Każdy z nas ma swoje zapatrywania czy przekonania i zdanie w jakimś temacie i może się wypowiadać, bo to mamy zagwarantowane w Konstytucji, bo tak jest w demokracji.... bo podobno nic lepszego nie wymyślono
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
Każdy z nas ma swoje zapatrywania czy przekonania i zdanie w jakimś temacie i może się wypowiadać, bo to mamy zagwarantowane w Konstytucji, bo tak jest w demokracji.... bo podobno nic lepszego nie wymyślono
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Tak, to prawda. Ale są zawody szczególne. Jak ktoś się boi ognia i wody nie powinien byś strażakiem, jak się boi huku, nie powinien być żołnierzem, a jak się boi igły i/lub chorego, nie powinien być lekarzem.
Jedyny zawód, który naprawdę weryfikuje życie to weterynarz
Miałam owczarka niemieckiego przez ponad 15 lat i wiem o czym piszę
Weterynarze nie bali się psa, różni i w różnych sytuacjach, pies natomiast odwrotnie, samo wejście do lecznicy czasem wyglądało jak próba urwania psiej głowy
Dobrej nocy
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Spokojnej i kolorowych
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
I proszę mnie nie budzić zbyt wcześnie, ok
bardzyk2 pisze: 29 gru 2020 23:43 Andy 12345 napisał
Nie wiem co pomyśli Kowalski, ale ja sobie pomyślałam, że ok 50% z nich, od ponad pół roku boi się jak ognia również pacjenta. Zabarykadowane przychodnie, wyłącznie teleporady na różne choroby od bardzo, bardzo zaognionego po przebytym Covid trądziku u 15 latka(dermatolog ) i nasilonej astmie u wnuka (alergolog-pulmunolog), silne objawy kardiologiczne diagnozowane przez telefon, zakończone zawałem serca u znajomego, po wyjęcie szwów po porodzie u mojej córki (przychodnia przyszpitalna lub rejonowa). Dobrze, że mamy znajomą położną, która przyszła do domu.Jeżeli ok. 50% pracowników zdrowia nie chce się zaszczepić a i ze świecznika też wypowiada się negatywnie lub kręcą z wypowiedzią, to co sobie pomyśli zwykły Kowalski ?
Jeśli to są w znacznej części ci sami lekarze i pielęgniarki, którzy (które) boją się zaszczepić, to jak ja mam mieć dla nich szacunek ?
Szczepić się nie muszą, ale niech zaczną normalnie przyjmować pacjentów albo niech zmienią zawód, bo tak dalej nie można, to jest nie etyczne![]()
Miałam już nic nie pisać, bo wychodzę na jakiegoś maniaka pro szczepionkowego, więc obiecuję, że to już ostatni raz.
Dobrej, spokojnej nocy i dużo zdrowia![]()
Zgadzam się z Tobą .Covidowcy pozostawieni sami sobie nikt ich nie leczy tylko kwarantanna i problem z głowy ,a co z rehabilitacją pocovidowych pacjentów ? Tylko teraz szczepienia a reszta radzić ma sobie sama .Ze skrajności w skrajność .Przychodnie dalej nie pracują to jakiś żart .No pracują przez telefon.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Ponadto przypominam, że....
Hipokryt pisze: 26 gru 2020 22:37Taka jest prawda potwierdzona nawet przez wybitnych naukowców![]()
Koronawirus znalazł sojuszników wśród publikujących "niezależne" informacje o nim![]()
Czy o to chodzi podczas walki z pandemią![]()
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
Cytat z ćwierkacza...
Petros Tovmasyan
7 g.
Bądźmy szczerzy, jako pracodawca, gdybym miał wybór między pracownikiem zaszczepionym i niezaszczepionym to którego miałbym wybrać? Perspektywa zamknięcia lokalu z powodu ogniska wirusa i kosztów z tym związanych, uleczy mnie z wątpliwości.
Gospodarka wymusi zaszczepienie.
Koniec cytatu.
I samo życie ....
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Przeciwnicy szczepień na swoje życzenie sami skazują się na samoizolację z wyłączeniem tych, którzy nie mogą się zaszczepić z powodów medycznych, ale jest demokracja i mają wybór.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Lektura godna uwagi a wiedza znawców imponująca. Gorąco polecam wszystkim zainteresowanym tą tematyką