlekłe, to można skorzystać ze szczepienia
"poza kolejką" na podstawie e - skierowania.
p.s. info dla ciekawskich - mam zamiar skorzystać (jak przyjdzie mój czas) ze szczepienia przeciw COVID-19.
- ewasz
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 10 mar 2014 20:44
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 26 razy
I to nazywa się SZANTAŻ.zbigniew165 pisze: 26 gru 2020 22:30 Dani u Ciebie wiadoma sprawa, że nie możesz się szczepić.
Bardzyk, to nie musisz się martwić, bo po zaszczepieniu się dzwonimy po zwroty i jedziemy w wybrane przez nas miejsce.
Już w rozporządzeniu Ministra Zdrowia jest zapis, że zaszczepieni mogą bez problemu zostać skierowani na rehabilitację w każdej formie.![]()
Nie zaszczepisz się to nie będziesz miał szansy na życie społeczne, tak to odczytuję - heh
Żeby było jasne, też mam przeciwwskazania ale takie postawienie sprawy nie jest fer. Niby dobrowolne ale jednak przymusowe.