Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: Hipokryt »

Tym razem w niniejszym temacie przypominam, że...
Hipokryt pisze: 21 gru 2020 16:49 Prawdziwych "hipokrytów" nie brakuje, lecz "dla niepoznaki" noszą normalne imiona :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Inna ciekawostka,czy wiecie że na koronawirusie na gpw można było zarobić 60 tys %? Też ble ble ble?
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Hipokryt już Ci pislam w co Ty wierzysz ? :o :roll: mądry jest tutaj tylko jeden jedyny :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

To forum zrobiło się takim dokuczaniem sobie na starość dziadków i babć, trzeba pomyśleć o opuszczeniu,i powrocie za jakiś czas jak będziemy młodsi.
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Max, coś mi nie pasuje w Twoich słowach, bo ja tu babć i dziadków zrzędzących nie widzę tylko "Kwiaty", co nam tu pięknie o swoich obawach lub decyzjach opowiadają :P więc proszę nie przesadzaj, że wapniaki tylko na Forum gadają :lol:
Hipokryt, co chodzi o prawo to powiem krótko od wieków tak było i jest, że kto ma władzę ten prawo ma za sobą, a każdy ma też prawo wyrazić swoje zdanie tylko to jest zawsze tak, jednym pasuje a innym nie pasuje Twój punkt widzenia więc kompromisu trzeba szukać wspólnego :mrgreen:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Wiesz Max ? Bardzo ciekawy artykuł i wypowiedź . Może trochę przesadzone ale moim zdaniem w tym jednak coś jest , może nawet dużo ? :)
Nie będę dokładniej komentować bo ktoś mnie jeszcze zlinczuje :lol: pomimo tego , że każdy ma prawo mieć swoje zdanie na dany temat .
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką ....dużo lekarzy się szczepi.
Czytam wszystkie treści które tu piszecie.
Gość

Post autor: Gość »

W ankiecie forumowej zadeklarowałem się jako niezdecydowany. No cóż, poczekam na zaproszenie (podobno seniorzy takowe dostaną) a potem się zarejestruję i zrobię jak mi w tym momencie rozum podpowie. W Warszawie pewnie moja kolejka tak szybko nie nadejdzie, będzie troszkę czasu do namysłu.
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witam kochani :kwiat:

Ja również czytam wszystkie wpisy na forum i nie tylko. Z jednymi się zgadzam bardziej, z innymi mniej ale to, że takich wypowiedzi jak pana profesora absolutnie nie mogę ocenić, to fakt niepodważalny !!!.

Po prostu zupełnie się na tym nie znam i z zasobu własnej wiedzy nie potrafię ocenić czy fakt, że szczepionka firmy PFIZER, oparta o technologię mRNA jest wielkim osiągnięciem dla ludzkości, jak twierdzą jedni naukowcy, czy też wprost przeciwnie, jest dla nas wielkim zagrożeniem jak mówią inni. Być może, jeśli pozwolą mi się szczepić, ja już nie załapię się na tę nowatorską szczepionkę i zaproponują mi inną bez tej technologii, o wiele tańszą i innej firmy i wtedy dopiero będę miała problem czy to lepsze dla mnie, czy gorsze :twisted:

Pan profesor pisze w tym wywiadzie mądrze, zbyt mądrze jak na wywiad a tak się nie robić nie powinno. Co innego referat na sympozjum, publikacja naukowa, wykład na uczelni. Natomiast dla czytelników czy słuchaczy powinno się przejść na język popularnonaukowy aby to miało jakikolwiek sens. I niektórzy naukowcy, szanujący słuchaczy, chcą i potrafią to zrobić.

Pewne stwierdzenia pana profesora rodzą u mnie pytania:

1. Negowanie izolacji - od setek lat całkowicie izolowano grupy chorych na choroby zakaźne jak trąd, dżuma, cholera i inne. To był jedyny ratunek, bo nie potrafiono ani leczyć ani zapobiegać, choć większość ludzi chodziła pieszo, ciężko, fizycznie pracowała, nie miała w domu kanapy a jedzenie było proste i nie zawierało ani grama chemii. Nadmiernej dezynfekcji (mycie rąk, klamek itp :shock: ) też nie stosowano.

2. Remedium na zdrowie, to szczupła sylwetka, proste odżywianie, ruch i naturalne metody leczenia. Ok, dotarło by to do mnie, gdyby średnia życia w najbiedniejszych regionach Afryki wynosiła ponad 80 lat jak w bogatych krajach Europy a nie 50-60 lat :shock:

3. Nowatorskie terapie. Kiedy 20 lat temu mój mąż chorował na nowotwór węzłów chłonnych, dostawał chemię, która rozwalała cały organizm, powodowała koszmarne skutki uboczne. Dziś znam dwie osoby w rodzinie, które po nowatorskich terapiach żyją, jedna właśnie po celowanej terapii, druga po przeszczepie komórek macierzystych. Żyją i są szczęśliwe, że zostały zakwalifikowane do tych terapii, nie tak powszechnych jeszcze. Cieszą się z każdego miesiąca, może roku, kto tego nie przeżył, nie zrozumie. :cry:
Czy ktoś odważyłby się krytykować te osiągnięcia medycyny siedząc w domu przed laptopem jako głównym źródłem wiedzy na ten temat?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Atinko , ja również czytam choć nie zawsze odpowiadam . Czasem wybuchnę , czasem zmilczę ale co człowiek to inny charakter :serce: .
Kaziu , ponoć mają być te e-zaproszenia , mnie jeszcze to zanim co nie dotyczy . Każdy zrobi jak zechce - to jego prawo i decyzja , chyba , że zmuszą nas do tego bo i tak może być . Obecne życie zaskakuje nas każdego dnia , szkoda tylko , że nie zawsze pozytywnie :serce: .
Bardzyku , widzę , że jesteś bardzo poruszona , argumentujesz , no cóż - Twoje prawo kochana .
Jedni są na tak , drudzy na nie a inni niezdecydowani , normalka :serce: .
Ogólnie powiem Wam wszystkim , że mam dość tej zarazy i trąbienia o niej gdzie tylko się da , to już staje się męczące ale niestety - to temat każdego dnia .
Trzymajcie się zdrowo :) .
ODPOWIEDZ